Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tykání na pracovišti

Od: tomask® odpovědí: 9 změna:
Potřeboval bych poradit. Před měsícem jsem nastoupil do nový práce. Mám nad sebou prakticky jen jediného managera, můžeme bejt tak podobné starý. A mě neskutečné štve "budu od vás potřebovat", "mohl by jste zařídit". Ne že bych chtěl tykat jemu, ale připadám si prostě jak starej dědek. Jak mu to říct, aby to nevypadalo, že se nějak vnucuju?
Předem děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jsi v podřízeném postavení, zvykej si ! Tohle je jeden ze způsobů, jak si jako nadřízený udržovat u podřízených odstup a autoritu. Abys sis na něj moc nezačal dovolovat. Tykání mu nenavrhuj. až se víc poznáte, třeba se skamarádíte a tykání ti někde u piva navrhne sám. A možná také ne. Uvidíš ...

hodnocení

3x

Neberte si to osobně, řešíte to zbytečně. Nevím, proč byste si připadal starý, když Vám nadřízený vyká. Co mu chcete říct, aby Vám tykal nebo abyste si tykali? Vzhledem k tomu, že jste téměř vrstevníci, bych to na Vašem místě nechala jak to je.

martinaa*
hodnocení

3x

Podle etikety navrhuje tykání nadřízený, tak chvíli počkej, třeba to přijde.

Ale pravdu má Kimba, takhle si nadřízený u podřízených zachovává autoritu. Pokud jsou vztahy ryze pracovní, tak to prostě ber, jak to je, a zvykej si - jsi dospělý:). Pokud si budete rozumět a budete na více kamarádské úrovni, pak bych možná jednostranné tykání navrhla.

hodnocení

1x
Mně by tedy vadilo, kdyby mi stejně stará nadřízená tykala a já jí měla vykat. Přišlo by mi to ponižující. Buďto si vykáme, nebo tykáme... ;)

hodnocení

1x

Ano, i mě velice "šéfovy výkaly" pobavily. Aspoň vidíte, že jde vpodstatě o ho...*smich*

Prostě nadřízený si nastavil určité mantinely. A Vy je budete muset respektovat. Tykání mu nabídnout nemůžete, je výše postavený. Proto nezbývá, než čekat, až bude třeba vánoční večírek, je možné, že si mimo práci padnete do noty a potykáte si.

Nelíbí se mi vaše rozhodnutí: "ne, že bych chtěl tykat já jemu"...Tím, že on by Vám tykal a Vy jemu vykal, byste mezi sebou vyhloubil velkou propast. Připadala bych si taková zotročená, méněcenná. Buď oba, nebo nikdo. .

Takže: prozatím vydržet to vykání, jednou třeba přijde tykání. Ale ať je vzájemné! Jaga.

iv®
hodnocení

1x
Ja osobně preferuji vykani. Ono je to asi v ramci pracovnich vztahů lepší. Muj názor. Sama nadrizenemu vykam a od podrizenych vykani rovněž vyžaduji. Neni to o tom ze bych byla nějak nad ne povysena, lepe se mi s nima jedná.

hodnocení

Tak určitě by to bylo o jednostranném. Na pivo spolu určitě nepudem. Je to o tom, že jsem za 16 let zaměstnání vždycky šęfovy výkaly,a on mě tykal. A teď si na tu změnu nějak nemůžu zvyknout.
martinaa*

Zvykneš si, neboj;) Taky je mi trochu proti srsti, když mi někdo vyká, ale protože mi v práci vyká ředitelka a většina rodičů, tak jsem si za chvilku zvykla.

A povedl se ti super překlep*smich* - šéfovy výkaly nemají chybu *smich*

hodnocení

0x

Zdravím. Jako starý dědek si nepřipadejte. Mě když něko vyká, mám to radši než hned tykání. Víc mi vadí, jak mě moje nadřízená, stejně stará, jmenovala. Mám docela dlouhý křestní jméno a každej mi ho zkracuje a ona jediná ne a to mě vadilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]