Nejste přihlášen/a.
Podle etikety navrhuje tykání nadřízený, tak chvíli počkej, třeba to přijde.
Ale pravdu má Kimba, takhle si nadřízený u podřízených zachovává autoritu. Pokud jsou vztahy ryze pracovní, tak to prostě ber, jak to je, a zvykej si - jsi dospělý. Pokud si budete rozumět a budete na více kamarádské úrovni, pak bych možná jednostranné tykání navrhla.
Ano, i mě velice "šéfovy výkaly" pobavily. Aspoň vidíte, že jde vpodstatě o ho...
Prostě nadřízený si nastavil určité mantinely. A Vy je budete muset respektovat. Tykání mu nabídnout nemůžete, je výše postavený. Proto nezbývá, než čekat, až bude třeba vánoční večírek, je možné, že si mimo práci padnete do noty a potykáte si.
Nelíbí se mi vaše rozhodnutí: "ne, že bych chtěl tykat já jemu"...Tím, že on by Vám tykal a Vy jemu vykal, byste mezi sebou vyhloubil velkou propast. Připadala bych si taková zotročená, méněcenná. Buď oba, nebo nikdo. .
Takže: prozatím vydržet to vykání, jednou třeba přijde tykání. Ale ať je vzájemné! Jaga.
Zdravím. Jako starý dědek si nepřipadejte. Mě když něko vyká, mám to radši než hned tykání. Víc mi vadí, jak mě moje nadřízená, stejně stará, jmenovala. Mám docela dlouhý křestní jméno a každej mi ho zkracuje a ona jediná ne a to mě vadilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.