Nejste přihlášen/a.
Dcera ukončila školu a začala pracovat.Co mám dělat mám přestat platit alimenty,nebo to musi byt nejak soudně rozhodnuté o ukončení alimentu.¨Dekuji
Souhlasím se Štírečkem: Jestli Vám výživné vyměřil soud, podejte návrh na ukončení placení výživného.
tak tady opatrně. Toto raději nedělejte a zvláště ne tehdy, když jste se nerozešli zrovna v dobrém. Jestli dosud platíte na základě soudního rozhodnutí a platit přestanete, pak porušujete soudní rozhodnutí. Může se stát, že na sebe přivoláte exekuci. Tady je totiž schovaná pekelná finta. Jestli je nezaplacená částka nízká, pak soud nenařídí řízení, ale jen výkon rozhodnutí. Výkon rozhodnutí nedělá soudce, ale soudní úředník, který se s vámi vůbec nemusí bavit. Bude hotový raz dva a vy budete ten úplně poslední, kdo se o věci dozvěděl.
Radím : šupem napsat návrh na ukončení placení výživného, šupem ho doručit na soud a u soudu požadovat navrácení přeplatků.
... který vám samozřejmně nikdo nevrátí. V tom případě by mě zajímalo, jak by to mělo právně-správně být. Žádat před ukončením školy o zrušení alimentů nelze, pokud žádáte později, tak přeplatíte a nikdo vám nic nevrátí. Soudy totiž mají na vše dost času, takže se může stát, že přeplatíte 1/2 roku.
Pokud jste s dcerou schopni komunikovat, nemusíte se ohledně ukončení vyživovací povinnosti obrátit na soud,můžete uzavřít dohodu ohledně ukončení vyživovací povinnosti. Předpokladem je, že dcera je schopna sama se živit (což ve Vašem případě asi nastalo). Vzor dohody, zde: jakpostupovat.cz/... Pokud se s dcerou nedohodnete, musíte se obrátit na soud.
V prázdniny byla ještě student, od října přestat platit. Soudně nic nemusíte.
doplněno 18.10.14 09:21:V praxi se mizivé procento rodičů obrátí na soud o ukončení placení výživného. Přestane se platit okamžikem, kdy je dítko zaměstnáno. Vám nic nehrozí, žádný doplatek atd i kdyby se dítě obrátilo na soud. Pokud je schopno se samo živit, výživné nedostane od žádného soudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.