Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem bez peněz, nemůžu sehnat práci

Od: nezamestnana odpovědí: 38 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit ohledně zaměstnání. Jsem už skoro 2 měsíce na ÚP. Hledám si zaměstnání a rozdala jsem už asi 30 životopisů, odepsala na x nabídek na internetu a byla jsem na 5 pohovorech. Vždy mi řekli, že se ozvou a když se ozvali, tak řekli, že vybrali někoho jiného. Přitom u těch dvou posledních pohovorech to vypadalo slibně. Nevím jestli nedělám něco špatně, na pohovor chodím alespoň 10 minut před sjednaným časem, oblečení volím společenské (sako, košile, společenská obuv). Nastuduji si vždy všechno o dané firmě + odhad nástupního platu. Nejvyšší vzdělání mám maturitu, ale bohužel jsem ještě nikde doposud nepracovala. Hlásila jsem se i na uklízečku, ale z tama se ani neozvali. Připadám si jako bezdomovec. Bydlím u přítele, který má docela slušné peníze. Připadám si pak jak totální socka, což jsem a stydím se říct mu, aby mi něco koupil. Chci si vydělat peníze sama, ale jak? Co dělám špatně, že mě nikde nechtějí vzít?

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janicka123
hodnocení

2x

Zlaticko, napsala jsi krasny dotaz. Klidne se pritele zeptej (neprimo) zda ti neco nekoupi :)

Chlapi jsou tu od toho aby nas rozmazlovali :) a nebo my je...S tou tvoji praci. Delas moc dobre, ze jsi vzdy zjistis neco o dane firme. Delala jsem to same a treba i personalista nevedel tolik co ja :) Vzdy je dulezite mit kalhoty a kosili. Nevolime primo cerna a bila, ono to nekdy pusobi trochu fadne, ale spise sediva a bila nebo sediva a fialova, hneda a bezova...atd...proste i klidne veselejsi barvy. Neni to zas tak dulezite, ale taky jsem jednou byla na kurzu jak se pripravit na pohovor :) Dulezity je pozdrav a podani ruky. Nekdy hned prvni 3 vteriny rozhodnout zda se dane osobe co nas nabira libime ci ne. Takze usmev a primy pohled do oci. Na penize se ptaj az na konec a rikej vzdy pravdu. Vzdy jsem sla na pohovor s tim, ze ja jsem ta nej pro ne a uz jsem mluvila o tom ze me vyberou a ze mam praci :) Ja bych osobne mozna zacla brigadou treba na recepci (nevim tedy jaka je tvoje skola) a udelal si nejakou praxi. CV hned bude vypadat lepe.

Preju ti hodne stesti a verim, ze ta tva vysnena prace se brzo najde. Hezky vecer

biba

...to jsou rady, jak se obléknout, jak podat ruku, jak napsat CV, jak nebýt nervozní, jak zaujmout váženého pana personalistu,

slevit se svých požadavků / práce uklízečky/. Milá nezaměstnaná, chyba není v tobě, chyba je v této době,

práce není, na jedno místo xx lidí, dva měsíce bez práce vůbec není dlouhá doba, vydrž, je to těžký,

víc ti neporadím.

Souhlasím s bibou a myslím, že záleží také na tom, jak si padnete s budoucím zaměstnavatelem do oka. Pokud nepadnete, je skoro jasné, že práci nezískáte. A pokud si padnete, není taky jisté, že Vás vezmou. Hodně štěstí!

nezamestnana
hodnocení

Do očí se dívám a ruku podám také. Než jsem šla na první pohovor, tak jsem si četla nějaké zásady, které je třeba dodržovat. Jako je třeba to, když Vám zaměstnavatel neřekne, že se můžete posadit zkouší, jestli se zeptáte samy = odvaha. Usmívám se vždy při pozdravu a představím se. Asi bude lepší vyzkoušet x brigád, napsat je pak do životopisu a pak se ucházet o místo.

hodnocení

2x

Ono je taky dobré nabídnout něco víc, než umí ostatní, např. jazyky, IT dovednosti, jiné odborné znalosti. Co takhle vytipovat si, co je nejvíc ve Tvém okolí v inzerátech žádané a zkusit do toho proniknout, pracovat na sobě. Neplacené stáže, praxe, brigády v oboru ber cokoli. Důležité je někde začít.

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, neděláte možná špatně nic, chce to jen trpělivost. Já našla práci až po roce a to jsem si teprve připadala jako vyžírka. Naštěstí jsem půlrok pracovala brigádně, tak aspoň něco.

Co zkusit nejdřív nějakou brígádu, ne hned práci na plný úvazek? Když hledáte práci, tak do firmy jen pošlete životopis, anebo voláte?

doplněno 17.10.14 18:11:

Rok, z toho většinu na stálé brigádě a nějaký čas na nárazových, takže to nějak šlo, ale dobrý příjem to samozřejmě nebyl. Ale lepší, než sedět doma zadarmo.

Kamarád pracuje na personálním a vždycky říká, že odeslat mail umí i cvičená opice. Je lepší, když si člověk zavolá, projeví o místo zájem s tím, že tedy pošle životopis a tam se připomene. Taky je u životopisu dobrá aktuální fotka a samozřejme bezchybná čeština. Protože nicneříkajících životopisů bez fotek přijdou mraky..

Kdo se umí "prodat" má větší šanci.

doplněno 17.10.14 19:47:

Bohužel taky vím o místěch, kde je přijímací řízení vypsané jen tak naoko, a místo už má dávno zamluvené kamarád vedoucího. Bohužel... hlavně to nevzdávejte!

Choďte dobře naladěná, s úsměvem. Když budete chodit naštvaná a poražená předem, tak to na Vás opravdu půjde dost vidět.

nezamestnana
hodnocení

Chodím většinou osobně. Rok? To nevydržím.

Pokud je to práce nabízená na internetu, tak odešlu jen životopis, protože to většinou daná firma požaduje a pak obvolává lidi na pohovory, pokud splňují požadavky pro danou pozici.

Také jsem byla rok bez práce. Ve 46 letech, po 23 letech práce, a to, že jsem měla VŠ, bylo jen na přítěž. Prošla jsem několik konkurzů, rozeslala 50x tolik životopisů a motivačních dopisů - až se mi podařilo zabodovat na výběrovém řízení pro státní správu. Souhlasila jsem se středoškolskou pozicí a s pracovním poměrem na dobu určitou na jeden rok jako zástup za mateřskou. A jsem tam už 9 let. Nebojte se. Podle mě je lepší roznést životopisy do firem, v nichž chcete pracovat, než reagovat na nabídky z internetu.

nezamestnana
hodnocení

Fotografii v životopisu mám. Taky tam mám souhlas o zpracování osobních údajů. Při posledním pohovoru mi bylo sděleno, že danou práci zvládnu, že je to jednoduché a bylo mi vysvětleno co a jak mám dělat. Nebudu zde sdělovat o jakou pozici šlo. A dnes volala paní, že tam vzali někoho jiného.

Když jsem byla ještě na jiném pohovoru, tak jsem se pak dozvěděla, že nikoho neberou a pohovor semnou byl jen tak, aby měli splněno. Přitom mi ještě od firmy přišel mail, že jsem se nedostala do druhého kola výběrového řízení, ale žádné druhé kolo vlastně ani nebylo, protože jsem na pohovor přišla jediná z pozvaných. Vím to přímo od zaměstnance, který se pak o to zajímal a sdělil mi to náhodně.

vlasatec*
hodnocení

1x
Zkuste začít sama, pokud umíte s webem pak zkuste zjistit něco o affilate programech. Pokud neumíte tak se zkuste naučit. Není pravda, že není práce. Učenlivý člověk si vždycky nějakou práci najde. Chce to píli a odhodlání.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jde o to o jakou práci se ucházíte, zda není třeba slevit ze svých požadavků, občas mají uchazeči snahu se snažit dosáhnout na zaměstnání, na něž prostě zjevně nemají.

12345xx
hodnocení

0x

Myslím že nepotřeuje slevit z nároků, uklízečka je dost "podřadný" povolání (i když důležitý), a někde jsem četla (asi na firstclas) že se chlap na pohovoru ptal, co ti lidi umí, a pak vyházel všechny, co vyjmenovali školi na který chodili. asi je správná odpověd na tu otázku jiná, nebude problém v takových drobnostech? Maturita není špatný vzdělání, ale spíš bych začla mluvit o tom, co umíte. A co kdyby jste začla podnikat? I kdyby to mělo byt na chvíli, tak by to v životopise vypadalo hezky.

nezamestnana
hodnocení

Na podnikání ale potřebujete peníze. Nemám nic.

Poradím,jednu věc,třeba vám pomůže.Dnes se při pohovorech,ptají personalisté mimo jiného,na to to jaký by jste si představovala plat.Musíte říct co možná nejmenší,pak máte v tom houfu uchazečů šanci.Když budete dobrá,přidají vám,ale teď jde o to, se tam vůbec dostat.

hodnocení

0x

zajímejte se též o stáže pro absolventy sš (jsou přes úp, je tam podmínka do kolika let od ukončení sš se lze přihlásit), případně dlouhodobé rekvalifikace s praxí též pro absolventy sš (trvají třeba 1/2 až 3/4 roku)...během rekval. máte podporu. Aspoň byste získala trochu praxe

uska*
hodnocení

0x

Maturovala jste v květnu, červnu a nebo v září? Co jste dělala po maturitě? To jste si nenašla alespoň brigádu? I ta má svou váhu v životopise, bylo by vidět, že se vám chce dělat.

mirka1
hodnocení

0x

Je to taky podle toho, jaký děláte celkový dojem, to je divné, moje vnučka zase kam vleze tam je přijmutá a má taky jen maturitu. Neví kam dřív skočit. Ráno chodí do jazykové školy a dělá si řidičák, odpoledne jde do luxusní parfumerie prodávat od 14 do 20 hod. O sobotách a nedělích dělá ještě brigádu taky v kosmetickém studiu, ale zase jinde. Ted byla 3x za sebou u volební komise. Ale už za studia chodila na brigádu do kina, prodávat popcorn a ještě do butiku. Žádné pohovory, přijde tam oni se podívají a řeknou tak zítra nastupte. Taky, kde bydlíte někdy se musí za prací dojíždět, nikam nepište to nemá cenu, rovnou tam jděte psaní je jen ztráta času pokud se spokojíte s běžnou prací.

martinaa*

Pokud je pěkná, vyzařuje dobrou náladu,s hezkou postavou a velkýma prsama, tak se nedivím. Někdo holt má od přírody víc štěstí.

mirka1

Možná je na tom něco pravdy, ale jde o to mít odvahu. Někam vstoupit, /samozřejmě každý má stažený zadek/, ale nenechat to na sobe znát, to se cení a to každý to nedovede. Nechte ze sebe vyzařovat pozitivní náladu, řekněte všechno lehce, úsměvně, žádnou nervozitu. Kdo se bojí nesmí do lesa a líná huba, holý neštěstí ! A když se to nepovede, neplakejte, jinde třeba zrovna na vás čekají.

nezamestnana
hodnocení

Nedělá mi problém se zeptat. Když jsem životopisy roznášela osobně, tak jsem tam samozřejmě nepřišla jen tak, položila ho a odešla. Je logické, že jsem u toho něco řekla. Jenže každý řekne, že se ozve a pak nic, nebo vezmou někoho jiného.

bambula*
hodnocení

0x

Bydlím vedle továrny, fabriku vede 25 letý kapitalista a občas zaslechnu jak se s obyčejným člověkem zachází, mějte trpělivost a buďte ráda že máte snad solidního přítele, dejte si chvilku pauzu odychněte si a poté zkuste znovu

uska*

Jak se pozná 25 letý kapitalista?

:D

Asi to má na stranickém tričku :)

hodnocení

0x

Hmm,manželka je už skoro 5 roků bez práce na pracáku! Zatím dle Vašeho psaní jste asi mladší ,kde je předpoklad,že dříve či později ji seženete ale v malém městě,žena kolem 50 má podstatně menší šanci ! O tom co jsem projezdili v okruhu do 100km ,nemluvě v místě bydliště,se raději nebudu zmiňovat .

Jen ještě doplním,že díky tomu jsme nemohli nechat syna udělat si po vyučení ještě maturu (taky jsem byl v tu dobu bez práce)

hodnocení

0x

To si myslíte že jste jediná? Někdo je na ÚP víc než rok a taky nemůže o nic zavadit. Přitom by vzal skoro vše. Uvědomte si že když se ucházít o nějaký místo, většinou berou jen jednoho ale může jich být i víc tak na to jedno místo se hlásí třeba 20 - 30 lidí. Tak si zaměstnavatel má z čeho vybírat a vy jste zatím vždy propadla sítem. Naděláte s 2 měsíci, to si myslíte že seženete "jakoukoliv" práci hned? To byste musel v něčem být móóóc dobrá ale ani o tom to moc není, daleko větší roli hrají známosti. Špatně neděláte určitě nic, máte zatím smůlu, ale tu má při hledání práce hodně lidí.

P.S. Píšete že máte maturita ale žádnou praxi, to asi taky o něčem svědčí. Přece si zaměstnavatel nevzme na krk někoho kdo nic neumí, teda nemá praxi/abych se vás nedotkl. Ve vašem případě jedině známosti :)

nezamestnana
hodnocení

Tak jsem začala místo práce hledat brigádu, abych praxi někde získala, ale nikdo se neozval. Tento týden jsem obešla pár firem a zanesla osobně životopis. Ale každý pořád říká, že nikoho nehledají a nebo že se ozvou. Konkrétně jsem byla v Kiku zeptat se na brigádu a paní byla tak nepříjemná, že jsem zůstala chvíli stát a přemýšlet jestli jsem vůbec v česku. Na otázku s hledáním brigády mi odpověděla stylem jako proč se tam vůbec jdu zeptat, když je všude jinde práce dost (jen to tak vyznělo). Ještě jsem se ptala na práci o svátcích (v tom Kiku) a ona: "O svátcích?! No tak to teda určitě NE!"

Mám vypllněný dotazník do Kauflandu na doplňování zboží, dnes ho tam jdu odevzdat, tak uvidíme.

pohanka*

Jestli mohu dát tip, tak v Penny jsou nějaká volná místa a již jsem psala i Paniksovi, tak pošta /pole kariéra/ v předvánočním čase nabízí plno pozic, brigád. A to ne všechny požadavky jsou v nabídkách volných míst. Já osobně, kdybych byla bez práce, tak se jdu zeptat přímo na tu poštu, na které chci pracovat, nebo jsou i dnes tzv. ,,depa,,. Nechala bych tam na sebe kontakt, určitě je to pružnější, než dlouhatánské psaní životopisu a motivačního dopisu e-mailem, výběrové řízení přes kanceláře kdoví kde.

Když jsem chtěla pracovat, tak mě vždy pomohla pusa, prostě jsem se zeptala někoho v provozu, jestli neshánějí nějakého pracovníka. Já vím, že to co píšu jsou manuelní pozice, ale když je člověk bez peněz, tak se musí rozhodnout.

Mám totiž pocit, že volných míst je plno, ale každý hledá místo za velké peníze a v kanceláři. Vy byste s maturitou mohla na poště být za přepážkou, nebo pracovat ve vnitřní službě. Podívejte se na nabídky.

madla*

Dcera mé známé hledala práci od léta po maturitě a až ted se jí povedlo získat místo u kasy v Tescu. Přibírají před Vánoci. Je ráda za to, už jenom proto, že bude mít nějakou praxi, nehledě na to, že si vydělá peníze.

nezamestnana
hodnocení

Byla jsem ve firmách, kde dělají u pásu a nehledají nikoho a nebo mi bylo řečeno, že hledají muže. Jsem pozvaná na další pohovory, tak uvidím. V tuto chvíli bych šla vytírat i zadky krávám.

iz*

Odkud jste (město/okres) a jak to vypadá teď? Teď byste mohla zkusit nákupní centra, supermarkety, apod., budou hledat výpomoc na předvánoční prodej. Budou-li s Vámi spokojeni, může navázat pracovní smlouva.

nezamestnana
hodnocení

Práci jsem již našla. Mám smlouvu na 3 měsíce (zkušební dobu).

iz*

buss
hodnocení

0x

Maturitu má dnes kdekdo. Otázka z čeho, zda to někdo žáádá. A co tak se zamyslet co umím a zapodnikat?

milla*
hodnocení

0x

Dobrý den,

To jak je těžké sehnat práci je od věci psát. V čem bych Vám mohl možná ale radou pomoci, je možnost nechat se zaměstnat agenturou, třeba i jako brigádník. Těchto agentur je nyní plný pytel a dle svého bydliště bych se na některou obrátil. Ostatně ne každý zaměstanec u nás ve firmě zůstal jako brigádník napořád. Pokud se člověk chytl a uvolnilo se místo, z brigádníka se stal kmenový zaměstnanec. Přeji Vám mnoho štěstí!

tonenipodstatne*
hodnocení

0x

Dva měsíce ještě nejsou nic...já s přestávkami hledám práci 2 roky.Jsem vš vzdělaná. Bohužel j sem ale limitována nemocí,o to je to horší práci najít. Neuvažujete o rekvalifikačním kurzu?Mě už napadla i tato možnost,přesto,že různých papírů ze škol mám doma dost.

xx*

smutné je, že v případě vš vzdělaných těžko mluvit o rekvalifikaci. Jak rekvalifikovat vysokoškoláka? ekonoma na doktora nebo stavaře? rekvalifikovat se na jinou vš, to tak snadno nepůjde. rekvalifikovat se s vš na prodavačku či kadeřnici, to není v pravém smyslu rekvalifikace, že, spíše dekvalifikace, dělat z vš kvalifikovaného vyučeného... taková je bohužel současná situace.. sama jsem též hledala práci skoro dva roky,stejně jako můj bratr, i s praxí...

bruk600*

Jen to prosím neberte osobně, ale to je důsledek toho, že vysoké školy produkují tituly! a to ještě v oborech, pro které není ulatnění. Jen se nechci pouštět do spekulací zda je to jen chyba vzdělávacího systému, nebo zda chyba nastává u studenta při volbě školy.

tonenipodstatne*

Mám obor učitelství,to chcete říct,že je to obor bez uplatnění?V životě by mě to nenapadlo,že učitel bude bez práce. Ale jak je vidět,je to reálné...u mě je to navíc ztížené nemocí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]