Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, týden jsem chodila jsem do práce,potom jsem onemocněla na měsíc. Nahlásila jsem zaměstnavateli, že do práce ze zdr. důvodů nenastoupím ( jsem ve zkušební době ). Zaměstnavatel mi za celý týden nevystavil ukončení pracovního poměru, i když jsem o to několikrát žádala, ale ten, co to má na starosti tam celý týden nebyl. Na Úřadu práce potřebuji potvrzení o ukončení,jinakmě nezaevidují. Podala jsem ukončení k pozdějšímu dni, než byla ukončená nemocenská. Jak to bude, když mi zaměstanvatel nevystavit ukončení hned, ale až po týdnu, když mám jít na pracovní úřad do tří pracovních dnů, od ukončení ( kvůli sociálnímu a zdravotnímu pojištění )?
Zrušení pracovního poměru musí být písemné, nestačí je "zaměstnavateli nahlásit". Písemné zrušení jste byla povinna zaměstnavateli doručit Vy. Zaměstnavatel není povinen Vám "vystavit ukončení". Zaměstnavatel je povinen v poslední den zaměstnání vystavit potvrzení o zaměstnání.
Pokud tuto povinnost nesplnil, můžete se obrátit na inspektorát práce. Ale je otázkou, jestli Vám potvrzení vystavit mohl. (Z formulace Vaší otázky není zřejmé, jestli jste dodržela správný postup pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době.)
––––– Na ÚP nikdo "nemá jít do tří dnů". Registrace je dobrovolná, jde o právo, nikoliv o povinnost nezaměstnaných.
Sociální pojištění není povinné a nemůžete si je sama hradit. Sociální pojištění za Vás nebude hradit stát ani v době evidence na ÚP.
Zdravotní pojištění hradí za uchazeče o zaměstnání stát. Pokud Vám mezi ukončením zaměstnání a registrací na ÚP vypadne několik dnů, nebudete nic doplácet.
Donesla jsem ukončení pracovního poměru. Na neschopence jsem měla ukončení 9. a ukončení pracovního pomětu jsem přinesla 15., ale oni mi napíší, že jsem ukončila 9. nechápu proč,když jsem to písemně doručila později. Děkuji za předešlou odpověď.
Ve zkušební době mohou pracovní poměr zrušit obě strany. Pokud jste chtěla zaměstnání ukončit později, měl ještě zaměstnavatel prostor zrušit jej dříve. V takovém případě Vám ale měl potvrzení o zaměstnání vystavit ke dni ukončení.
Paní mi řekla, že mi to ukončíke dni ukončení neschopenky, aby jí nemohli nařknout, že mě vyhodila ona. Jak se mám bránit, aby mi to paní napsala ke dni, kdy jsem já ukončila prac. poměr? Nepřišla mi výplata za minulý měsíc. Příjde mi to s nemocenskou dohromady nebo mi nemocenská přijde zvlášť? Byla jsem nemocná 4 týdny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.