Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc se bere krev na prohlidce?

Od: kubik* odpovědí: 11 změna:

Dobry den, dnes jsem byl u sve obvodni lekarky kvuli vypisu ze zdravotni karty a pani doktorka mi rekla ze se mam stavit na preventivni prohlidku po nedeli a bude mi brat krev. Rad bych se zeptal proc mi bude brat krev kdyz to doted jeste nedelala, a to sem u ni 18 a mam 23?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

2x

Zdar.K preventivní prohlídce patří odběr krve.Tím zjistí jak máte vysoký cholesterol nebo zvýšenou hladinu cukru apod.

kubik*
hodnocení

A kdyz chodim pravidelne darovat krev tak by ty vysledky nemohla vzit s teho pani doktorka? me se jedna o to ze prave skrz ty odbery musim byt u pani doktorky hned rano brzo a ja to nestiham protoze se vracim s nocni smeny a musel bych si brat volno a to se mi nechce.A kdyby nebrala krev tak muzu aji pozdeji prijit a to uz bych stihal.

tak ono v rámci preventivní prohlídky se pravděpodobně budou dělat jiná vyšetření, než při darování krve. vyšetření u dárců krve je zaměřené spíš na infekční choroby a krevní obraz, na preventivce bude ten odběr oproti tomu zaměřený spíš na fungování těla (jaterní testy, cholesterol).

pokud máte s odběrem problém, je nejlepší se zeptat přímo vaší lékařky, co a proč vám bude vyšetřovat a podle toho se rozhodnout, jestli prevence využijete nebo ne *nevi*

pracovnělékařská preventivní prohlídka je pro zaměstnance povinná

zwiki*

To by snad taky šlo,ale záleží jak paní doktorka je "schopná"ža by si to mohla vyžádat,když je ten internet,že? :)

martinaa*

A zmínil ses, že chodíš darovat krev? I doktor je jenom člověk.

body
hodnocení

0x

za každý úkon jsou body, za každý bod prachy...

K vykazování výkonů nepotřebuje pacienta.

kubik*
hodnocení

takze to ze mi bude brat krev je v podstate jen kvuli temu aby mela vic penez? to brani krve mi prinde jako zbytecny celekm kdyz chodim jeste pravidelne darovat krev.

darcekrve

jsem taky - a za posledních 15 let mi obvoďák krev nebral...

"Jo vy dáváte krev? OK..."

jestli si pak něco vykázal, to nevím...

bibina777
hodnocení

0x

Občas se u preventývních prohlídek bere i krev. je to jen kvůli tvému krevnímu obrazu,aby věděli čeho máš v krvi dostatek a naopak čeho je nedostatek a pak za druhé pokud chce tvoje Dr zjistit, nemáš-li v krvi nějakou zdržující se třeba infekci, nebo kvůli anémii, apod. také ještě ke zjištění hladiny cholesterolu a cukrů v krvi. Takže se neboj , je to normální a vše je OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]