Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poskytnutí dna

Od: rad* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu, obdržel jsem předvolání na policii, ve věci poskytnutí mé DNA, na identifikaci mého otce. Můj otec opustil mě a matku, když mi bylo sedm, a od té doby jsem o něm neslyšel. Rád bych se dozvěděl, zda musím DNA poskytnout. Děkuji za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Odběr DNA je bezbolestný ani vám nepřivodí žádnou újmu. Osobně nevidím důvod, proč byste v tomto nemohl s policí dobrovolně spolupracovat. Ptáte-li se na právní pohled, pak cituji z níže uvedeného odkazu: "Policie vám může odebrat vzorek DNA nebo vzorek krve při splnění následujících podmínek: Existuje důvodné podezření, že jste se dopustil spáchání trestného činu, za který můžete být odsouzen k trestu odnětí svobody na 18 měsíců či déle, a toto opatření je považováno za velmi důležité pro vyšetřování případu. Vzorek krve může být odebrán v případě, že aspektem trestného činu, z jehož spáchání jste podezřelý, je požití alkoholu nebo drog." e-justice.europa.eu/... 17.10.14 19:12: Pochopil jsem dobře, že váš otec je léta nezvěstný, nic o něm nevíte, ani nikdo jiný? A policisté možná objevili něčí ostatky a potřebují potvrdit nebo vyloučit, zda jde o vašeho otce? Takže dát DNA nebo ne, to je na vás. Právní stránku věci jsem vám zodpověděl. Dát DNA nemusíte !

hodnocení

1x

Pochopila jsem dobře, že otec dna odmítl dát, ale srovnáním vašeho se stopou na místě činu, otce usvědčí? Já si myslím, že můžete odmítnout, ať si najdou jiné důkazy. Asi by se mi nelíbilo, kdyby někde byl můj záznam dna a otec by se mi mohl mstít. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]