Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělám špatně - vztahy

Od: petris* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám docela problém :) Asi na to nebude jednoznačná odpověď, ale třeba dělám opravdu něco špatně... Je to docela delší, takže si připravte hrnek kafe a můžete se začíst...

Je mi 22 a nikdy jsem neměl vztah delší jak 4 měsíce. Ono to je možná také tím, že mi před 2 lety došlo, že můj život za nic nestojí a rád bych své zážitky s někým sdílel, měl někoho na koho bych se mohl spolehnout a koho bych mohl obejmout, mít rád a těšit se na něj. Do té doby jsem akorát vysedával u počítače, občas zašel se spolužáky na pivo a celkově můj život neměl příliš smysl.

Nicméně na podzim 2012 na mě přišla taková ta podzimní depka, kterou opět pociťuju (viz tohle téma :) ) a rozhodl jsem se s tím něco dělat. Sice jsem se na hraní her a vysedávání u počítače nevykašlal úplně, ale už to není má hlavní životní náplň a virtuální svět neupřednostňuju před reálným jako dřív.

Už dřív jsem si všímal, jak všude chodí páry, co se drží za ruce, jak se spolu mají dobře, jenže mě bylo najednou 20 a nikdy jsem pořádně ani žádnou holku neoslovil. Ze začátku jsem neměl odvahu nějakou oslovit, takže jsem zkoušel seznamky, jenže to nemělo cenu. Z 20 inzerátů je 5 normálních, na 2 holka odpoví a jen s 1 se člověk sejde. Nakonec zjistí, že je holka vlastně úplně jiná než jak se prezentovala v textu a všechno zase začíná odznova.

Teď už nemám problém s tím jít ráno ven a večer si většinou přinést kontakt na nějakou slečnu. Sice je tam dost odmítnutí :), ani nepočítám, kolikrát se po pár minutovém rozhovoru zase rozloučíme, ale když se mi nějaká holka líbí (a to nejsem nějakej extra vybíravej :) ) a vyloženě nespěchá, dám se s ní do řeči a většinou si aspoň popovídáme, když už to teda nevyjde.

Takhle už to praktikuju přes rok, a zatím z toho bylo 5 takových vážnějších známostí, kdy jsme se vídali několikrát týdne, došlo na polibky, nějaká objetí, do 2 holek jsem byl opravdu zblázněnej a doufal, že to vyjde. Bohužel scénář je vždycky stejný - holka se přestane ozývat. Přitom si schválně vybírám až moc pečlivě. Nemám rád davové akce (koncerty pro 10 000 lidí, chlastání v klubech, barech nebo třeba záměrné opíjení se v hodpodách), jsem spíš pro normální aktivity, kde není legrace jen proto, že je člověk pod vlivem alkoholu, nebo proto, že se směje někomu jinému, jak se zlil (třeba výlety, procházky po městě, výstavy). Nicméně do hospody s partou kamarádů, nabo třeba do vinárny s přítelkyní na skleničku vína naopak zajdu rád. V dnešní době je dost těžké najít holku co to má podobně a já jím vždycky říkám hned ze začátku, aby věděly co ode mě čekat, protože to také kolikrát není kladně přijímáno. Na holce člověk pozná, když je trochu stydlivější a není příliš exhibicionistická nebo jak to říci. Prostě povahově podobná jako já, klidná, vyrovnaná s tím, že nehledá vztah na měsíc, ale klidně i na celý život.

Jenže i přesto, že se se mnou baví (není myšleno jako že si se mnou povídá, ale jako že se nenudí), přesto že máme většinou společné zájmy, záliby, životní postoje, plány do budoucna, tak to po pár týdnech končí tím, že buď holka řekne, že jsem fajn, ale nic ze vztahu nebude, nebo se postupně přesta ozývat (vídáme se třeba 3x týdně a najednou chce jen 1x, potom 1x za 14 dnů a nakonec vlastně nemá pořádně čas...). Chápu, že prostě časem nějaká ta počáteční euforie ustoupí, ale . Většinou ten vztah trvá tak měsíc, měsíc a půl, ale poslední, který oficiálně skončil dneska ráno (poslala SMS). Vídali jsme se téměř denně od konce června, najednou se na týden odmlčela a minulý víkend přišla na to, že to mezi námi vlastně nebude klapat...

Dneska jsem s v noci konečně pořádně vyspal (vždycky se snažím vymyslet co jsem dělal špatně, proč jsem se jí vlastně nakonec nelíbil a mám z toho špatný spaní, je mi blbě od žaludku a několik dnů tak držím nedobrovolnou hladovku). Vím, že mě teď čeká opět několik týdnů výprav do obchodních center, stanic metra a do kampusů, abych zase sehnal nějaký ten kontakt a třeba to tentokrát vyšlo.

Co mě trochu trápí je, že jsem úplně normální, holky se se mnou smějou, vycházím jím vstříc třeba i s časem, nikdy nedošlo na nějaké velké hádky. Když vidím jak se někteří ke svým přítelkyním chovají a ony s nimi stále jsou nechápu to. Jenže rada buď na holku zlej a nechávej jí v nejistotě = přetvařuj se. Bohužel je mi to blbý a vždycky jsem hrál s otevřenou rukou. Jenže pravda a lásky nikdy nezvítězily...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na to se odpověď hledá těžko lidem, kteří Vás osobně neznají. Ale snaha a zájem pouze na jedné straně nestačí. Napadá mne jeden důvod - nevybíráte si stále stejný typ děvčat? V každém případě je Vám 22 let a to v životě ještě není nic ztraceno. Neklesejte na mysli a zkoušejte se seznámit dál. Hodně štěstí!

kcin
hodnocení

0x

Jsem naprosto stejnej případ. Je mi 22 a nejdelší vztah půl roku. Vždy první měsíc vztahu je perfektní bezproblému, naprostá spokojenost obou stran po všech stránkách (hlavně co se sexu týče). A pak většinou v 80% případu to začíná jít po měsící do kopru. Najednou píše že nemá čas, má moc práce, moc učení, moc úkolů doma... a pak jí potkam na bowlingu s kámoškama (jeden z případů). Nevim co je špatně, jediný co sem na sobě vypozoroval je, že pro holku udělam první poslední kdykoliv a kdekoliv jen proto aby byla šťastná. Též vidim spousty případů kdy je kluk na holku nechutně drzej a sprostej a funguje jim to perfektně.

pfpetr*
hodnocení

0x

po přečtení bych řekl že budeš fajn kluk možná až moc. Pokud ti nedělá problém seznámení na ulici tak seš u mě frajer . Zdá se mi ale že budeš ten typ co se zaláskuje a za týden plánuje bydlení. pokud vpadneš holce do života tak ona nemůže ze dne na den změnit svůj život a být s tebou každý den a pokud jí ty přeto budeš uhánět tak ona hodí zpátečku, musíš to mít tak trošku na háku tím neříkám že máš čekat až ti zavolá ona ale méně je někdy více. Pokud se pletu tak se omlouvám ale o vztahách jsi toho moc nenapsal a tak píšu podle toho co jsi napsal. Každopádně jdeš na dobře a rozhodně neházej flintu do žita, přestan hledat ženskou za každou cenu najdi si spíš jenom kamarádky ty maj totiž taky spoustu kamarádek a pokud je s tebou sranda tak za chvylku nebudeš vědět kam dřív. tu pravou totiž najdeš ve chvýli kdy to budeš nejméne čekat

bgmaniac*
hodnocení

0x

Skoro bych řekl, a to není výčitka Vám, že jste prostě klasický příklad dnešní generace.. do 20 u počítače a nevíte, jak fungovat v reálu. Mne to naštěstí jen "lízlo" a i tak jsem byl do 22 sám. No jo, nejspíš to mělo něco do sebe, být od mala s holkama, občas si dát navzájem do zubů... .ta nesmělost a přehnaná úcta nebo přímo zbožňování druhého pohlaví, s kterým člověk včas nezažil skutečnost, že i holky jsou "jenom" lidi.. to chybí. To se spraví :) navíc ve 20 si člověk nabije hubu mockrát.. než dojde do věku, kdy holky i kluci začnou mít stejné zájmy.

leonidas76*
hodnocení

0x

Ahoj, jako bych četl svůj dotaz :) Jsem starší a prošel jsem tím co popisuješ. Problém by mohl být v tom, že jsi pro ty holky moc dostupný a možná tak trochu jiný (preferuješ výlet, procházku před davovými akcemi s alkoholem). Tak teda hledej někoho, kdo to má stejně, což se určitě povede, když vytrváš. A při tý cestě si užívej a trénuj s těma, před kterýma se trochu přetváříš.

Obecně je asi víc lidí, obzvlášť v tvém věku, kteří nesnesou být s partnerem stále. Pro tyhle lidi je nezbytné mít koníčky a přátele, ke kterým tak trochu utíkají z těch vztahů, protože je to na ně prostě moc. Určitě je dobrý mít nějaký takový svůj koníček nebo kamaráda, kterému dáš občas přednost před tou holkou.

Přeju ti ať najdeš co hledáš. Když vytrváš, tak to vyjde :)

PS: docela by mě zajímala ta technika, díky který si domů nosíš kontakty na slečny z ulice :) jsi frajer ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Než si člověk všimne, jaký en druhý opravdu je, a než spadnou ty růžové brýle, tak to může trvat právě měsíc, dva. Pak holka prostě zjistí, že jí vztah s tebou nevyhovuje, sama jsem to takhle párkrát měla. Možná si ale vybíráš mladé holky, které prostě nechtějí vážnější vztah. Na slepice, co se s tebou uboze rozejdou přes sms, bez lítosti a vzteku vyaž se života, protože ty máš, hochu, rozhodně na víc.

Možná děláš chybu právě v tom, jak jsi do ní zblázněný apod., zažila jsem jen jednou oddaného chudáčka, co za mnou všude lezl jak ocásek, pořád psal, volal... ono se všeho moc přejí. Není na škodu stát nohama na zemi, i když jsi zamilovaný. Dakší chyba je to, že jim vycházíš ve všem vstříct. Budeš tak za poslušnýho pejska, který vždy všechno udělá a poslechne, aby nebyla hádka. Nauč se znát svou cenu.

hodnocení

0x
Radím ti, vyraž zase na kontakty, ale rozdělej si více holek. Ty se asi nejspíš vždy na holku upneš a to je pak špatný. Nauč se být svině. Hodný buď jen ve správnou chvíli, ale jinak se snaž holce neustupovat a nevycházet ji vždy vstříc.
Ze zkušenosti vím, že pokud jsi moc hodný, holka si tě přestane važit a začne tě využívat. Budeš pro ní jen ten trouba kamarád, za kterým muže jít, když bude něco potřebovat. Takový kluk omrzí většinu holek.
Přestaň holky řešit, čísla si furt ber, ale napiš jim třeba až za týden a příliš se nesnaš. Snaha ti škodí. Na první schůzky choď jen třeba na hoďku a pak třeba jako někam už musíš. Zkrátka aby to vypadalo, že máš zrovna čas, tak tě napadlo se ji ozvat. Musíš být trochu tajemný. Nesmí hned poznat, že hledáš važný vztah, nech jí přemýšlet víc tobě (o co tomu klukovi jde? Chce sex nebo važný vztah?). Snaž se být hodně nad věcí. Přeji hodně štěstí v lovu a ať se zadaří najít tu pravou.
leonidas76*

S většinou nemohu než souhlasit :) Prostě si jich třeba rozdělat víc. Pak se nebudeš upínat na jednu a nebudeš se hroutit, když jí to přestane bavit. Ale nejde paušálně říct, abys byl svině na všechny. Třeba narazíš na holku, která si naopak bude vážit toho, že ji chceš vídat často. Na tu svině být nemusíš :) To poznáš :)

hodnocení

0x

Myslím si, že bys měl být sám sebou a ne se učit být někým jiným. Určitě najdeš takovou slečnu, která tě bude mít ráda takového, jaký jsi. V dnešní době a kor u těch mladých a ze seznamek vztahy, asi dlouho nevydrží. Rozjeď si holek, kolik chceš. Ale není nic horšího než si nepamatovat, co jsi které psal. Podle toho poznám, že si chlap píše s několika ženama. Když mi napíše, že mi to určitě už psal nebo že jsem se už ptala a přitom to tak není, tak je jasný, že si píše s několika a má v tom guláš. Mě to moc sexy nepřijde, že si píše s několika ženami. Nevím, které ženě ano.

leonidas76*

to je dobrý, že holka doporučuje klukovi, aby si klidně rozjel víc holek a pak jí vlastně vadí, když si myslí, že kluk toho má rozjetýho víc ... takže co oči nevidí, srdce nebolí? :) ... jinak na rovinu, i ty toho máš vždy rozjetýho víc? :)

Vadí mi, když si nepamatuje, o čem jsme si psali. Tobě by to nevadilo? A to jsem tam i psala. Asi jsi mě špatně pochopil. Proč by sem nemohla napsat ženská? Kolik toho mám rozjetýho, na to nemusím odpovídat. Nepíšu sem proto, aby se za to do mě někdo navážel. Za co jsi dostal 3 body vážně nechápu. Už asi radit nikomu nebudu. Akorát se to obrací proti mě.

doplněno 17.10.14 16:01:

To nebyla rada, ani doporučení, aby si rozjel holek kolik chce. To jste špatně pochopil. Tím jsem chtěla říct, že si on může dělat, co sám uzná za vhodný.

doplněno 17.10.14 16:30:

Je ke mě drzý a ještě za to dostane body? Já nikoho neurážím, jen jsem poradila. Mám právo na svůj názor stejně jako ostatní.

doplněno 17.10.14 20:08:

Mě bude čtyřicet za pár let a on mi píše, že jsem holka?

petris*
hodnocení

Děkuju vám za povzbudivé komentáře. Abych pravdu řekl, tak zase ňouma, co dělá všechno podle toho jak holka píská nejsem. :) Ustupuju víceméně pouze s časem. Když třeba plánujeme co se bude dělat, kam vyrazíme, apod. tak to zase nenechávám na přítelkyni nebo neopak nevybírám všechno já. Vím, že bych měl být asi více tajemný, ale moc to nejde...

S tím borcem co balí "na ulici" to také není žádná věda. Kdybych neoslovil nějakou slečnu na ulici, tak zůstanu nadosmrti sám, protože čekat na náhodu se mi nechce (kolo, běh, nohejbal, programování, IT VŠ - tam moc příležitostí k seznámení opravdu není). Nejhorší je na tom překonat tu myšlenku, co když se před ní ztrapním.
Stačí vyrazit na nějaké dobré místo, kde je velký pohyb lidí a co nejsou hned u mého bydliště, aby se eliminovalo, že v případě nějaké trapase bude oslovená nějaká moje sousedka :).
Nejlepší jsou stolky, bufety a lavičky na VŠ. Mimo univerzitní prostředí se dá dobře lovit v obchodních centrech a odpoledne, kdy už jede většina lidí domů i na zastávkách nebo vestibulu metra.

Hlavní je, aby člověk nepodlehnul pocitu že je zoufalec a že musí sehnat nějaký číslo nebo kontakt na holku. No a pak si stačí vzít něco normálního na sebe a vyrazit. Nikdy neoslovuju holku, která kouká do mobilu, čte knížku, nebo poslouchá hudbu - třeba je to nesmysl, ale já kdybych něco takového dělal, tak mě něčí oslovení spíš obtěžuje. Naopak, když holka vypadá že něco hledá (rozhlíží se, kouká do nějakého plánku) tak je ideální situace; to samé když někde stojí a na někoho čeká - člověk by řekl, že nejspíš čeká na přítele, ale samotného mě překvapuje, kolik holek čeká na kamarádku nebo třeba rodiče.
Když se to vyvíjí trapně či špatně, můžete se během pár sekund rozloučit a holku už nikdy vidět nemusíte! V tom vidím velkou výhodu oproti nějakým rande naslepo či seznamkám :)

Důležitá věc je ke každému oslovení přistupovat individuálně; sice máš v hlavě nějaká témata, ale je nutné umět aspoň trochu improvizovat a přizpůsobit se situaci a tomu co holka říká. Určitě není dobré hned začínat s větou líbíš se mi, jsem Pepa, ahoj, dáš mi číslo? Nicméně stačí minuta nebo dvě na to, abyste si o člověku udělali nějaký první dojem a i on o vás. A z toho jak ten hovor probíhá a kam se ubírá, jestli si máte co říct a jak na vás slečna působí, tak se s ní buď na konci rozloučíte, nebo se rozloučíte a řeknete o číslo. Případně je možné jí říct že byste rádi pokračovali v konverzaci třeba večer v kavárně tam a tam (u toho je ovšem riziko že už má nějaké plány na večer nebo nechce hned někam vyrážet a začít třeba procházkou).

Pokud nevíte, zda holku můžete oslovit, je dobrý koukat se pravidelně jejím směrem a když se srazíte pohledama, tak na ní zamávat, usmát se nebo nadzvednout ruku na pozdrav (a podle toho jak se zachová reagovat). Když na vás holka kouká, tak to vždycky znamená, že je vámi zaujatá, ale v jakém smyslu to se 100% nedozvíte ani když jí oslovíte (může to být třeba špatný účes, divná kombinace oblečení,... v lepším případě se jí líbíte).

Takhle se dá za den oslovit klidně 50 holek (tak 1/2 hned řekne že má přítele nebo se nechtějí bavit, ale se zbytkem si, když už nic jiného, aspoň popovídáte). Když tohle někde vyprávím, tak tomu nikdo nechce věřit, ale fakt to funguje! To, zda je člověk co toto praktikuje zoufalec či nikoli, ať posoudí každý sám - já osobně jsem přesvědčen, že se štěstí musí jít naproti, ale člověk si nesmí klást hned nějaké vysoké cíle. :)

klera*
hodnocení

0x

Ahoj, já vždycky byla jedna z těch stydlivějších, "neexhibicionických" holek. Trochu jsem se změnila a na vztahy mám jinej náhled. Dřív, když se se mnou seznámil kluk, tak jsem se snažila být milá ze slušnosti, neviděla jsem vztah realisticky a sama sobě jsem si namlouvala, že k tomu klukovi něco cítím. Ale pak, po nějaké době, už mě to předstírání vztahu přestalo bavit a ukončila jsem to...A takhle pořád dokola. Možná, že je problém v tom, že si pořád vybíráš tenhle typ holek :) Jinak podle mýho názoru, to, že se holkám líbí kluci, kteří se k nim chovají hnusně, je blbost...Možná ty, které mají nedostatek sebevědomí, sebeúcty...Obecně jsou asi přitažlivější ti, kteří ví, co chtějí, jsou sebevědomí, sami sebou...Ale nejde o to se přetvařovat. Podle mě na vztah musí být člověk dostatečně vyzrálý, jinak nenajde toho, kdo se k němu hodí. Být tebou, tak si dám chvilku pauzu od vztahů a zkusim najít sama sebe. Hledání smyslu života přes partnera nefunguje.

hodnocení

0x
Jestli ty nebudeš moc ukecany. Občas musíš pustit ženskou ke slovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]