Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antidepresiva - předávkování

Od: kecerad odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, když se někdo předávkuje antidepresivy, ale "nepovede" se mu zemřít, zda si může nějak trvale poškodit

mozek nebo tak nějak. Přeci jen tento druh léků ovlivňuje nervovou soustavu.

Děkuji za informace.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Samozřejmě, že může. Proto je nutná koňská dávka, "aby se to povedlo".

Píšu to šeredně a lidé mě asi odsoudí, ale když je někdo rozhodnutý, na co ho přemlouvat? Je to jeho vůle. Nejvíc mě štvou takové ty "demonstrativní sebevraždy", kdy opilec sedí na zábradlí mostu, klátí nohama,vydírá, chce cigaretu a kolem davy policistů, vyjednavač, zastavená doprava... No a pak milostivě sleze. Chce to? Pokud ano, ať to udělá. Pokud ne, přijedou policisté za týden znovu a zase se bude hrát stejné divadýlko. *bum*

Ale možná jsem taková tvrdá proto, že v mé rodině ani v mém okolí jsem toto nikdy naštěstí řešit nemusela. Jen mě tito lidé strašně štvou. Kdyby bylo možno dát jim ty výjezdy k úhradě, snad by si to rozmysleli. Jenže opilec stejně většinou nic nemá. Je to tak. Jaga.

Pokud je člověku někdy opravdu ouvej, měl by se zamyslet - nad sebou, nad svou rodinou, nad dětmi, vnoučaty. Také jsem uvažovala kdysi, že to skončím, když manžel chlastal, stála jsem v noci nad vysokým lomem a stačil krok do prázdna. Pak jsem si vzpomněla na své děti a na vnoučata, která bych tak ráda viděla vyrůstat, radovat se z jejich úspěchů. . A od té doby mě to už nikdy nenapadlo. Stačí vzít rozum do hrsti. Jo a z toho opilce je dneska velice prima abstinent! Ale nebylo to zadarmo /a tím nemyslím peníze! *smich*/

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, s tím mozkem si nejsem jistý, ale obecně předávkování (a "neúspěšné") poškodí např. ledviny. Znal jsem člověka, který nedokončil sebevraždu předávkováním, přežil s léčbou ve "cvokárně" a skončil na dialýze. Zdravím!

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den. Tomuto člověku především selžou játra a ledviny... Ale lidé, kteří se předávkují léky, tak to vždy udělají tak šikovně, aby je samotné někdo za chvíli našel a jsou ještě o to šikovnější, že si někde pobléž nechají krabičku od léků, aby jim lékaři pomohli. Je to většinou předem schválně zmařený pokus od sebevraždu. Bohužel tento člověk si neuvědomuje, že i tak si přihodí velké zdravotní potíže...

tomibender*
hodnocení

1x
Ahoj, antidepresiva (mluvíme teď o ssri, tca, imao, nsri - nikoliv o benzodiazepinech) působí na mozek v dlouhodobém horizontu, ne hned. Pokud se predavkujes, tak si znicis ledviny a játra, na mozek to vliv mít nebude.

hodnocení

0x

člověk který se cíleně chce předávkovat, tak již zcela určite mozek pošokzený má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]