Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat kam ukládat peníze narozenému miminku. Viděl bych to na 500,- měsíčně. Vím že v dnešní době je to málo ale babička chce spořit. Takže poraďte. Díky předem.
Pojištění v tomto věku může být spořením - s ohledem na délku plateb je celkem výhodné. Osobně jsem za 18 let vkladů zaplatil cca 110tis, získal 115tis. - takže vlastně žádné velké zisky, ale na druhou stranu jsem neprodělal... kampelička nekrachla,... - mám i v rodině zkušenost, kdy tchýně ovdověla s 5ti letou holčičkou - tj. platili 5 let a dalších 13 platila pojišťovna, s pojistným plněním měla holčička ve svých 18ti letech našetřeno nepoměrně víc, než kdyby to někdo dával na lišku...
naše babička nám na vnučku dává měsíčně 300,- Kč a my je dáváme do obálky do trezoru))odpadá veškerá agenda ))možná to není to pravé ořechové, ale s tak malou částkou pro nás nejlepší .))
hezký den sépi .)
to všechno je fajn, ale podle nového zákoníku ty peníze nesmíte vybrat a použít, jedině se svolením soudu...
Co když se jednou dostanete do fin. problémů a budete sice mít spoření pro dítě, ale vám vezme exekutor třeba dům...
takže na to pozor... Asi bych založila normální účet na jméno matky a s ostatními se dohodla na spoření tam...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.