Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoření pro narozené dítě

Od: joematrix odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se zeptat kam ukládat peníze narozenému miminku. Viděl bych to na 500,- měsíčně. Vím že v dnešní době je to málo ale babička chce spořit. Takže poraďte. Díky předem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

1x
Dobrou volbou je stavební spoření. Lépe ho ale založit na dospělého. Uchovávání hotovosti ztracíte min. 2% ročně.

hodnocení

0x
My máme konto u České spořitelny, peníze tam vkládáme všichni - my, babičky atd;)
doplněno 16.10.14 13:39: Ano, účet nemáme na jméno dítěte, ale na moje.
doplněno 16.10.14 20:35: Pojištění ano, také samozřejmě máme, ale o tom jsem se nezminovala, neboť dotaz byl na spoření. A stavební jsme zarizovali později.
pojisteni

Pojištění v tomto věku může být spořením - s ohledem na délku plateb je celkem výhodné. Osobně jsem za 18 let vkladů zaplatil cca 110tis, získal 115tis. - takže vlastně žádné velké zisky, ale na druhou stranu jsem neprodělal... kampelička nekrachla,... - mám i v rodině zkušenost, kdy tchýně ovdověla s 5ti letou holčičkou - tj. platili 5 let a dalších 13 platila pojišťovna, s pojistným plněním měla holčička ve svých 18ti letech našetřeno nepoměrně víc, než kdyby to někdo dával na lišku...

stirecek*
Neprodělal? Říká vám něco slovo inflace? :)

Konto u zlodějské spořitelny podle mě opravdu není to pravé. Sorry.

hodnocení

0x

naše babička nám na vnučku dává měsíčně 300,- Kč a my je dáváme do obálky do trezoru))odpadá veškerá agenda ))možná to není to pravé ořechové, ale s tak malou částkou pro nás nejlepší .))

hezký den sépi .)

myse*
hodnocení

0x

to všechno je fajn, ale podle nového zákoníku ty peníze nesmíte vybrat a použít, jedině se svolením soudu...

Co když se jednou dostanete do fin. problémů a budete sice mít spoření pro dítě, ale vám vezme exekutor třeba dům...

takže na to pozor... Asi bych založila normální účet na jméno matky a s ostatními se dohodla na spoření tam...

pojisteni
hodnocení

0x

Já platím dětem pojištění - 1) zajištění dítěte v případě úmrtí jednoho z rodičů 2) po dosažení 18ti let dostane částku... ne dřív a nikdo jiný !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]