Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adenotomie u dospělých

Od: halasi odpovědí: 5 změna:

Pěkný večer, je mi 19 a několik let mám ucpaný nos. Včera jsem byla na ORL a doktorka mě poslala na operaci-adenotomii. Jde vlastně o odstranění nosních mandlí, které mi způsobují všechny problémy. Hledala jsem info na netu, ale všude popisují průběh operace u dětí. Nepředpokládám, že to bude probíhat u dospělých stejně. Proto se chci zeptat. Nemá někdo zkušenosti, jak to probíhá apod.? Já nikdy v nemocnici nebyla, vůbec nevím, jak to tam chodí. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vickey*
hodnocení

0x

Můžu se zeptat? Používáte nějaké nosní spreje?

halasi
hodnocení

Používala jsem kdysi Olynth, teď mám Avamys na alergii. Proč?

meruzalka1
hodnocení

0x

Operace o odstranění nosních mandlí - u dětí velice častá záležitost, a naopak u dospělých skoro až výjímečná neboli málo pravděpodobná situace, ale samozřejmě, někdy se stane,že i u dospělých nosní mandle musí ven. Ničeho se nebojte,jde o stejný zíákrok jaký se dělá i dětem, čili stejný. jde o tzv. seškrábnutí lymfy, nic se Vám nikde neřeže, pouze se tato lyfa, mandle seškrábne kyretou.Tato operace trvá cca20 - 30 minut a není náročná. Operuje je vše nosem pomocí endoskopu.V celkové anestezii. Možná si v nemocnici po zákroku ještě poležíte 1 dva dny, moje známá, které bude letos 30 jí podstoupila taky, stejně tak jako moje pětiletá dcera. a mají klid.přeju Vám pevné nervy a držím palce. Po operaci Vám doktor předepíše nějaký desinfekční sprej do nosu na postupné zhojení pooperační rány.

hodnocení

0x

Nosní mandle problémy nezpůsobují, příčinou jejich zduření je většinou zánět nebo jiný problém někde v organizmu. Mandle jsou žlázy s vnitřní sekrecí, které reagují na problémy tohoto typu nejbouřlivěji - jako první s problémem bojují. Odstraněním se dosáhne stejného stavu, jako když řidič odpojí na přístrojovce červenou kontrolku upozorňující, že je motor přehřátý. Problém svítící kontrolky odstraní, ale po čase mu vyvaří z auta voda a motor zadře.

Doporučil bych se spíše zaměřit na důvod ucpaného nosu. Dovoluji si tipovat, že příčinou bude zvýšená konzumace potravin, které způsobují trvalé zahlenění - moc cukru a mléka + mléčných výrobků. Může to být i trvalé dráždění sliznic třeba přízemním ozonem - plno lidí má doma tzv. čističky vzduchu a vůbec si neuvědomují, jak si těmito ionizátory škodí.

halasi
hodnocení

Já právě už 2 roky chodím po doktorech aby zjistili, proč ho mám ucpaný. Nikdo nic nezjistil. Teď jsem našla doktorku ORL, která operuje a řekla, že jsou to zvětšené nosní mandle. Mléčné výrobky nekonzumuji vůbec-mám alergii, a s cukrem je to hodně podobně. Nesladím ani čaj, sladké nejím takže cukru do sebe moc nedostanu. Vážně netuším z čeho to mám a doktoři si také moc neví rady. Každopádně už jsem z toho zoufalá, je těžký žít několik let s ucpaným nosem a nemoct se pořádně nadechnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]