Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, jaké jsou podnínky pro uplatnění odečtu z daní na manželku na rodičovském příspěvku a zda-li se toto dá žádat rok pozpátku? Děkuji
"Odečty z daní" neexistují, jde o slevu na dani na manželku. Slevu na manželku (24.480 Kč/rok) lze uplatnit v případě, že budou manželčiny příjmy nižší než 68.000 Kč za rok. Do příjmů se zahrnuje i nemocenské, PPM a náhrada mzdy za dovolenou.
Slevu na dani lze uplatnit až tři roky zpětně.
Děkuji moc za odpověď a omlouvám se, že jsem otázku špatně formulovala , ještě bych měla dotaz, manžel byl zaměstnaný cca 3 měsíce v roce za který slevu chci uplatnit, není podmínku nějaká min. částka, kterou za ten rok musí mít odpracovanou, aby slevu mohl uplatnit? Pokud ano tak o jakou částku jde, popřípadě kolik měsíců musí být zaměstnaný?
2.otázka: Za rok co chceme slevu uplatnit, jsme nebyli ještě manželé, ale žili jsme již ve společné domácnosti, může si uplatnit též slevu na dceru, kterou mám z prvního manželství a tedy není její bio.otec? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.