Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, potřebuji radu. Mám 11 let mechanický invalidní vozík (jelikož se o něj manžel vzorně stará, stav je jako nový), letos mám napsaný a ZP schválený nový, problém je, že starý musí být vyřazený a vrácený ZP jinak nový nevydají, chci si ho nechat (jeden na ven, druhý na doma). Je tu někdo, kdo už toto nějak udělal?
Odkoupit NELZE, ZP musí podle svých předpisů, starý vozík na základě protokolu o vyřazení, vyřadit. Nemáte nárok mít vozíky dva. Jiný vozík vrátit NELZE, ten můj má totiž i výrobní číslo. S chutí bych ty zdravé, posadila na 1 měsíc na vozík a nechala je projet venku v blátě a pak v bytě.
Při vší úctě k invalidům - jeden jste dostala, pokud chcete druhý tak si ho kupte.
Ty vozíky někam jdou, může jít odkoupit po vyřazení - chce to jednat s někým kdo rozhoduje, úřednice u přepážky to není, ta se jen drží předpisů.
"asd" když oni ti invalidé nekradou a ušetřit z ID to jde jen velice těžko. V ZP se dál jak k té úřednici nedostanete, bohužel ředitele fakt neznám osobně.
doplněno 15.10.14 16:57:Je vidět, že vozík nepotřebujete. On totiž není vozík jako vozík, lehce by jste zjistil, že za ten co vám sedí, je lehký a lehce ovladatelný, nepřevrací se když jedete do zadu nebo po překážce, vleze do výtahu a projede dveřmi aniž si odřete ruce, rozhodně nekoupíte ani bazarový za 5000Kč.
Když zběžně kouknu na inzeráty, tak kolem 2000,- vypadají použitelně (ve vozíkách se ale moc nevyznám). Když neušetříte ani tohle - to není v rodině nikdo kdo by to zatáhnul jako dárek? Aspoň já bych neváhal a druhý vozík bych pro známého koupil..
Nedávno jsem tu psala, že vyřizuji pro babičku žádost o vozík. První měla repasovaný a je dost zdemolovaný a taky znečištěný, vhodný tak leda do kontejneru. Minulý týden dovezli vozík nový, repasovaný již nechtěla. Nikdo neříkal nic o tom, že by se měl starý vracet.
"pb" hned v prodejně kde si můžu nový vyzvednout, řekli, že ZP žádá vyřazovací protokol na starý + odevzdat v prodejně nebo osobně na ZP, nový mi vydají až po vrácení starého. Chtěla jsem se s majitelem (osobně ho znám) dohodnout ale řekl, že si to na triko nevezme, že co šlo dřív, dnes už nejde. Chtěla jsem se dohodnout se ZP jediné co lze, zažádat do Prahy aby udělili vyjímku a ten starý mi ještě na (nejdéle 3 roky) zapůjčili. To by snad šlo ale co budu dělat za ty 3 roky?, chodit patrně nezačnu, že bych umřela nemyslím. Postrádá to logiku, můj vozík je po 11ti letech jako nový, mám vyměněné duše, brzdy, ušitý nový podsedák. Jet v marastu ven a pak manžel půl hodiny vozík umývá aby se dalo jezdit v bytě¨, proto jeden domů a jeden ven. Na chalupě mám 5 let vozík (těžký a neovladatelný) od známých co jejich babička zemřela, po nich ho ZP zpět nechtěla.
Díky, napsala jsem. Našla jsem, že od letošního roku VZP může vozík již po 5ti letech vyřadit z provozu a za zůstatkovou hodnotu odprodat , klient musí podepsat dohodu, že vozík není zdravotnickým prostředkem a bude ho využívat na vlastní riziko. Bohužel jsem klientem jiné ZP a ta toto nemá, no snad se s nimi manžel dohodne, dám vědět.
Je to k zlosti, stejně, jako nechodí člověk venku v marastu i doma po koberci v jedněch botách, s vozíkem je to stejné. Když si představím, co doma nadělá za paseku.
Nevím, proč chtějí ty staré vozíky vracet. Pokud ho má někdo léta používaný a poničený, stejně ho nedají dalšímu pacientovi, ale naházejí to někde na hromadu. Podle mě by to chtělo psát na VZP, případně ještě líp, zajet si tam osobně a nedat se, škemrat a lézt na ně pořád jako štěnice, když odmítne jeden, klepat u dalších dveří. To by v tom byl , aby člověk na vozíku někoho neobměkčil. Vždyť nejde o nějaké obohacení či módní výstřelek, ale takřka o nutnost. Navíc po letech používání je jeho hodnota velice nízká.
Mám strach ale z jednoho: píšeš, Liduš, že je Tvůj vozík jako nový. Tak aby nenapadlo některou moudrou hlavu, že je ještě pěkný, že Ti ještě může sloužit dál a ten nový dostane někdo jiný /nejlíp babička pana starosty /.
Tak hodně štěstí, nedej se, lez na ně a huč do nich. Ten starý by stejně někde pohodili a takto udělá ještě kus služby. A radost. Potom napiš, jak to dopadlo. Držím palce! Jaga.
doplněno 16.10.14 13:24:Jak radí ASD: Co přestoupit k VZP? Ony ty zdravotní pojišťovny jsou všechno jedna verbež, tak snad s ní budeš spokojená jako s tou stávající. Díky vozíku možná i víc.
Měli jsme s manželem ZPMV a bezvadnou zubařku. Ta ale pacienty od naší pojišťovny nechtěla, prý s ní nemá smlouvu a nehradili by jí výkony. Ať jdeme k VZP. O zubařku jsme přijít nechtěli, přešli jsme. Nepociťuji, že bych získala něco navíc, nebo naopak o něco přišla. Je to vážně všude takřka stejné.
Překabáti se k VZP a budeš mít hned vozejčky dva. To Ti za to rozhodně stojí! Nakonec, proč u nich jsi, když jsou to takoví lotrasové?
No právě v tom je zakopaný pes. Od letošního roku VZP po 5ti letech vozík za zůstatkovou hodnotu bez problémů odprodá, pouze napíšete čestné prohlášení, že ho budete dál využívat na vlastní riziko a že vozík není zdravotnickým prostředkem, říkají tomu Institut tzv. dohody o narovnání. Ovšem pojišťovna které jsem klientem, tuto možnost nemá.
doplněno 16.10.14 13:29:Já utekla od VZP když jsem žádala interferony, VZP s tím měla problém a ZPMV ne, jsem tu léta spokojená ale toto mi hnulo žlučí.
Zeptejte se u Boromejek domovrepy.cz/... Mají skladem spoustu invalidních pomůcek. Zdarma mi pro maminku zapůjčili chodítko. Pak můžete starý vozík vrátit...
Tesyku když já na tom svém lpím, opravdu není snadné si vše vychytat tak, aby vám to vyhovovalo, do svého vozíku jsem dost investovala-úpravy. Nechápu, že ZP nechápe, že potřebujete jeden vozík na doma a jeden na ven, nechápu, že když se o svěřenou věc staráte je to vlastně chyba, nechápu, že po 11 letech není problém vozík sešrotovat ale odprodat ho nelze (lze, VZP toto nabízí). Zatím jsme popátrali, co máme kde za známé a kde zas mají známé oni, příští týden napíši jak to dopadlo.
doplněno 16.10.14 13:19:asd-ano, při ztrátě (krádeži) zavoláte PČR a ta vám dá protokol, pak zaplatíte zůstatkovou částku vozíku. Já ale lhát nechtěla.
Lhát nemusíte - prostě ho opravdu ztratíte, vyřešíte ztrátu s úřadem a pak ho zase najdete. Bohužel v našem Kocourkově je tohle divadýlko občas nejrozumnější řešení :-/
Ano pro dobrotu na žebrotu - o vozík se staráte, proto při prohlídce bude mít vysokou zůstatkovou hodnotu a tu zaplatíte. Kdo je prase a zničí ho, ten zaplatí málo...
Vážení, vozík manžel "nechal na parkovišti a když se za 5 minut vrátil už tam nebyl", čestné prohlášení poslané do Prahy na ZP. Jiná možnost není a jak to dopadne dám vědět.
Liduš, přeji Vám, aby to dobře dopadlo, páč si vezmu návod pro svoji tchýni. Páč musím převážet velký vozík (tchýně je velmi široká) mezi domovem důchodců a přechodným pobytem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.