Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovská a paragraf na dítě

Od: kravsko* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat, manželka je ještě na rodičovské dovolené a chodí do práce. Když malej onemocní mohu na něj dostat i já jako manžel paragraf nebo jen manželka protože na něj bere ještě rodičovskou a při tom chodí do práce?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud na syna vaše manželka stále pobírá rodičovský příspěvek, tak na ošetřovačku s ním musí ona, vám by nebyla proplacená.

pb®

Obávám se, že když bere rodičák, žádná ošetřovačka proplacená nebude, protože to je z jednich peněz. Taky jsem letos na jaře ještě pobírala rodičák a zároveň chodila do práce a na úřadě mi bylo řečeno, že pokud beru rodičák, nemám nárok na ošetřovné. Nakonec jsem si brala neschopenku pro sebe, protože jsme byli nemocní oba.

rodičovský příspěvek a ošetřovačka není z jedněch peněz. to první je dávka státní sociální podpory, to druhé dávka z nemocenského pojištění. pokud poživatel rodičovského příspěvku pracuje a z důvodu nemoci dítěte pracovat nemůže, tak normálně nárok na ošetřovačku má (tedy až na výjimky, které nárok nemají, ať už rodičák pobírají nebo ne... napadají mě OSVČ, domácí zaměstnanci, zaměstnanci na dohodu o provedení práce, svého času nějaké spešl úpravy byly i pro ty, kdož spadají pod vojáky či policajty, ale nevím, jak teď).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]