Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psát předčíslí zahraničního účtu?

Od: pajaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

obchodujeme se zahraničím a založili jsem si kvůli tomu zahraniční účet s menšími poplatky. Jak mám ale na fakturu psát správně číslo našeho účtu? V papírech od banky je zadáno 0000-123456/xxx. Mám uvádět i ty nuly na začátku, přestože se bude používat při platbě IBAN a SWIFT nebo mám psát pouze 123456/xxx? Moc děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vycházím z toho, že např. šest nul mám i u svého "českého" účtu a zde se psát nemusí. Myslím, že to bude stejné - a pro platby se zahraničím je důležitý IBAN. Zdravím!

doplněno 15.10.14 09:31:

Ano, Váš zahraniční partner použije to mezinárodní označení (a celé).

pajaa
hodnocení

Děkuji, my právě na výpisech účtu v Čr nuly nemáme, u KB je předčíslí 107-xxxxx, tak jsem z toho zmatená. Ale jak jste psal, důležítý je IBAN :)

hodnocení

0x

Nuly jsou nevýznamné a mohou se vynechat. Do zahraničí bych ale toto číslo vůbec neuváděl, je jim na nic - tam potřebují IBAN.

pajaa
hodnocení

Máte pravdu, že tam číslo vůbec nepotřebují jen IBAN. Ale v účetním SW při zadávání faktury musím nějaké číslo napsat, jinak mě to dál nepustí. Budu tedy zadávat bez nul, děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma předčíslí účtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]