Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvá ještě můj pracovní poměr

Od: eeuuw odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chystám se v měsící říjnu dát v práci výpověd se standardní výpovědní lhůtou. Naše firma vyplácí 13.plat a to v měsíci listopadu, ale je podmínkou dle směrnice (aby pracovní poměr v době výplaty trval)...

Pokud podám výpověď v říjnu, mám na tento 13.plat nárok? Trvá ještě můj pracovní poměr? Možná hloupý dotaz, ale ... Díky všem :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Neznám podmínky, jimiž zaměstnavatel 13. plat podmiňuje, proto nemohu odpovědět, jestli na něj budete mít nárok. (Někteří zaměstnavatelé mají jako podmínku odpracování celého roku.) Ale pracovní poměr bude trvat až do konce výpovědní doby.

hodnocení

0x

Pokud podáš v říjnu standardní výpověď , pracovní poměr skončí 31.12. Takže na 13. plat bys měl mít nárok (pokud v tom nejsou jiné háčky).

hodnocení

0x

Doplním jethra a ivzez. Nárok na třináctý plat bývá ošetřen buď přímo v pracovní smlouvě nebo v kolektivní smlouvě, tam bych též hledal případná omezující pravidla. Pokud se vůbec jedná o nárok. My jsme měli pouze napsáno, že zaměstnavatel může v závislosti na dosažených ekonomických výsledcích firmy přiznat 13. plat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]