Nejste přihlášen/a.
Proč jezdí lidé do KLDR? Dokonce se tam pořádají zájezdy! No mně to rozum nebere. Nejel bych tam ani zadarmo!
Jeli byste tam? A jak to, že to KLDR umožňuje, když zakazuje jakýkoliv kontakt se západem?
No lidská zvědavost ne? Sám bych to tam rád ev. viděl na vlastní voka. Jen jak se znám, jako recesita bych tam určitě skončil v pracovní táboře. Stačilo mi Rumunsko za Ceaușesca, byl jsem tam těsně před pádem režimu a když jsem tehdy po návratu kámošům vyprávěl, jak se zde máme za komančů výborně, tak mi nikdo nechtěl věřit. Takže kdo se dnes do Severní Koree dnes podivá, o to šťastnější bude po návratu. Pokud tedy nepůjde o někoho z vypatlaným mozkem, jako má ten Rodman nebo ten vůl co tam dokonce chtěl emigrovat. Ostatně, Severokorejcům to samotným přišlo tak nesmyslné, že jej raději zašili.
doplněno 14.10.14 23:45:Obávám se, že z té krásné krajiny tam člověk moc neuvidí. Turisty tam vozí po schválených trasách a pod totální kontrolou. V telce jsem o tom viděl před časem dokument. A na sochy a obrazy Kima nejsem opravdu, ale opravdu zvědav. Na druhé straně to má jistou výhodu, že tam není podbedlivým dohledem takové riziko okradení jako třeba v Praze. Ehm
Přirovnala bych to ke Kubě. Lidi jezdili donedávna na Kubu, aby zažili ještě tu atmosféru "za Fidela", režim, podívali se do starých časů než se Kuba komplet otevře světu, což se pomalu děje... To samé s KLDR. Někteří chtějí zažít i pod přísnou kontrolou průvodce opět tu atmosféru, než se KLDR změní... Já bych před cestou do KLDR důrazně varovala, stát má významné příjmy právě z cestovního ruchu a peníze jdou samozřejmě opět na propagaci režimu, takže zvědaví turisti, kteří tam jezdí, tento režim přímo podporují.
Dlouhá léta se pomlouvala Kuba Fidélova, nýní Korea Kima, mezitím rudá Čína, nýní jsou demokratičtí Amíci rádí že si mohou u rudé Číny zapujčovat, kdopak bude dále pomlouván. Soused má názor jsou tam chudí i bohatí a střední vrstva a možná se tam tak nevraždí a nepřepadá obyčejný člověk, který se neplete do politiky, jako v demokratickém právním státě.
Takže když si USA od těch států půjčuje, znamená to, že ta totalita není? Jinak nevidím tu spojitost. V Korey se mají tak dobře, že musí plakat při smrti diktátora, smát se, když se směje diktátor apod. Smutné na demokratických státech je to, že si díky své blbosti musí půjčovat od takových států.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.