Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused mi opakovaně nechal utéct psa

Od: belcova* odpovědí: 9 změna:

dobrý den chtěla bych se podělit o své trapení ..máme rodinný domek se zahradou a dvorem.měli jsme psa huskyho 15let.byl to notorický utěkář:)po zkontrolování celého pozemku a zabezpečení ohrazení atd již pes neutíkal(neměl kudy).celé dva roky ani jednou neutekl až do doby než soused začal stavět a zboural společnou zed dělící pozemky. s tím že nám slíbyl že ohrazení zajistí proti utěku našeho psa.zajistil to jakýmsi provizorním plotem kde bylo spoustu unikových cest.pes začal opět utíkat(pes se vždy proběhal a vrátil se domů,nebo ho odchytila odchytovka a za pokutu nám ho dovezli)opakovaně jsem sousedovi říkala aby staveniště zajistil,omlouval se a vždy tam ,,něcoˇ´ dal aby to naoko vypadalo jako ohrazení.vždycky když jsem došla z práce ohrazení bylo pryč a pes taky utíkal přes jejich pozemek kde se pohybovalo asi deset lidí mohli psa chytit.pokuty platil soused vždy s omluvou.když už to bylo asi po šesté řekla jsem že už toho mám dost at to okamžitě ohradí nebo si už budu stěžovat že nemá zapezpečene staveniště.oslední unik našeho psa stál život na silnici:((jsem z toho smutná a mám vztek..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Majitel psa je povinen zajistit ... Jakékoli další spekulace jsou naprosto zbytečné.

ohneta*
No na druhou stranu majitel zajistil, ale soused zboural. Ale na kuse pletiva se mohli nějak domluvit, to je pravda.

ladaadal*
hodnocení

2x

Vztek měj spíš na sebe, byl to tvůj pes a soused ti ho určitě hlídat nebude. A pokud ta zeď byla jeho nebo jsi mu dovolila ji zbourat, měla jsi se starat při prvním útěku a ne tady brečet, že ti ho na pošestý přejelo auto. Já vím, že je to smutný, ale znáš to rčení o uchu a chození pro vodu?

ale no tak, no tak! Paní vyšla přátelsky sousedovi vstříc. ladaadal, nebuďte kruťas a protiva! *hej*

ondrasek
hodnocení

0x

tak soused může za to že ti utíká čokl? kup si rulu pletiva a plot si tam postavte sami, nebo psa přivázat, elektronický ohradník ...

belcova*
hodnocení

BYLA TAM ZED KTEROU ON ZBOURAL A ON MĚL ZAJISTIT NOVE OHRAZENÍ!ASPON TAKOVÁ BYLA DOMLUVA JINAK BY JSME MU NEDOVOLILI ZED ZBOURAT.

martinaa*
hodnocení

0x

Mám obavu, že majitel psa, což jste Vy, je povinnen zajistit, aby mu neutekl... tudíž i provizorně opravit plot. Evidetně to celé trvalo dost dlouho, když píšete, že mnohokrát utekl, mnohokrát ho přivezla odchytová služba. Když jste si několikrát ověřili, že soused na to kašle, mohli jste zareagovat.

Prarodiče přítele mají kavkazana, sousedi vedle ho neustále provokují, dokonce po něm střílejí zkuličkovky (na zahradě se válejí kuličky, ale nikdo je u toho neviděl). Pes je nesnáší, vyjíždá po nich. Prarodiče mají obavu, aby k nim nepřeskočil nebo něco, tak raději sami opravují a vyztužují společnou zeď, protože sousedi s tím nic dělat nechtějí..

pt®
hodnocení

0x

Paní Belcová, teď už je stejně pozdě, pejsek nežije. Kdyby se to stalo mně, tak při prvním útěku, bych si pejska zabezpečila sama a nespoléhala již na souseda. Chudák pes, ale je pravda, že za pohyb pejska jste zodpovědna Vy, jako majitelka.

atreus*
hodnocení

0x

Neuvedla jste, čí byla ta zeď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]