Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrůstky na kůži

Od: vlazy* odpovědí: 6 změna:

Mám vzadu těsně pod krkem 1 malý měkký výrůstek a 2 stejné na ramenní. Mám to už několik let a trochu mi to vadí, hlavně ten pod krkem. Ukázal jsem to obvodní doktorce a ta mi sdělila, že to není nic co by bylo nutné odstranit, ale doporučila mi to nechat odstranit. Napsala mi proto doporučení na kožní vyšetření. Kožní doktorka po prohlídce mi také sdělila, že to není nic co by bylo nutné odstraňovat a příliš mi odstranění nedoporučovala s tím, že je to pouze kosmetický zákrok a proto i placený.
Zajímá mne jaký máte kdo na to odstranění toho kdo názor. Jakým způsobem se to odstraňuje a jaká přibližně je cena za to? Je to opravdu kosmetický zákrok a tedy pojišťovnou nehrazený? Máte s něčím takovým někdo nějakou konkrétní zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud vás nijak neohrožuje nebo nepředstavuje riziko pro zdraví je to kosmetika. Vykašlete se na obvodaka a zkuste dalšího kožního bez doporučení, jen se předem objednejte.
Tohle znám ze znamének, jeden to udělá ba pojišťovnu a druhý jako kosmetiku. Je to na jejich posouzení. Znaménko se lokálně umrtvi, urizne a zasije. Vyrustek by se možná ani nešil.
Jestli je to 2mm vyrustek tak to možná kosmetika vždy bude. Ale můžete říct že to odirate oblečením a někdy to krvácí. To je dobrý argument. :)

hahanaj*
hodnocení

0x

já byla na odstranění a počítali si 100kč za jeden ale jelikož jsem jich měla víc dali mi slevu

bylo to pryč než jsem se nadála

doplněno 14.10.14 17:24:

doktorka měla takovou jakoby tužku a výrůstek spálila - nebolelo to

doplněno 14.10.14 17:51:

já byla na kožním bez doporučení

hodnocení

0x

Stačí s tím zajít k jakémukoliv chirurgovi ( ambulance ) a ten Vám to chirurgicky odstraní ( zadarmo ). Pošle to na rozbor a do měsíce dá vědět výsledek rozboru. Mamka měla na krku taky 2 výrůstky a bez problému jí je odstranili.

vlazy*
hodnocení

Až tolik mi to nevadi abych to nutně chtěl nechat odstranit, ale pokud by mi to někdo z doktorů odborně odstranil byl bych rád. To, že ten zákrok nebolí se mi příliš nechce věřít. Je to odstránění něčeho z kůže a to asi bez nějaké třeba i malé nepatrné bolesti asi udělat nepůjde. Ono se často mluví druhým lidém, že nějaký zákrok nebolí aby se je tím zbytečně nestrašilo a nestresovalo.

Nechápu jak ty vyrůstky můžou být považované za placený kosmetický zákrok když odstranění např. bradavice, což je asi velmi podobné se dělá bezplatně. Kožní doktorka mi jednu malou bradavici na boku dlaně bezplatně odstranila. Příliš nechápu k čemu jsou ty zdravotní pojišťovny když mnoho lékařských zákroků nehradí nebo jen minimálně.

leonidas76*
hodnocení

0x

zřejmě půjde o takové ty malé kožní výrustky, které vznikají na místech tření. Ať kůže o kůži, řetízek, oblečení. "Spálit" tekutým dusíkem by mohlo být řešení, které nebolí. Placení je o kožním. Některý to udělá bez placení, jiný ne.

vlazy*
hodnocení

leonidas76: Ano jsou to malé měkké výrůstky. Třením kůže o kůži to vzniknout nemohlo, protože to mám na zádech těsně pod krkem a na ramení. Pokud by se jednalo o tření o něco tak asi pouze o oblečení. Tekutý dusík (alespoň myslím, že to bylo to) mi kožní doktorka použila na malou bradavici na boku dlaně a kdysi dávno také na bradavice na stopě. Na ty výrůstky mi to ale nepoužila. Nevím jestli máš nějaké osobní zkušenosti s tím tekutým dusíkem, že tvrdíš, že to nebolí. Já s tím zkušeností mám v případě bradavic a nemohu potvrdit, že by to bylo zcela bez bolesti. Přímo to postříkání trochu štípe a pak když se z bradavice vytvoří puchýř tak to jeho odstraňování je trochu bolestivé. Dělal jsem si to sám. Místo po odstráněném puchýři je pak dost dlouho vlhké (3 týdný až měsíc) a trochu bolestivé. Nevím jestli by to na ty moje vyrůstky šlo použít, ale z mého pohledu by to asi příliš vhodné nebylo. Kůže na zádech a ramení je více citlivá a proto by to asi bylo i více bolestivé a také to mám na místech kde na to nevidím a těžko by se mi samému o to pečovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]