Nejste přihlášen/a.
Jaky je rozdil mezi pratelstvim a laskou? V podstate partneri preci taky musi byt pratele, jinak spolu nebudou vychazet...
Jde o to ze mi pritelkyne po skoro roce rekla ze se ji libim, ze je ji se mnou fajn, ale bere me spis jako kamarada nez partnera.
Tak se ptam v cem je ten rozdil - bude to kamarad nebo partner? Ja vzdycky myslel ze je oboje to same, ale partner je narozdil od kamarada navic clovek co te pritahuje i fyzicky. Co si o tom myslite vy?
Rozdíl mezi přátelstvím (kamarádstvím) a láskou (partnerstvím) je v intenzitě emočního prožitku. Pokud za lásku i přátelství považujeme rovnoprávný vztah dvou zdravých dospělých lidí o přibližně stejné intenzitě kladného prožitku (vztah musí být oboustranný a naplněný), tak rozdíl je v tom pohlavním uspokojení.
Pokud pohlavní uspokojení ve vztahu nehledáme a není, pak jde o přátelství.
Pokud po něm marně, či neúspěšně, toužíme, jde o neúspěšný pokus o lásku.
Pokud vztah směřuje, či dochází dochází k pohlavnímu uspokojení, lze to nazvat láskou.
Kamarád vám pomůže, pokud z toho bude něco mít nebo pokud předpokládá, že bude pomoc časem potřebovat. Když kamarád má rodinu či partnera (lásku), ta by měla být na prvním místě a v případě vaší potřeby jste "v pořadí".
Přátelství je tedy hezké do chvíle, kdy zjistíte, že přítel něco udělal v rozporu s vaším přesvědčením a tím vás "podrazil" nebo obral o nějakou korunu...
Láska je o "Sebeodevzdání" - pokud miluje, není co řešit...
Nejdu tedy s holkou na balet, protože ona půjde se mnou na hokej, ale protože chci, aby se měla dobře a chci jí udělat radost..
Nejdu s kamarády na pivo, byť jsme se po práci domlouvali, protože žena si vzpomněla, že má jít ke kadeřnici a potřebuje zavést tam a zpět... a nemá ŘP ani možnost dopravy...
Vidím kytičku, kabelku, boty, něco, co by se jí mohlo líbit - chci jí jen tak udělat radost - tak jí to pořídím... a nečekám za to vrtačku, lístky na basket, ani soulož na kuchyňském stole..
to jste na to za skoro rok nepřišel sám, že vás bere jako kamaráda? nebo to bylo ze začátku jiné? měli jste spolu něco?
nesehrály tam nějakou roli jiné okolnosti (peníze, perspektivy do budoucna a jejich přehodnocení z její strany, jiný muž,..)?
jestli vás tahala celou dobu za nos, tak bych s ní asi nevyšel ani jako s kamarádem, proč nebyla upřímná hned zpočátku? nebo čekala až jak se ten vztah vyvine? tušil jste něco? zažil už jste vztah, aby jste mohl porovnat s tímto? myslíte si, že ji také přitahujete fyzicky?
promiťe, že neradím, ale jen se hloupě ptám
zkuste si na tyto a nebo i jiné otázky odpovědět sám, ale hlavně z toho, že to asi nebude partnerský vztah, nebuďte smutný, přijde jiná, s kterou si budete rozumět i jako partneři, né jen jako kamarádi
Vicemene me do vztahu zatahla ona, prvni schuzky asi 2 byly takovy ze jsem neveril ze z toho neco bude. Jenze pak preskocila jiskra a ja se do ni zamiloval. Mam srovnani prave ve 2 predchozich vztazich a tenhle byl az do minuleho tydne kdy mi oznamila ze me bere jako kamarada naprosto perfektni. Oba jsme kvuli tomu druhemu byli ochotni se prizpusobit, z meho pohledu to i po tom roce mezi nami jiskri, obcas i posledni dobou byly chvile, takove navaly emoci, ze jsme se dokazali libat a aspon teda ja to prozival uplne stejne jako na zacatku vztahu... Sex naprosto luxusni, zadne znamky ze by se melo ne o podelat.
Ona nedokaze vysvetlit kdyz jsme se spolu naposled bavili tak aspon nedokazala, co se ji mezi nama nelibi, proc nemuzem byt partneri... A ja proste nevim. Jeji chovani se nezmenilo, a neverim ze by to rok dokazala hrat. Vidali jsme se nekolikrat tydne a jak rikam, fakt nevim co ji to napadlo...
zažil jsem něco podobného (před mnoha a mnoha lety), nakonec se z toho vyklubalo, že má jiného, třeba ona taky, a chce vás ušetřit rázného rozchodu, nebo ani sama neví, co vlastně chce, třeba jí to takto vyhovuje, no ale konec konců by se měla vymáčknout jak si to dál představuje, přece s ní nebudete spát, když vás bude brát jako kamaráda, ..., i když v dnešní době se tomu asi divím jen já..
Ja fakt nevim. Stale mi to vrta hlavou. Ale jestli ma nekoho jineho, tak s nim musela travit mnohem min casu nez se mnou navic byla stale plna energie, stejne vasniva, sexu take neubylo. Prijde mi to jako ze nevi co od vztahu chce ale sakra je ji 27. O detech jsme nemluvili, spolecne bydleni jsme uz resili drive a tak nejak jsme se poslednich par mesicu po necem poohlizeli. Hlavne mi prijde ze jsem ji az do posledniho okamziku pritahoval, ale treba si to nalhavam. Vzdycky kdyz jsem mluvil tak i po roce uplne hltala co rikam, smala se, kdyz jsem ji pohladil tak jsem videl jak je nevim jake pouzit slovo napjata? nadrzena? proste ze se ji to libi a ceka na to. Rikam opravdu - do posledni chvile.
Byl to naprosto idealni vztah. Kdyz jsme meli cas, byli jsme spolu. Nehadali jsme se, vedeli co ten druhy ceka nebo chce a dokazali se o sebe oprit. Proto proste nechapu co se najednou stalo, jak to mysli, rikam si jak to brala cely rok, ale nechce se mi verit tomu ze by to jenom hrala. Prece se nemuzes s nekym rok spat a libat se a pak prijit s tim ze to nebyla laska. Teda muzes, ale ne tak jak to delala ona. Nevim jak ten pocit popsat, ale proste si myslim ze to poznam, kdyz je neco opravdu z lasky a vasne.
Co me trochu mrzi ze jsme se od minuleho tydne kdy mi to rekla uz nevideli napsali jsme si 1 sms ze v patek vecer jdeme do toho divadla ktere jsme naplanovali uz pred tim nez mi rekla ze me ma jako kamarada. Tak se to snad dozvim v patek, snad se do te doby aspon jeden den normalne vyspim, protoze to fakt nechapu a stale o tom musim premyslet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.