Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ráda bych se zeptala jestli nevíte jak je s odpracovanýma hodinama když mám sníženou pracovní neschopnost.Někdo mi říkal, že můžu dělat jenom 6h a nemusím dělat 8h jsem jinak ve 3-4 rizikové skupině.Děkuji
Odhaduji, že míníte sníženou pracovní schopnost. Informujte svého zaměstnavatele o snížení pracovní schopnosti. Zaměstnavatel Vás vyšle pro posudek k závodnímu lékaři (jestli můžete sjednaný druh práce vykonávat).
Další možnost je navrhnout zaměstnavateli snížení pracovního úvazku a v případě jeho souhlasu upravit pracovní smlouvu např. dodatkem.
Obecně se nedá říct, že byste měla pracovat na kratší úvazek (odpracovat méně hodin). Vždy se posuzuje zdravotní stav konkrétního zaměstnance a pracovní podmínky u konkrétního zaměstnavatele.
Také můžete zkusit požádat o invalidní důchod. Zdravotní stav pak posoudí posudkový lékař. Na základě jeho zjištění/rozhodnutí (ne)bude ID přiznán.
na invalidní důchod nemám nárok nemám tolik procent co bych potřebovala boužel žádala jsem oněj tento rok
A "nestačilo"by to na zdravotní znev/...? To by mohlo být zajímavé i pro zaměstnavatele, který by za zaměstnávání zdravotně zenvýhodněných osob mohl "dosáhnout"na některé výhody/úlevy/příspěvky.
Zkuste se přeptat na OSSZ (v odkazu najdete i postup).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.