Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednolůžko-proč se připlácí?

Od: abcdh odpovědí: 10 změna:

Proč se připlácí za jednolůžko?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Příplatek se pokud vím vybírá v případě, že vícelůžkový pokoj obsadí jedna osoba. Podle mne jde o částečné dorovnání ztráty provozovatele, který by při plném obsazení docílil vyššího zisku.

Tak to není úplně pravda. Připlácela jsem za jednolůžkový pokoj 2 tis a byl to malý pokojík pro jednoho. Ani pořádně dýchat se tam nedalo, protože kvůli zlodějům jsem to měla zavřené. Ale proč jsem tedy připlácela a dělá se to? Taky by mě to zajímalo. Možná proto, že jich je míň. Lepší je mít velký pokoj pro dva a připlatit si a tady důvod je jasný, proč připlácíte.

mili*
hodnocení

2x

Proč asi, máte větší komfort, nemusíte se otravovat s ukecanou a protivnou spolubydlící, která do omrzení vychvaluje svou rodinu a svýho manžílka, a druhý den už vleze na pokoj jinýmu. Do sprchy si jdete když chcete, ledničku máte jen pro sebe, oblíknete se doma jak chcete, nikdo vás v noci nebudí, ráno spíte do kdy chcte, máte své soukromí a za to si ráda připlatím.

hodnocení

0x

Dozvěděla jsem se, že příplatek za jednoho je v Čechách spíš taková rarita. Platí se příplatek i v jednolůžkovém krcálku, kde je klient sám a tudíž neblokuje druhou postel. Třeba německé cestovky naopak dávají samotným cestujícím slevy a různé výhody.

I já jsem o tom už přemýšlela. Důvodem je asi jen nenasytnost našich cestovek, jinak si to vysvětlit nedovedu.

Před 9 lety jsem byla s Alexandrií na 14 dní v Bulharsku - sama. Jednolůžkové pokoje se vůbec nevedly, i když jsem přelouskala celý tlustý katalog a hledala jednolůžák. Marně. Chtěla jsem proto, zda by mi cestovka mohla přidělit nějakou slušnou paní středních let, která také cestuje sama. Prý to nedělají. Proto jsem si musela doplatit volné lůžko, měla jsem ale pak pro sebe prostorný a čistý dvoulůžkový pokoj.

Je to škoda, samotných lidí je myslím, dost a dost, tak nechápu, proč není myšleno i na ně. A zbytečně platí navíc. Jaga.

vlazy*

"Je to škoda, samotných lidí je myslím, dost a dost, tak nechápu, proč není myšleno i na ně."

I já to příliš nechápů. Možná je to proto, že na samotných lidéch méně vydělají a tak radějí nabízejí dvou a více lůžkové pokoje na kterých se dá vydělat více a to třeba i když je obsadí pouze sám jeden člověk. Podobné je to i s nabídkou postelí v prodejnách nábytku. Všude je to většinou plné dvoulůžkových (manželských) postelí a jednolůžka jsou spíše v menšině a není jich až takový výběr.

myvalka*

Mám stejnou zkušenost. Měla jsem před týdnem letět do Tunisu a na poslední chvíli mi odřekla kámoška. Když jsem se zajímala o jednolůžák, byla cena tak vysoká, že jsem raději zůstala doma.Poradí mi někdo, jak to řešit příští rok? Prostě jet singl se mi nedaří. Kdyby měl někdo přidat nabídku ráda uvítám. Jsem pohodová kuřačka, se smyslem pro humor a nadhledem.

hodnocení

0x

Myslím, že je normální, když různé pokoje mají různou cenu, že třeba třílůžkáč stojí jinak než dvoulůžkáč nebo dvoulůžkáč s přistýlkou. Když si vybírám dovolenou (nejčastěji na zajezdy.cz), vždycky mám na výběr i druh pokoje a nenapadlo mi se pozastavovat nad tím, že postel v jinak velkém pokoji stojí jinak.

asd*
hodnocení

0x

Soukromí - není tam další osoba která může být protivná.

... ale i přítulná.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pronajímá se obvykle pokoj a v jeho ceně jsou zahrnuty náklady na údržbu, úklid a pod. Rozdíl v těchto nákladech na jedno nebo vícelůžkový pokoj je nepatrný. Ale u více lůžkového pokoje se tyto náklady dělí na více lidí. U jednopokojového se nemají na koho rozdělit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]