Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace v době prace.poměru

Od: ok® odpovědí: 2 změna:
Zdravím, prosím vás, je možné si přes prác.úřad zažádat o rekvaliJde to nejskalnějších vůbec?aci když jsem v prác.poměru?
Mám pouze základ kurs svarecaku na co a bodlo by mi eurozkouska. Jde to nějak? Nechci kvůli tomu dávat výpověď, děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nerozumím otázce: "Jde to nejskalnějších vůbec?" Zaregistrujte se na ÚP jako zájemce (nikoliv uchazeč) o zaměstnání, pak by mělo být možné se dohodnout i o rekvalifikaci.

––––––– Odkazy:

Zájemce o zaměstnání (zákon o zaměstnanosti, § 22 – 23)

Rekvalifikace (portál MPSV)

hodnocení

0x

Máte v zásadě 3 možnosti:

Být v evidenci úřadu práce a přihlásit se do rekvalifikačního kursu (to nechcete)

Uhradit si kurs sám (otázkou je jak jej absolvovat, poněvadž rekvalifikační kursy jsou především pro nezaměstnané a s variantou, že by je někdo dělal při zaměstnání se moc nepočítá)

Řešit to s úřadem práce přes zaměstnavatele, možné to je, ale partnerem pro úřad bude zaměstnavatel, ne Vy. Úřad práce může (nikoliv musí) uhradit zaměstnavateli náklady na rekvalifikaci. Je tedy otázkou, jak moc je v zájmu zaměstnavatele, abyste si zvýšil kvalifikaci.

portal.mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]