Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeju. Můj problém by byl asi na psychologa nicméně mi třeba někdo dobře poradí i tady.
Poznal jsem úžasnou holku, asi 10x jsme spolu byli na rande a vždycky všechno probíhalo vždycky naprosto normálně. Jenže ona je trochu taková zvláštní. Je dost stydlivá, což mi nevadí, ale vadí mi jak komunikuje. Když jsme spolu venku tak je všechno v naprostém pořádku, dokonce mě minule sama od sebe pohladila a políbila během procházky a nemusel jsem začínat já (což jsem považoval za dost velký úspěch vzhledem k její stydlivosti - ostatně já jsem taky dost stydlivej, ale nedávám to na sobě znát, protože vím že jinak se nikdy s žádnou neseznámím...).
Jenže jak dorazíme domů a snažím se s ní domluvit na příště, nastává problém. Na SMS odpovídá zpravidla s 1/2 až 1 denním zpožděním a když jí napíšu na facebook, tak je to loterie o to zda se přihlásí nebo ne. A abych pravdu řekl, tak mě to docela ničí. Několikrát za den kontroluju mobil a facebook a když večer neodpoví, blbě se mi usíná a přemýšlím, jak že to s ní vlastně je... Přitom telefon nosí u sebe (aspoň teda když jsme spolu tak ho má v batohu) a předminule jsme se o té komunikaci mimo rande bavili a říkala, že není příliš technicky založená a že odpovídá, jak jen může...
Vím, že by asi nejlepší bylo to s ní skončit, ale už je mi skoro 20, znám spoustu holek, měl jsem vztahy, ale prostě s takhle výbornou a navíc velmi pěknou holkou ve všech směrech jsem se ještě nesetkal. Ona je úplně stejná jako já (zájmy, názory, chování,...), akorát je to holka a jediný problém co máme je v mimo-osobní komunikaci. Nepotřebuju s ní prosedět odpoledne u chatu na facebooku, ale nejsem schopen vydržet tu mezeru mezi odesláním SMS a přijetí odpovědi (stále kontroluju mobil, večer přemýšlím co asi dělá a jestli aspoň před spaním na ten telefon koukne = nemůžu spát, ráno se budím brzo a hned koukám jestli už napsala...).
Ještě abych doplnil, tak nejde o SMS typu "ahoj jak se máš" ale o normální domluvu rande. Třeba domluva na včerejšek: ve ST ráno jsem se zeptal jestli někam vyrazíme, večer jsem dostal odpověď "OK" tak jsem hned napsal, jestli chce jít tam a tam a zda se jí to hodí o víkendu a kdy", odpověď další den (ČT) "o víkendu by to bylo fajn", moje odpověď následovala během pár minut "tak v neděli v 10 tam a tam?", zbytek dne nic, celý PÁ nic a v sobotu "dobře, těším se "
Opravdu nevím co si o tom mám myslet. Je o pár měsíců starší, je jí 20 let, vypadá normálně, má normální zájmy, studuje normální školu, má normální kamarády a já nejsem schopen zjistit, v čem je tel problém, proč mi odpovídá takhle, proč když se vidíme na živo, tak je všechno naprosto nádherný a pak přijdu domu a celý týden se jí snažím nahánět na další schůzku, kam zase přijde s úsměvem, tváří se spokojeně, vypadá mnou zaujatě, líbáme se, mazlíme se a pak to skončí a následuje další týden šílenýho maratonu, kdy se opět snažím domluvit se s ní a prožít s ní pár hezkých hodin, abych zase celý týden trpěl...
Aha, takže pokud to dobře chápu, chcete se přestat scházet se slečnou, protože není deset hodin denně přilepená na fejsu a nepřerazí se při zavrnění smsky.
Už ti sama řekla, že není technicky založená. Co jí třeba takhle trochu pomoct, aby byla? Chápu, že ti strohé sms a pozdní odpovědi trochu vadí, komu by to asi nevadilo, ale třeba na to fakt vůbec není. Znám lidi, co mají telefon jen jako provizorium - občas napíší, občas telefonují.
Zdravím. On je možná problém v tom, co jste sám napsal - že se jí snažíte uhánět. A proto se drží ona zpátky. Možné je i to, že se snaží přeorganizovat si čas a plány tak, abyste se tam vešel i Vy. Ale to jsou jen moje dohady. Vy ji znáte a jistě také víte, jak moc o ni stojíte, či nestojíte. Zkuste na ni tolik netlačit. Navrhněte jí, ať se sama ozve, pokud Vás bude chtít vidět a být s Vámi. A z toho poznáte, jestli má o Vás zájem, nebo ne...
souhlasím s oběma radícími tady je možností hodně, zkuste jí dát opravdu víc prostoru. Je taky možné, že má nějaké osobní problémy. Já sám nejsem o moc starší a měl jsem období, kdy jsem na tom po psychické stránce nebyl nejlíp a taky jsem některým lidem klidně dva dny neodepsal i když je mám rád a zaleží mi na nich. Dejte jí čas, určitě i vy máte jiné zájmy než ji
a jestli se vám špatně usíná, tak mě pomáhalo si pouštět před spaním nějaký film - akční nebo komedii zkrátka něco, kde se neřeší vztahy a celkem spokojeně jsem usnul.
Na druhou stranu, zase to s tím čekáním a dáváním prostoru nepřehánět
no nevím kdo z vás dvou má větší potenciální problém. Ty nebo ona? Skoro bych řekl, že ona.
Po přečtení tvého dotazu mě napadá jedna věc. Jsi mobilní závislák a moc tlačíš na pilu. Že spolu chodíte randit přece ještě neznamená, že ti tvá vyvolená musí okamžitě odpovídat na esemesky nebo chatovat na facebooku. Opravdu nevidíš v čem je tvůj problém? Nevidíš, že sis ho vytvořil ty sám osobně? Tohle si uvědom, svoji milovanou ber takovou jaká je a tvůj problém zmizne sám od sebe.
Já vím, že je problém u mě. Ale nevím jak to řešit. Samozřejmě, když vykonávám nějakou činnost, tak je to lepší, ale jakmile nastane nějaká volná chvíle, často si na ní vzpomenu (jenže je rozdíl být nrvní z toho, jestli potvrdí zítřejší rande a vědět, že se zítra opravdu uvidíme...).
Nechci, aby vysedávala u facebooku nebo telefonu, já to také nedělám. Ale bylo by fajn mít možnost se s ní nějakým normálním způsobem domluvit. Chápu, že má své přátele, koníčky a že si na mě musí třeba udělat čas, ale na to jde přeci napsat normální zpráva "nehodí se mi to, co třeba jít v sobotu"...
Hlavně jde o to, jak již jsem zmínil, že to nejsou blbý zprávy jako jak jsi se vyspala, co jsi celý den dělala, ale že třeba 4 dny trvá jen to, než potvrdí místo a kdy se sejdeme. Pokus o jinou komunikaci než domluvu srazu si opravdu neumím představit.
Nejdřív jsem si myslel, že si třeba přečetla na internetu nějakou blbou radu, že nemá odpovídat hned, proto jsem jí také řekl, že mi to trochu vadí, ale to tomu moc nepomohlo. Je sice pěkný, že mě drží v takovýhle solidní nejistotě, doufal jsem že se to zlepší, ale bohužel nikoli...
Jak to vypadá? Je to furt stejné. Bavili jsme se spolu o tom, ale víceméně bez výsledku. Jsme stále spolu, jiskří to mezi námi, jenže stále je tam ten problém zvaný komunikace. Nevím, prostě mi přijde, že do mě nemůže být zamilovaná tak jako já do ní, protože já na ní několikrát denně myslím a ten čas když se rozloučíme a než se znovu vidíme mi strašně pomalu utíká. Občas jí (třeba 2x týdně) pošlu SMS, ona zatím sama od sebe nikdy nenapsala. Popravdě je zlepšení "pouze" v tom, že se (díky radě zde) domlouváme kdy se můžem vidět už na rande a pak jí ještě volám, abychom si upřesnili kdy a kde se sejdeme a kam půjdeme. Co mi ale vadí a je divné to, že se stále venku chová jinak, než doma. Už se předemnou nestydí, dokonce je už i trochu iniciativnější co se týká nějakých objetí, polibků, hlazení, asi pochopila, že se mi to líbí a nemusí se mě bát.
Jenže problém je stále v té domluvě. Nevím, jestli má třeba nějaké přísné rodiče nebo má opravdu stále nějakou práci, ale vídáme se většinou jen o víkendech (a vzácně ještě v úterý večer) a to je pro mě strašně málo. Já jí miluju, opravdu jako žádnou jinou holku předtím, ale zároveň jsem trochu zklamaný- hlavně v tom, že mi přijde, že není schopná či ochotná si udělat přes týden třeba hodinu, dvě času, abychom se viděli a hlavně vše musí být naplánované několik dnů dopředu, protože domluvit něco na rychlo je jednak nemůžné kvůli komunikaci a když se už dovolám tak stejně už většinou něco má (nebo se jí nechce - nevím). Přijde mi, že mě také miluje, nerada se loučí, ale prostě nevím. Přijde mi, že kdyby mnou byla zaujata stejně jako já, tak se přece musí chtít vídat častěji a nechce se mi věřit tomu, že by měla čas opravdu jen o víkendech, tak těžkou školu (ČZU) zase nestuduje. A když se vidíme, tak je mi blbé se vyptávat a zjišťovat, co že to dělala, že vlastně neměla čas...
Vždycky když dorazím z rande domů, říkám si jestli to má cenu. Jestli nemám ukončit moje tak trochu trápení, hledat dál a doufat, že potkám minimálně stejně pěknou a milou přítelkyni která bude navíc spolehlivější a udělá si na mě víc času než tahle. Ale je mi líto zahazovat vztah kvůli tomuhle, možná proto, že jsem nikdy takhle zamilován nebyl, možná proto, že je to teprve můj třetí vážnější vztah a možná taky proto, že stále čekám, že se něco změní.
Omlouvám se za tenhle text, ale vždycky mi to trochu pomůže se takhle vypsat, ale je to žrout času. Koukám že tuhle zprávu ťukám už 3/4 hodiny. Příště až mě bude něco zajímat, tak si už nenastavím notifikace na zprávy na mail a budu mít klid.
Děkuji za odpověď. Jsem v podobné situaci, ale naopak. Jsem žena a muž takto "kašle" na mě. Kontakt s ním jsem přerušila, protože to ze mě vysávalo příliš mnoho energie. Člověk musí zvážit, jestli už mu to víc nebere, než dává.
Mám dojem, že jsi na ní závislý, protože je tak nedostupná. Jen proto jsi tak strašně zamilovaný. Opravdová láska v tom snad ani není, jen ta touha (nedává ti moc příležitostí ji poznat, takže miluješ jen tu vysněnou představu o ní, kterou sis mezitím stihnul vytvořit).
Mám dojem, že ona tě "až tak moc nežere", rozhodně není zamilovaná tolik jako ty a jen se veze. Možná miluje jiného, možná cítí, že se k sobě nehodíte, možná čeká na něco jiného a s tebou si krátí čas a zvedá sebevědomí, nebo ji jen dusíš ty svou láskou... taky může být duševně chorá, nebo bezcitná manipulátorka-psychopatka... I když nemá takový zájem jako ty, je možné, že se s tím dá něco dělat. To uvidíš, když změníš svůj postoj a přístup (tento dosavadní příliš nefungoval..).
Doporučila bych ti stáhnout se, omezit kontakt, zmírnit (aspoň naoko) svůj zájem o ni a uvidíš, zda přiběhne za tebou, nebo to nechá postupně vyšumět... V druhém případě bych ti radila nemilosrdně ukončit vztah a zapomenout na ni. Vymazat ji ze svého života, dokud neochladnou city a zachovat si zbytky hrdosti. Samozřejmě bych ti přála variantu první, ale nebuďme snílci
Jinak jsem si jistá, že takových potkáš ještě spoustu, i lepších, které budou tvé city opětovat, a se kterými to nebude samé trápení, ale hlavně radost... Drž se.
PPS: Můžeme si dočasně psát spolu a vzájemně se utěšovat a podporovat v tom, aby nás nenapadlo psát těm svým idolům a dolízat jak psíci :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.