Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě následující:
Je držitel průkazu ZTP/P. /obtížně pohyblivý, bez jakékoliv orientace, silně dementní/. Za účelem léčby navštěvuje zdravotnické zařízení s nehlídaným, ale uzavřeným parkovištěm /automatické závory/. Majitel parkoviště /poliklinika/ požaduje parkovací poplatky i od této osoby.
Vždycky jsem měla za to, že osoby, které jsou držiteli průkazu ZTP/P neplatí za parkovné nikdy. Je to pravda, nebo to může mít nastavené každý majitel parkoviště podle svého rozhodnutí? A průkazku ZTP/P nerespektovat?
Ptala jsem se přímo vedení, ale nebylo mi zatím odpovězeno. Proto se nyní ptám na váš názor zde. Děkuji - Jaga.
Díky, utvrdil jste mě v tom, jak jsem si myslela, že je to vždycky podle toho, jak se rozhodne provozovatel parkoviště. V mém případě poliklinika.
To se nedá nic dělat.
V článku se píše, že VĚTŠINA zdravotnických zařízení poskytuje postiženým osobám parkování zdarma. Není to ale jejich povinnost. Z toho soudím, že naše poliklinika ještě nenahamounila dost. Když stáhne o 30 korun rozklepanou 90 letou babku s holemi, slinou v koutku úst a s nepřítomným výrazem. Co naděláme? Jaga.
Vážená babojago,
sociální kecy si o 30 Kč si dejte za klobouk. I přes těch 30 Kč a poměrně vetší doplatky je naše zdravotnictví ZADARMO. A na docela vysoké úrovni. Zajeďte si vedle do Rakouska a budete se divit i ušima. Ještě, než stačíte pozdravit Guten Tag, budete mít peněženku prázdnou. Vetšina doktorů na soukromo, dostanete účet a pak žebráte na Krankenkasse, aby Vám něco zaplatili.
Parkování u polikliniky je služba, jež nemá se zdravotnictvím nic společného a za služby se platí.
Nevadí, já to beru jako výkřik mladého člověka,který ještě mnoho strastí za život neprožil a o nikoho dementního se nikdy nemusel starat. . Ale dožije-li se také té devadesátky, bude sedět na vozíku, mít prázdnou hlavu a plné kalhoty, jistě také pozná, že život není žádná sranda. Ale bude mu to už stejně jedno. To, co on zná možná jen z vyprávění, já znám z celodenní péče. /mytí, praní, krmení, česání, oblékání.../ A v tom je mezi námi rozdíl. Možná proto ten pohrdavý tón, protože nic neprožil.
Jinak k otázce - máte pravdu v tom, že mantinely nastavuje provozovatel parkoviště. Takže někdo může handicapovaným vyjít vstříc, jiný ne. Toto parkoviště provozuje přímo poliklinika, proto jsem si myslela, že bude ty postižené víc chápat a vyjde jim vstříc.. Ale nedá se nic dělat, samozřejmě zaplatíme, když to bude třeba, nejsem takový necita, abych táhla babičku k lékaři kilometr až z náměstí,protože tam se parkuje zdarma.
Jen mě zajímalo, jak to je. Díky všem za slušné odpovědi. Jaga.
babajaga: máte pravdu, nic jsem nezažil. Dvě babičky ležáci, které jsme opatrovali do poslední chvíle (pravda nebyly dementní), táta, který 3 měsíce bojoval o život , dvě rakoviny v rodině...opravdu mi není 20 a vím, o čem život je. Až mi bude 90 a budu na vozíku s plnými kalhotami a prázdnou hlavou, bude mi to všechno u ...mísy.
Dovedete si představit, že zaparkujete zadarmo, nezaplatíte žádných 30, ale třeba rovnou 1000, 2000 jenom za předepsání léků a za to, že se doktor na babičku podívá? Takhle to vesměs funguje za horama
Proto mě vždycky nadzvednou kecy o 30 korunách a podobné. Máme se tady příliš dobře a tak vymýšlíme nesmysly...
stirecek: přesto, že si platíme sociální a nemocenskou, přesto, že dost často doplácíme celkem krvavé částky, stále budu tvrdit, že naše zdravotnictví JE ZADARMO. Viděl jsem účty za chemoterapii, viděl jsem tátův účet za 3 měsíční pobyt na JIP, těch nul tam bylo tolik, že se mi o tom ještě několik dní zdálo. Zaplatil jsem na kase trapných 9000 za tátův pobyt a věřte mi, dal bych všechno , kdyby se táta ze špitálu vrátil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.