Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče mě nechtějí pustit na privát

Od: patri* odpovědí: 7 změna:

prosím vás o radu...letos jsem se přestěhovala od svojí matky k otci a jeho nove manželce. S otcem jsem se jistý čas neviděla a teprve nyní mi byla jeho partnerka představena. ´´Macecha´´ mně tak nějak nepřijmula a při různých příležitostech mi dává najevo že k nim nepatřím..možná si to ani neuvědomuje jsou to takové malichernosti kvůli kterým ale já končím v koutě s brekem aniž by to někdo věděl. To vše by se dalo přežít..ale díky tomu že bydlím u něj denně celkově trávím v různých dopravních prostředcích zhruba 2,5 hodiny což je velmi vyčerpávající..navrhla jsem otci už o prázdninách že bych šla na privát, ale bylo mi sděleno že až mi bude 18...18 mi bude za 7 měsíců..někdo si řekne že se to dá vydržet, ale já jsem z celého dojíždění hrozně vyčerpaná plus ještě řeším něco se svojí mámou a ještě chodím v sobotu na brigádu a ještě jak se tu ke mně chovají...kamarádka mi nabízela že bych mohla bydlet u nich..je to 15 minut cesty do školy deně, ale mám strach že by to zase odmítnul kdybych mu to zase navrhla..jak mu to mám říct, aby to uznal že je to pro mě náročné? Když mu to řikam tak jak sem to tu popsala neposlouchá..Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Vydrž. Takže celou hodinu ráno a druhou hodinu odpoledne se ve vlaku či autobuse můžeš učit. Přijedeš domů, doděláš jen písemnosti a máš vystaráno. Kde vidíš problém?

Bohužel, rodiče za tebe zodpovídají a pokud se neživíš sama, musíš poslouchat toho, koho chleba jíš. Vždyť to máš za pár.

doplněno 12.10.14 11:58:

Patri - nevídím to jednoduše, mám to odzkoušeno. Tebe nejvcel láká být s přítelem, co si budeme povídat. Až budeš denně 2-3 hodiny dojíždět za prací, kde nebudeš mít co 45 minut přestávku, tak si vzpomeneš, že dojíždění do školy byla brnkačka.

ladinpraha*

Uško, souhlas. Po Praze trvá cesta do práce většinou +- hodinu. A znám studenty, kteří zvládají nejen VŠ, ale i brigádu (noční 9 - 10 hodin), podnikání i sport. Takže je to všechno jenom o vlastním přístupu. A tady je jasná priorita bydlení s přítelem. I když si to tazatelka odmítá přiznat.

patri*
hodnocení

uska: Je vidět že vy to vidíte strašně jednoduše, ale pokud vstáváte v 4.30 a pak jdete na vlak nemáte nějak myšlenky na učení...a je vidět že jste asi moc času netrávil-a cestovánim..první týden to jde ale pak jste vyčerpanější a vyčerpanější...jedete vlakem a radši než do sešitu koukáte kolem sebe a rozptylujete se blbostmi..po škole letíte na vlak, ale zase jste vyčerpaní z 8 hodin ve škole...jakékoliv učivo vás uspává, ale nesmíte usnout aby jste nepřejeli..přijedete, dáte si oběd kolem 6 hodiny a pak se jděte učit..jo strašně jednoduchý..dodělat písemnosti a mít vystaráno..jste naivní. Já tuto představu měla taky o prázdninách, ale teď jsem vyčerpaná..imunitu mám na nule...a nemám nic. Vůbec nic..

hahanaj*

A co to takto říct rodině jako jsi to řekla" usce " třeba je obměkčíš,ale pochybuji...- nejsi jediná kdo dojíždí . Málokdo bydlí v místě kde studuje a nebo má práci Budeš si muset zřejmě zvyknout ...do 18let za tebe rodiče zodpovídají. Pak si dělej na co budeš mít . Nic není zadarmo, nikdo tě tam nechechá jen t k bydlet - z čeho to budeš financovat. Nevyděláváš - až si vyděláš, poznáš co si budeš moc dovolit.

sargo*
hodnocení

0x

Co rodiče té kamarádky, nepomohlo by, kdyby se ukázali a řekli co a jak? Že by viděl, že jste pod dozorem... Takhle dlouhé dojíždění už je vážně hrozně nepříjemné :(

patri*
hodnocení

Mno právě májí v plánu sem přijít a popovídat si s ním, ale otec hodně dá na názor své ženy a ta tomu asi nakloněna moc nebude...a navíc je tuu problém že rodiče kamarádky jsou zároveň rodiči mého přítele, který bydlí s nimi...je to takové zamotané..nejde nám o to bydlet spolu...jejich rodiče jsou takoví přísní že by nám spolu ani nedali pokoj..

iz*
hodnocení

0x

Také bych nepustila. Obzvláště, pokud tam bydlí i přítel ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]