Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ...v zimě 1999 jsem byl na vojně očkovaný proti tetanu...Mám tušení, že jsem pak byl v roce 2010 znovu očkovan...kdy mam jit na další očkování...? jak casto se přeočkovává? děkuji
Není důvod k panice. Ono se zase tak moc nestane, i když když na přeočkování zapomenete. Jak mi řekla moje lékařka, z každého očkování ve vás něco zůstane natrvalo a navždycky.
No a zadruhé, v případě nějakého úrazu se vás na přeočkování zeptají. Jestli uvedete nějaké pradávné datum nebo si vůbec nevzpomenete kdy jste protitetanovku naposledy dostal, pak ji dostanete hned.
Moje rada : o přeočkování si řekněte někdy v roce 2030.
Máte čas až v 2019 ,za dvacet let! dnes se musí šetřit!takže ne po deseti ale stačí po dvaceti (osobně jsem se na toto ptal své OL!)byl jsem v roce 92 po úrazu a předloni při "velkém servisu" po padesátce, dostal jsem samolepu na kartičku ZP s dalším datem!
dnes se musí šetřit? Moje doktorka očkuje přesně po 10 letech, u každého to kontroluje. Dokonce vyvěšuje očkovací kalendář, které ročníky se mají očkovat. Osobně si též myslím, že po 10 letech je brzy
Lékaři dostávají za očkování od pojišťovny nějaké peníze či bonusy, zadarmo to určitě nedělají
doplněno 11.10.14 16:19:kartaginec dobře píše, že praktický lékař má očkování zaznamenány ve své zdravotní dokumentaci...zavolejte si k praktikovi, informaci o datumu očkování vám najde
Pokud je Vaše tušení /rok 2010/ správné,pak by Vás měli přeočkovat v roce 2020. Po 10 letech. Dneska se ale v rámci šetření u doktorů říká, že stačí přeočkovat až po 15 letech.
Dříve dal doktor zápis do občanky, pokud to byly ty červené knížky. Dneska nemá kam a je jen na pacientovi, kam si to poznamená. Já jsem si nalepila štítek s datem na rubovou stranu zdravotní kartičky. Takže, kdyby něco, doktor obrátí kartičku a ví, že jsem proti tetanu očkovaná. Jaga.
Jak to, že se očkování nikam neuvádí? Já mám vše poznačeno v očkovacím průkazu. Lékařka poctivě očkování zaznamenává
doplněno 11.10.14 13:55:Tak nevím proč někdo má průkaz a někdo nemá ...ale normálně se průkaz vystavuje při prvním očkování dítěte, či při narození? Nevím, jak to je. U nás v rodině máme očkovací průkazy všichni, kromě osob dříve narozených (starší ročníky, důchodci)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.