Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kumunální volby 2014 - křížkování

Od: myse* odpovědí: 4 změna:

chtěla bych znát odpověď, nejsem si vůbec jistá jak to je a jestli to chápu dobře...

V komunálních volbách (malá vesnice) jsou 2 kandidátky, chtěla bych podpořit jednu stranu a zároveň postrčit člověka, který je na spodním místě téže strany...

podle návodu (u volebních lístků) jsem pochopila, že když dám křížek člověku a straně - dostane bod člověk a zbytek bodů se rozdělí straně v pořadí odzhora dolů...

v tisku jsem četla, že když tohle udělám, tak se hlas člověku nezapočítává, počítají se pouze hlasy straně (všechny? nebo o jeden míň?)

(o 10% hlasů vím)

Je vůbec nějaká šance jak toho člověka popostrčit nahoru?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Včera to tak zaznělo i ve zprávách. Že když člověk zaškrtne okýnko pro celou stranu tak nemá smysl dávat preference jednotlivému kandidátovi. Sice mi to připadá na hlavu ale na druhou stranu - o obsazení funkcí se pak stejně asi rozhoduje uvnitř vítězné strany bez ohledu na výsledky preferencí.
myse*
hodnocení

ve velkých stranách určitě, ale na vesnici v malých... tam křížky hrají velkou roli. Lidi se osobně znají a ví o koho jde...

Máte pravdu, je to na hlavu. Prostě chtějí zůstat u koryta pořád stejní lidi... bohužel...

Tak šťastnou ruku u voleb... a krásný víkend :)

hodnocení

0x

Vykašlete se na jakoukoliv stranu a zakřížkujte stejný počet lidí kolik se má volit do vašeho zastupitelstva podle toho jak ty lidi znáte a jak o nich smýšlíte.

hodnocení

0x

Tady je rozhovor s nějakým politologem a je to tam myslím celkem srozumitelně vysvětleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]