Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát zprostředkovatelem úvěrů - OSVČ?

Od: alli* odpovědí: 8 změna:

Může mi prosím někdo poradit, jak na to, stát se zprostředkovatelem úvěrů? Jde mi o konkrétní postup. Nemám představu, jak postupovat, samozřejmě neřeším ŽL a reklamu. Ale jak kontaktovat úvěrové společnosti, kde je najít. Představuju si, že si dám inzerát a lidem bych úvěry vyřídila za ně, ale nevím jaké společnosti kontaktovat, aby se mnou takto spolupracovaly. Jak to funguje?*bezim*

Děkuji za každou odpověď

Petra

doplněno 15.06.09 21:02:

Vše už jsem si zjistila sama, už není třeba odpovídat

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

2x

Máš už na to živnosťák? Jestli ne tak si to zkus s nimi nejdřív třeba "nanečisto", nekteré přistoupí na začátku na to že tě nebudou vést jako OSVČ ale třeba jako brigádu. Dají ti za to sice menší provizi, ale zase to máš bez rizika.

Jde totiž o to, že provizi budeš mít až z realizovaných půjček. Jenomže podobné společnosti většinou kontaktují zájemci o půjčky, kterým odmítli půjčit banky. Takže jde o z různých důvodů "problémové" klienty a s těmi jednak budeš mít hodně práce a druhak máš velké riziko že ta půjčka nakonec stejně nedopadne. Takže spousta práce a nakonec zadarmo...

Navíc trh s půjčkami je už celkem dost přesycen, osobně si myslím že sis nevybrala dobrý obor kde podnikat. Na první pohled sice může vypadat že půjčku chce každý a že provize jsou velké, ale realita zvlášť pokud začínáš je trošku jiná.

karel83*
hodnocení

2x

Nedoporučuji, pokud nemáte hodně známých mezi sockama atd tak budete mít velký problém sehnat klienty. Další věc je fakt že hodně společností vyplácí část provize při sepsání smlouvy a zbytek postupně jak klient splácí. Takže nesplácí li nedostanete za něj skoro nic.

Já dělal úvěry spotřební pro homecredit a po čase mi přijel obchodní zástupce a přivezl rozpis a 50% lidí nesplácelo vůbec nebo byli v prodlení více jak 30dní.

toni*
hodnocení

1x

Máte pěkně nabroušený jazyk. Chudáci ti, kteří vás nebudou chtít posloucht, případně po vašem výkladu nebudou mít o vaše služby zájem.

alli*
hodnocení

Snad nemá cenu ani reagovat, ale přeci...je mi líto, že jsem se někoho dotkla. Není mým úmyslem být neslušná nebo nepříjemná, ovšem nepleťte si asertivitu s nabroušeným jazykem. Jistě se mnou budete souhlasit, že kritika je prospěšná každému člověku, ale nevidím žádný důvod, proč by měli lidé, kteří mě v životě neviděli, nemluvili se mnou, neznají mě ani mou práci, tak proč by tito lidé měli naznačovat, že jsem neschopná? Kde to žijeme? Pokud mi něco vytkne člověk, který je k tomu oprávněn, tak to je bez debat a může mě to posunout jen dopředu. Tento případ je přece opačného směru. Nikdy nepochopím lidi, kteří nejprve vynášejí soudy a až pak teprve hodnotí informace. Ale to je o něčem jiném. Mě některé dotazy na těchto stránkách také připadají primitivní, ale rozhodně bych si nikdy nedovolila toho člověka soudit nebo nějak znehodnocovala jeho dotaz či obsah a narážela na neschopnost. Naopak by se měl člověk snažit pochopit tu momentální situaci a okolnosti a pokusit se poradit. To je podle mého smyslem těchto stránek. Ovšem samozřejmě se mohu mýlit...

perda*
hodnocení

0x

Stačí googlit, třeba tady ;)

www.creditum.cz/s/...

dusatka*
hodnocení

0x

neurazte se prosím, ale když si ani takto jednoduchou věc nedokážete sama zjistit, nepouštějte se do podnikání.

alli*
hodnocení

Vážená dusatko,

to, že jsem tady položila tento dotaz ještě neznamená, že si tyto informace nemohu nebo neumím zjistit sama. Ovšem podle mně každý normální a vytížený člověk si hledá cestu, jak co nejrychleji a nejefektivněji dosáhnout cíle. Vašim cílem by mělo být pečlivěji si číst otázky, na které chcete odpovídat. Já se tady neptala na Váš názor, ani mně nezajímá Vaše konstatování. Tento dotaz byl směřován lidem, kteří pochopili smysl těchto stránek s názvem "Poradte". Zde je předmětem rada a ne kritika. Zkuste třeba založit stránky KRITIZUJ.CZ.To je má rada pro Vás.

Pěkný den

alli*
hodnocení

Vše už jsem si zjistila sama

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]