Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromý prodej-vrácení peněz

Od: destiny* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.Dne 15.9.2014 jsem koupila motocykl značky Yuki Arrow 125, kupní smlouvu jsme sepsali pouze na papír,kde byla uvedena pouze značka motocyklu,cena a informace o prodávajícím a kupujícím. Doma po důkladnějším prohlédnutí jsem dospěla k závěru,že bych chtěla motocykl vrátit a peníze dostat zpět. Tento model se totiž začal vyrábět až v roce 2009,ale v malém TP je rok 2007,po vyhledání VIN mi to zobrazilo výrobce Jonway a ne Yuki, i na motocyklu jsou díly Jonway a proto si myslím ,že motocykl není Yuki, i když v TP to tak uvedené je,je to možné? S původní majitelkou se nedá domluvit,nevím jestli už motocykl odhlásila,či ne, velký TP nám zatím nedala. Chtěla bych vědět,jak dále postupovat,je možné nějak požadovat vrácení pěněz? (Popř. Má smysl podat trestní oznámení za podvod?) Osobně si myslím, že jsem byla podvedena. Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co se týče značky Jonway vs Yuki - Yuki je od výrobce JONWAY GROUP CO. LTD viz manuál k v manuálu jmenovaným typům Yuki - takže to tě nemusí znepokojovat. Yuki prý zastupuje různé čínské značky, které se prý mají i každý rok měnit - jejich výčet by měl být v jejich katalogu..

Jinak podmínky odstoupení od smlouvy, měly být sepsané ve smlouvě. Já bych ten skútr zpátky nevzala, protože pokud měl zájemce dost času se se strojem seznámit na místě, věděl co kupuje a bála bych se, jestli s ním po cestě k sobě už něco nestihl udělat...

jmhad*
hodnocení

0x

Chyba většiny kupujících.Správně by měla být smlouva s popisem technického stavu - viz brzyvozy.cz/... . Vrácení peněz lze nyní jen na základě rozhodnutí soudu,kterému musí předcházet posudek soudního znalce. Nebo si můžete takový posudek zajistit sama a na jeho podkladě podat trestní oznámení za podvod. Dosud se jedná jen o Vaši domněnku,které není relevantní. Nebo paní pohrozit a zkusit se pod takovým nátlakem "dohodnout". Protože není řádná kupní smlouva,nelze uplatnit ustanovení občanského zákoníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]