Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se k něčemu dokopat? Štvu sám sebe

Od: jeckis odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

já mam problém. Nemůžu se k ničemu dokopat. Vím, že to musím udělat, ale odkládám to. Chci změnu, ale buď s tím po čase přestanu, nebo se nechám zaskočit nějakou událostí a snaha přijde vniveč.
Na tohle už jsem doplatil tolikrát, že se teď cítím za hlupáka. Není čas na to, abych litoval nedodělané střední, nenástupu do jedné práce, nevyužití příležitostí. Vždy jsem si to odložil s důvodem "ještě nejsem připraven", jenže to je dost na nic. Asi jsem měl komplex ze vzhledu. Vypadal jsem jako třasořitka. Byl jsem beznadějný, když jsem stále vážil tak málo. Poté, co jsem začal jíst normálně a s režimem, přibíral jsem. Bohužel zrovna, ne tam, kam bych chtěl. Takže nohy a ruce mam stále jako parátka, za to břicho jak pivní mozol. Také chci začít cvičit, vůbec jsem se za těch deset deset let v obličeji, ani jinak nezměnil a když jsem se díval, jak moji spolužáci zmužněli, docela jsem se zastyděl. Vlastně se stydím pořád a čekám na ten den, kdy začnu se sebou něco dělat. Jsem opravdu pro ostudu rodiny.
Jenže jak nastolený režim udržet? Není problém se pro věc nadchnout, ale hlavně vydržet a nenechat se otrávit.
Vím, že pevná vůle je nezbytná a mezi "chci" a "chtěl bych" je obrovský rozdíl. Máte nějaký rituál, který vás každý den žene dopředu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

A máte v životě nějaký cíl, čeho byste chtěl dosáhnout? Nemusí to být nic závratného, ale aspoň něco. Ve vašem psaní je samé chci, ale žádné udělal jsem. Ano, já vím, to je ten váš problém. Vy jste nedodělat střední školu? A kdybyste začal měnit svůj život tím, že si tu střední školu doděláte. Dělejte si nějaké plány do delší budoucnosti a pomalu se k nim pinožte. Na nohy a ruky párátka zatím zapomeňte. No tak vypadáte, no a co. Nikdo není dokonalý. Z vašeho psaní sálá tak nízké sebevědomí, až do bolí. Pokud ale jste schopen se pro nějakou věc nadchnout, tak je to s vámi ještě dobré. Víte, život - to je jen překonávání překážek. Většinou tedy. Málokdo má cestičku umetenou. Každý se musí životem prodírat, poprat se s ním. Možná by vám pomohly nějaké motivační knížky. Zkuste nahlédnout na stránky nakladatelství Grada. V sekci psychologie se tam vyskytují knížky vhodné pro vás. Určitě byste si tam vybral, navíc je mají občas i se slevou.

fiser22*

Jen takové doplnění, pokud si chce vytvořit nějaký návyk alá "budu cvičit apod." je třeba jej údajně praktikovat každý den po dobu minimálně 30-40 dnů, pak si na to prý člověk zvykne a vryje se mu to pod kůži

hodnocení

0x

Jste něco takového, o čem jsme se učili kdysi ve škole. Ruská literatura 19. století, díla Turgeněva a Gončarova: líšnij čelavěk, tedy ZBYTEČNÝ ČLOVĚK. Psát o tomto tématu bylo tehdy populární.

Zajímalo by mě, čeho byste chtěl v životě dosáhnout? Nedokončené střední vzdělání, tedy Vám zbyla základka, jako spoustě cikánů. Nedávno jsem četla průzkum o poměru vzdělání a platů. Není žádným tajemstvím, že lidé se základním vzděláním pobírají pouze minimální mzdu, nejčastěji zaplňují úřady práce, protože nemají co nabídnout. Nic neumějí.

Máte pupek jako meloun, zato končetiny jako párátka. Za čí peníze jste si to břicho tak vyjedl? Nenapsal jste, čím se živíte, jak si vyděláváte. Školu jste nedokončil, do práce jste nenastoupil. Tak co vlastně děláte? Z čeho žijete? Žíví Vás rodiče? A co bude, až jednou nebudou?

Proto bych začala jako chlap. Nevymýšlet si, že dosud nejste připraven. Dneska jsou dobré příležitosti natolik vzácné, že musí být člověk připraven pořád. Tak si nevymýšlet.

Nejprve bych radila dokončit si vzdělání. Se základním budete pak celý život jezdit s kárkou po městě a sbírat papírky od nanuků. Což není právě dobrá perspektiva.

Pak začněte cvičit, pohybovat se, jezdit třeba na kole, plavat, zkusit běhat. Zpočátku kombinovat běh + chůzi. Na fitko se vykašlete, tam budete jen platit, cvičit klidně můžete i sám a zadarmo. Ale chce to pevnou vůli a vytrvat, i když se Vám třeba nebude právě chtít.

No a až dostudujete, hledat si odpovídající práci. Nejste přece žádný nemrcouch, který bude čekat s nataženou rukou na dávky. Jste chlap, nebo spíš budete jednou chlap, budete mít třeba i rodinu, měl byste ji zabezpečit. Ne se jen litovat a čekat, až přijde ta správná doba. Podle mě, ta správná doba už dávno minula, promarnil jste ji.. Tak se do toho koukejte obout aspoň teď a dohnat, co se ještě dohnat dá.

Abyste dokázal aspoň sám sobě /když už ne nikomu jinému/, že skutečně nejste LÍŠNIJ ČELAVĚK. Že se dokážete se životem popasovat a pan Turgeněv o Vás nic nenapíše /za to ručím *smich*/ Jaga. .

zelenydabel*
hodnocení

0x

Psychika, vše je o psychice. To ona tě dokáže přivést na vrchol ale i samotné dno. Jde o to aby jsi začal jinak přemýšlet. Když jsi budeš myslet že jsi ostuda rodiny, zrůda, budižkničemu atd... tak prostě takový budeš.

A jak na ty změny? Vem si papír a napiš si své cíle. Myslím reálné! Začni od malých až po ty velké. Každý den si dej nějaký malý úkol...až budeš plnit malé úkoly, přidej střední...a potom velké. Nemá cenu jít, přejíst se a pak cvičit několik hodin. Kdy výsledkem bude vyčerpanost a konečná. Dítě taky dělá malé krůčky a zkouší postupně. Nikdy se nestaví na nohy hned. ale nejdříve se plazí, pak chodí po čtyřech a když toto má zmáknute zkouší se postavit na nohy. Nikdy se ale nevzdá, protože chce chodit stejně jako jeho rodiče a běhat jako jeho starší sourozenci...motivace!
Jak jsem psal výše, důležitá je psychika a motivace. Vymez si čas a na chvíli zavři oči...buď sám, jako když chceš meditovat nebo se modlit. Zavři oči a utvářej své tělo v myšlenkách, představuj si jak cvičíš a tvé tělo se formuje do tvé vysněné podoby. Tímto podporuješ chtíč trénovat a posilovat protože vidíš výsledek a jdeš za ním.

pohanka*
hodnocení

0x

Mějte se rád. Mějte se rád, takový, jaký jste. Žijte svůj život. Dělejte, co Vás baví. Choďte třeba do knihovny, čtěte si. Nesrovnávejte se s okolím. Každý máme ve vínku něco jiného. Něco je dané geneticky a nedá se to ovlivnit.

Až Vám bude přes ..sát, budete vypadat stále mladě a bude mezi Vámi propastný rozdíl.

Nejlepší jsou děti. Ty Vás popostrčí, donutí, dají smysl ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]