Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest oka

Od: a123 odpovědí: 3 změna:

Ahoj.
Včera večer mě začalo bolet oko, ale pouze při mrkání. Dneska v něm cítím menší tlak, ale jinak nijak zarudlé není. Horní víčko mám malinko nateklé (hodně nepatrné) a bolí mě stále jen při mrknutí. Žádná bulka tam ale není a četla jsem, že u ječného zrna dojde k zčervenání, což tedy nemám.

Pro ty, co už měli zkušenosti s ječným zrnem, myslíte, že se z toho může udělat? Nebo jde jen o nějaké podráždění? Zkoušela jsem si oko vypláchnout, ale nepomohlo. Případně je nějaká prevence, která zabrání, aby se ječné zrno neudělalo? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Podle popsaných příznaků to na ječné zrno nevypadá. Přesto neuškodí, když si o něm něco přečtete, třeba zde: ordinace.cz/... Jako prevenci i případnou podpůrnou léčbu bych vám z vlastní zkušenosti vřele doporučil po dobu příznaků konzumaci čerstvého droždí, které obsahuje vitamíny B a jeho detoxikační účinek se využívá i při problémech se znečištěnou pokožkou. Droždí totiž pomáhá v játrech dokonale oxidovat tuky nacházející se v potravě, které, pokud jsou nedokonale oxidované, mohou významně přispívat ke vzniku vyrážek a ucpávání mazových žláz. vylecime.cz/...

hodnocení

1x

Ahoj :) Existuje vícero fází této nemoci.Já jsem mívala ječné zrno velmi často a prakticky pokaždé začínalo tím,že mě začalo bolet oko a cítila jsem v něm tlak,stejně jako u vás.Posléze se objevila ta potvora "ječňák ." Lékař vždy nařídil klid,žádný sport,atpod. Dostala jsem antibiotickou mastičku a v podstatě čekala,až ječné zrno praskne.To byla panečku úleva...Prevence je taková,že je potřeba dodat tělu vitamíny,především řady B,takže jsem si začala kupovat B-forte a také pangamín,ten je přímo skvělý.Doporučuji.

a123
hodnocení

Tak nakonec mě dneska bolest oka přešla. Tak nevím, co to bylo, možná jen nějaké podráždění.

Přesto děkuju za odpovědi a tipy. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]