Nejste přihlášen/a.
Rozvázala jsem pracovní poměr dohodou z důvodu nezbytné péče o dítě do 4 let, bývalý zaměstnavatel mi vystavil pro pracák potvrzení ve kterém je vše potřebné vypsané, jako důvod, částka průměrného výdělku, doba prac. poměru atd., protože v dohodě mám specifikovanou i částku, kterou mi zaměstnavatel vyplatl jako kompenzaci, ale není to ani odstupné ani odchodné, jenže tuto dohodu právě nechci ukazovat na našem malém městě z důvodu toho, že všichni uvidí jakou částku mi zapěstnavatel vyplácí, tak se chci zeptat, zda po mě pracovní úřad opravdu má právo chtít tuto moji dohodu s bývalým zaměstnavatelem, nebo pokud je vše potřebné v daném potvrzení, nestačí jim náhodou jen toto? děkuji za radu.
ÚP bude chtít dohodu vidět. Jenže Vy jste dost vztahovačná a snažíte se hledat mouchy tam, kde nejsou.
Cituji:...dohodu nechci ukazovat na našem malém městě z důvodu toho, že VŠICHNI uvidí, jakou částku mi zaměstnavatel vyplácí...
Opravdu to VŠICHNI UVIDÍ? To ta úřednice ˇUP úřaduje na náměstí pod lípou? A každý, kdo jde kolem, si může vyslechnout, kolik máte peněz? Když jde kolem náhodou kominík, popelář... Nebo to paní pak vykládá v řeznictví a u holiče?
Vzpamatujte se. Neslyšela jste něco o úředním tajemství? Neslyšela jste o mlčenlivosti? Stejně, jako doktor či sestra nikde nevykládají, že máte pohlavní nemoc, stejně tak žádný z úředníků nevykládá, co bylo na Vámi předloženém dokladu. To by se se svými kancelářemi brzy rozloučili.
Tak se vzpamatujte a předložte všechno, co na Vás budou požadovat. Opravdu VŠICHNI ve městě po Vašich příjmech nebaží. Jaga.
aaaaa promluvila úřednice úřadu práce,
, kdyby viděl mé příjmy kominík, to by mi nevadilo ani trochu, nejhorší je zakomplexovaná maloměstská drbna, o úředním tajemství jsem já osobně slyšela hodně, ale to bych nesměla znát českého závistivého človíčka
, takže rozkaz úřednice, předložím vše
)
Pokud máte pádný důvod, a ještě lépe důkazy, samozřejmě si na úřednici můžete stěžovat, to je Vaše právo.
Opakuji ovšem, pokud máte skutečný důvod, a ne nějakou domněnku.
Po mě chtěli jen ten papír co mi dali, aby potvrdil zaměstnavatel kvůli podpoře. Jinak ždnou dohodu ani kopii výpovědi vidět nechtěli. Vše důležité bylo na tom lejstru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.