Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ze strany zaměstnavatele

Od: nadka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

hrozí mi v práci výpověď, již mi to zaměstnavatel naznačuje. Chtěla bych se zeptat, jestli když mi ji donese, je mou povinností ji podepsat, nebo to mohu oddálit a nepodepsat?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Výpověď podepisuje ten, kdo ji dává (zde zaměstnavatel), nikoliv příjemce. Podpis příjemce neznamená souhlas ani vůli, jde pouze o potvrzení převzetí.

Pokud odmítnete převzetí potvrdit, nechá si zaměstnavatel předání výpovědi potvrdit svědky (Vašimi kolegy) nebo Vám ji zašle poštou.

Podle mne je lepší výpověď převzít (a převzetí samozřejmě potvrdit), výpověď pak můžete konzultovat s právníkem.

stirecek*
10.10.14 11:54

*palec*

njdx
hodnocení

2x

Pokud nepodepíšete, pošlou to.

magdalen*
hodnocení

0x

Dostanete odstupné a během výpovědní lhůty si můžete hledat nové zaměstnání. Vím, že na trhu práce je to dnes zlé, ale třeba se zadaří najít něco, co vám bude víc vyhovovat, než současné zaměstnání. Výpověď podepsat s úsměvem a hned začít hledat.

roman1974

Ano, podepsat, ale je nezbytně nutné vědět co podepisuji. Pokud by zamestnanec podepsal dohodu o ukončení pracovního poměru, pak ztrácí nárok na odstupné. Takže podepsat převzetí výpovědi: ano. Podepsat dohodu: to záleží na obsahu.

iz*

Tazatelka se ptá na výpověď, nikoliv na dohodu. Předpokládám, že ví, že není povinna na dohodu přistoupit ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]