Epilepsie, škubání

Od: Datum: 09.10.14 14:01 odpovědí: 15 změna: 11.10.14 21:18

Jsem pod dohledem lékaře, ale mám problém se škubnutím... Je to prudký pohyb tělem nebo rukou... Bylo mi řečeno, že můžu být spokojená, že se děje jen tohle. Došlo ke zvýšení léků a účinek žádný. Jsou obvykle v období školy, vyučování. Byly mi tedy napsány léky... Mírné antidepresiva Escitil. Má někdo z Vás zkušenosti s něčím podobným? případně jak je řešíte. Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.10.14 16:16
avatar

Něco jako prudký tik? Epilepsii máte?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mati*
Datum: 09.10.14 16:26
Ano mám, ano prudký tik... prudke skubnuti
Datum: 09.10.14 17:33

hmm...trochu zvláštní, vysvětlil vám lékař proč antidepresiva na záškuby? Z příbalového letáku to vypadá, že lék může záškuby spíše zhoršovat...zeptejte se lékaře

Zvláštní opatrnosti při použití přípravku Escitil je zapotřebí:

Informujte prosím svého lékaře, jestliže trpíte jakoukoli jinou chorobou nebo stavem, protože Váš lékař může tuto informaci potřebovat ke zvážení. Zvláště svého lékaře informujte pokud:

· máte epilepsii. Léčba přípravkem Escitil musí být ukončena, pokud se u Vás vyskytnou záchvaty nebo pokud se četnost záchvatů zvýší (viz také bod 4 "Možné nežádoucí účinky

doplněno 09.10.14 17:37:

Je vám méně než 18 let? Tak si dávejte pozor na možné vedlejší účinky:

Užívání u dětí a mladistvých mladších než 18 let

Přípravek Escitil není běžně určen k léčbě dětí a mladistvých do 18 let. Měli byste také vědět, že u pacientů do 18 let, kteří se léčí některým z této skupiny přípravků, je zvýšené riziko výskytu nežádoucích účinků, jako jsou pokusy o sebevraždu, sebevražedné myšlenky, nepřátelské jednání (převážně agresivita, vzdorovité chování a hněv). Váš lékař přesto může přípravek Escitil pacientům do 18 let předepsat, pokud usoudí, že to je v jejich nejlepším zájmu. Pokud Váš lékař předepsal přípravek Escitil pacientovi mladšímu 18 let a chcete se o tom poradit, navštivte, prosím, znovu svého lékaře. Jestliže se u pacientů do 18 let, kteří jsou léčeni přípravkem Escitil, rozvine nebo zhorší některý z výše uvedených příznaků, měli byste o tom informovat svého lékaře.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mati*
Datum: 09.10.14 18:08
Byla jsem usvedcena,ze jsou to nejlepsi prášky,ktere jsou na trhu.slysela jsem to i od jineho neurologa a moznost,ze mi nesednou neberou v potaz.jsou sice i jine,ale nechce se jim do nich jit. Chce to cas a podchytit to. Coz me rozciluje a svym zpusobem i případa az hloupe usmevne. Chci jit uz k tretimu neurologovi pro nazor. Doufam,ze se najde nejaky,ktery tyto stavy vyleci. Je to velice neprijemne a zhorsuje mi to zivot i po psychicke stránce. Antidepresiva,kvuli tomu,ze mivam stavy uzkosti,ktere udajne hluboce souvisí se skuby...
Datum: 09.10.14 18:16
avatar

Kolik je vám let? Jak často míváte záchvaty? Petit mall nebo grand mall?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mati*
Datum: 09.10.14 18:57
20 let, záchvaty netrpim. 5x za dobu lecby, lecim se devet let...
Datum: 09.10.14 20:26

na úzkosti existují různé terapeutické programy. Skupinové, denní stacionáře, různé individuální sezení apod...To vám žádný lékař nenavrh? Nechápu tenhle přístup...antidepresiva na úzkosti ano -----nabídnout podpurnou terapii ne

Přece na úzkost buď antidepresiva s terapií NEBO terapie bez léků

Ještě mě napadá, možná by byla dobrá konzultace s psychiatrem kvůli těm úzkostem

doplněno 09.10.14 20:33:

Co vlastně děláte proti úzkostem kromě polykání léků? NIC?

Ohodnoceno: 3x
 
Od: mati*
Datum: 09.10.14 21:57

Léky jsem dostala teprve dnes. Bylo mi řečeno, že je to "doplňkový lék", že ze mě nechtějí dělat blázna. Beru magnesium, žiju zdravě, procházky a sport mi není cizí, i když mám hodně práce do školy, tak se snažím udělat si čas i na jiné aktivity. Nejsem nadšená z těch léků, ale pokud je možné, že mi to pomůže, tak jsem schopna oběti... Nerada beru prášky, jednou za uherský rok mě bolí hlava, vezmu si panadol a během chvilky je klid. V podstatě beru jen Lamictal a teď tyto léky.

Datum: 09.10.14 20:00
avatar

Antidepresiva? ***** na co?

Zkušenosti mám, v mém případě se mi škubaly nohy. Zjistil jsem ale, že frekvence škubání je závislá na poloze - pokud mám nohy překřížené, občas se mi škubnou (převážně levá), pokud je mám rovně, mám prakticky klid. Zkus vypozorovat, jestli to u tebe není podobné a snaž se těch AD co nejrychleji zbavit, nepomůžou ti (opět vlastní zkušenost).

doplněno 09.10.14 20:12:

Teď jsem si přečetl další příspěvek o důvodu AD, ale stejně si myslím, že pokud ty stavy úzkosti nejsou tak extrémní, že by to bez AD nešlo zvládnout, nepotřebuješ je.

EEG ti natáčeli? Jestli ne, tak těžko můžou soudit, že úzkost = záškuby. A jaké léky bereš na tu epilepsii?

Jen pro informaci: Mně je 18 let a s aktuální formou epilepsie se léčím už cca. 6 let (do cca. 10 let jsem měl jinou formu, pak dva roky klid a pak zas), poslední záchvat 8/2009.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mati*
Datum: 09.10.14 20:30
Driv to bylo po ranu...ted treba i pres den.nerikam,ze je to denne,ale i tak. Zadna poloha mi to neovlivnuje..jsem na VOŠ a porad sedim. Beru Lamictal. Graf mi pravidelne nataceji a tam se bohuzel ty zaskuby neobjevuji...blikani mi nevadi.takze graf mam ne dokonaly,ale v norme...upozornovala jsem na to uz nekolikrat a vzdy byla odpoved:musime cekat a ono taky brat diazepam neni zrovna idealni...
Datum: 09.10.14 20:35
avatar

A jak dlouho natáčeli? Někdy se musí třeba i přes noc.

Lamictal beru taky, 100 mg 2× denně.

To sezení s tím teoreticky něco společného mít může. Ale ještě mě napadá, máš dostatek spánku, nejsi přes den unavená? Únava (prý) zvyšuje riziko záchvatu a na tohle možná může mít vliv taky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mati*
Datum: 09.10.14 21:54

Mě se zdá, že je to klasicky něco kolem 20 minut, nejsem si jistá, pouze přes den... Spím velmi dobře, vyhovuje mi 8 hodin spánku. Kolem te 10,11 usínám. Ráno jsem v pohodě, já beru dávku 150 a 200mg, coz mi bylo u jine neurolozky receno, ze je velmi vysoka davka... Moje neurolozka mi zase rekla, ze jeste pri problemech mužeme jit dál...Že to není problém. A v případě, když jsem hodně unavená, tak si na pul hodinku lehnu a velice mi to pomáha...

Datum: 11.10.14 10:51

úplně jste vynechal psychoterapii kvůli těm úzkostným stavům. Informujte se lékaře, nejlépe psychiatra kvůli terapeutickým sezením. Terapie většinou bývá u psychologů

doplněno 11.10.14 19:46:

psal jste....Antidepresiva,kvuli tomu,ze mivam stavy uzkosti,ktere udajne hluboce souvisí se skuby...

teď píšete, že úzkosti nemáte...uvádíte protikladné informace

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mati*
Datum: 11.10.14 19:36
Ne,netrpim úzkosti,pro ktere jsou AD dulezita. Ma mi to stimulovat nervy,cemuz moc neverim. Na to dokorka neslysi,nechce ani pripustit,ze by mi prasky nesedly. Dam tomu cas,ale jsem rozhodnuta,ze si budu hledat nového neurologa.
Od: mati*
Datum: 11.10.14 21:18
Kdepak neuvadim protikladne informace. Kdyz jsem upozornovala na problemy, tak vse bylo svaleno na zkouskove obdobi,ze je na me vyvijen tlak a proto trpim stavy uzkosti.Ale zkouskove uz mam davno za sebou...

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.