Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pracuji brigádně (DPP) u jedné firmy - má sídlo v Praze, u nás má také nějaká místa (kanceláře).
Firma nařizuje, že pokud chci podepsat PPD, tak to musí být do 15. dne daného měsíce - má na to vůbec právo?
Druhá věc - chce, aby to do toho 15. byla na kanceláři v Praze kam to máme zaslat poštou (a na vlastní náklady) - je to v pořádku? Neměla by být možnost PPD odevzdat v místě výkonu práce?
Firma zřejmě má nějaké termíny, do kdy potřebuje mít doručeny podklady, aby se stihlo zpracování (to bývá např. v případě předání externí účetní). Místo doručení je podle mne totéž. Pokud byste prohlášení odevzdala na pracovišti, nemuselo by na místo určení dorazit včas. Kvůli tomu zřejmě firma požaduje zaslání poštou.
Podle mne nejde o žádný problém, akorát nestihnou slevu na poplatníka uplatnit v měsíci doručení, ale až v dalším měsíci. Pak bude potřeba si to srovnat v rámci ročního zúčtování daně z příjmu nebo podat daňové přiznání.
––––– Podle mne by firma slevu na poplatníka neměla uplatnit těm zaměstnancům, od nichž neměla prohlášení podepsáno od začátku měsíce (od 1. dne), nebo by si měla vyžádat alespoň.čestné prohlášení, že zaměstnanec v tom měsíci neuplatnil slevu na poplatníka u jiného zaměstnavatele.
"Podle mne nejde o žádný problém, akorát nestihnou slevu na poplatníka
uplatnit v měsíci doručení, ale až v dalším měsíci. Pak bude potřeba si to
srovnat v rámci ročního zúčtování daně z příjmu nebo podat daňové přiznání."
- OK, ale jak se postupuje? Vždy (v jiných firmách) jsem podepisovala PPD až ke konci měsíce se zvážením, kde se mi to vyplatí (dopředu nevím, kde kolim budu mít směn, kolik mi jich dají či zruší, mám třeba nahlášeno dopředu a jednoho krásného dne zavolají, že půlku ruší) a nebyl s tím problém. Žádný termín nebyl. Posílání poštou mi logicky vadí proto, že pokaždé musím zaplatit poštovné...
Prohlášení chtějí, s tím není problém. Vím, že PPD nikde jinde podepsané nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.