Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s multifokálními skly na brýlích?
Mám dioptrie 2,5 a 5,5 na dálku a skla si nechávám i odlehčit, tak jestli se odlehčují i multifokální skla. Také mě zajímá, jaká je pak cena. Běžně jsem dával jen za skla cca 3000,-
Děkuji za zkušenosti a za rady.
Pokud používáte brýle jenom na dálku, tak k čemu vám budou multifokální skla. Pokud používáte brýle i na blízko, tak to ano. Jinak na tyto brýle si budete dlouho zvykat a spousta lidí si na ně vůbec nezvykne. (špatný odhad při chůzi po schodech atd). Cena je asi 1000 vyšší a jsou i odlehčené. Já mám raději dvoje brýle - multi mě vadily při řízení auta.
Já mám na dálku 1,5 a na čtení 3 dioptrie..Taky mi dlouho trvalo,než jsem si zvykla na multifokální brýle,ale už jsem spokojená.Cena je vysoká,ale mám 3 brýle v jednom.Za 8 000 kč.mám brýle na dálku,čtení a sluneční.Autem nejezdím,takže nemůžu posoudit.Mám je už po druhé a jsem spokojená.Dají se i přizpůsobit,dyž děláte s počítačem,ale to zase budou o něco dražší.Ale co by člověk neudělal pro oči?V optice Vám dobře poradí.
Dobrý den,
s multifokálními brýlemi jsem maximálně spokojená. ANI jsem neměla žádné problémy na jejich zvykání. Nosím je již 15 let! K používání dvojích, či trojích brýlí bych se nevrátila. Na dálku mám na jednom oku 1,5 na druhém 6,5, na blízko na jednom 3,5 a na druhém oku 0,75. Jak píše další kolegyně, mám troje brýle v jednom. DOPORUČUJI. U dobrého optika pořídíte brýle zhruba do 10 000,- Kč. Záleží jaké další vychytávky se necháte vyrobit.
Dobrý den,
za sebe určitě doporučuji před koupí multifokálních brýlí si multifokální brýle vyzkoušet. Plno lidí neví o možnosti, že se dají multifokální brýle vyzkoušet a to je velká škoda, protože při zkoušce získáte představu jestli Vám multifokální brýle budou nebo nebudou vyhovovat.
Alespoň u nás to funguje tak, že přijdete do optiky, my Vám nasadíme zkušební obrubu dáme Vám tam Vaše dioptrie a multifokální skla a vy se v tom následně zkoušíte procházet, zkoušíte si sednout k PC a další činnosti, které budete v životě potřebovat. Až po této zkoušce se rozhodujete jestli pro Vás multifokální brýle jsou vhodné nebo nikoli a neutrácíte tak peníze dříve, než zjistíte jak se přes multifokální brýle dívá a jestli by Vám multifokální brýle vyhovovali.
Přikládám video, kde je o zkoušce multifokálních brýlí řečeno více:
Ještě by Vás mohlo zajímat video o tom jak fungují multifokální brýle tak tady je:
Pokud byste měli jakýkoli dotaz, neváhejte se zeptat, pokusím se jej zodpovědět
Přeji všem krásný den a ostrý zrak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.