Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání vysvětlení na Policii

Od: marrten odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

letos červnu jsem si na bazoši vyhlidnul xbox a rozhodl jsem se že ho koupím komunikace s prodejcem v pohodě jen do te doby co jsem mu poslal penize na učet domluvily jsme se že pošlu jen pulku zbytek na dobírku byly to 2000,- potom ovšem přestal komunikovat a neměl jsem ani peníze ani xbox naštavanej jsem byl pár emailu jsem mu poslal ale pak jsem to nějak neřešil. Dnes mi přišel od policie dopis at se dostavim podat vysvětlení ve věci internetových podvodů blablabla kdy zjistily že jsem poslal častku 2000 ale nic jsem neobdržel. Mám donest vypis z učtu s provedenou platbou a všechny emaily co jsem psal s prodejcem... vypis mam ale emaily už ne. Co po mě budou chtít a na co se budou ptát? případně hrozí něco mě jako že jsem to třeba nenahlásil?

za odpověd díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jste nic nehlásil Vy a přišla Vám výzva od policie, tak patrně nahlásil někdo jiný (a stejně postižený oním jednáním). Zřejmě vás bude více, policie věc šetří, našla Vaše údaje u toho podvodníka a vyzve Vás k přidání se k poškozeným. Pokud máte nějaké doklady (ten výpis z účtu), tak si ho vezměte. Myslím, že Vám nic za neohlášení nehrozí. Zdravím!

doplněno 09.10.14 16:34:

Nemusíte mít obavu - Vy jste buď svědek nebo poškozený, ale rozhodně nejste pachatel.

Proběhne to korektně a možná dostanete za čas i zpět ty peníze.

doplněno 09.10.14 16:45:

Uvidíte, jaký bude ten průběh jednání na policii - můžete se zřejmě vzdát i přihlášení se k té (zřejmě) hromadné žalobě. Záleží asi i na tom, jaký je rozsah činnosti toho podvodníka. Asi všichni poškození k soudu nemusí. Ale, zeptejte se těch policistů na další možný průběh a pak se rozhodněte.

marrten
hodnocení

Děkuji za odpověd nikdy jsem na policii nebyl tak jsem z toho trošku vyplašenej tak snad to bude ok

policie se neboj já takhle dával vysvětlení poprvý když sem prodal auto a po třičtvrtě roce soudruzi cikáni snim natankovali a odjeli bez placení tak sem předložil smlouvu o prodeji dodal na ně kontakt zasmál se a šel domů

po druhý když sem si koupil jiný auto ten co mi ho prodal vybíral zálohy a auta nedodával leč já ho dostal asi kouzlo osobnosti nebo co *cert* opět sem předložil kupní smlouvy a veškerý doklady a šel domů a už o nich neslyšel

marrten
hodnocení

No spíš mam obavu abych pak nemusel někde běhat po soudech a něco dosvědčovat... je mi jasný je to podvodník měl by být potrestán ale já prostě na takové nejsem no at to dosvědčí ti ostatní já už se smiřil s tím že ty penize neuvidím a považoval jsem to za uzavřené.

iz*

Marrtene, to je hrozně krátkozraké. Proč si myslíte, že podvodníkům tak dlouho podvody procházejí? Právě pro tento postoj/přístup poškozených. Nebo Vám snad podvodníci/podvody nevadí?

layborr*

Bene - všichni poškození k soudu nemusí? To se mýlíte .

Pokud bude podvodník obviněn ,tak bude souzen , a jak se účastníte výpovědi u PČŘ, tak se zůčastníte také výpovědi u soudu , soudce (soudkyně ) musí vyslechnout všechny poškozené . (Z jednání soudu se lze omluvit jen z důvodu nemoci )

Pokud bude více poškozených , výpovědi poškozených bývají nařízeny i několikrát , nebude se jednat jen jedenkrát.

já měl ten samý příklad asi před rokem a sám krimanalista mě řekl že peníze na 99% neuvidím(prodejce byl nezletilý cigán pardón róm*afro*)tak jsem se hromadné žalobě nepřidal právě proto abych nemusel létat po soudech(jezdím do světa) a zatím mě nepředvolali

marrten
hodnocení

děkuji všem za reakce uvidím příští týden jak to dopadne na policii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]