Nejste přihlášen/a.
Do konce zari jsem byl v praci.Mel jsem smlouvu na dobu neurcitou, bylo malo prace, tk me sef nechal od 1.10. do konce roku(kdy mi konci smlouva) , doma na 80% platu.Jen ty tri mesice.Mam po tuto dobu i narok na stravenky,ktere jsem drive mival?Zustalo mi jeste 6 dni nevybrane dovolene, s tim je to jak?To mi nejak proplati?
Jestli do konce roku pro překážky na své straně (nemoc, neplacené volno) nezameškáte více než 99 pracovních směn, nebude se Vám dovolená krátit. Nemýlím-li se, je pro vznik nároku na stravenkuvzniká nárok po nutné odpracovat určitý počet hodin (mám dojem, že jde o tři hodiny).
Nevyčerpaná dovolená se proplácí při skončení zaměstnání. Nebudete-li moci dovolenou vyčerpat letos, převede ji zaměstnavatel do příštího roku.
doplněno 09.10.14 18:28:Zaměstnavatel může stravenku přiznat i v případě nepřítomnosti na pracovišti (např. v době dovolené, nemoci, bývalým zaměstnancům v důchodu, ...), ale už nejde o daňově uznatelný náklad.
V tomto případě by ji podle mne přiznat měl. Kdyby měl zaměstnavatel pro zaměstnance dotatek práce, byl zaměstnanec v práci ...
Ovšem to je můj názor (právní nárok na stravenku není).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.