Pálivá jídla vs zdraví

Od: Datum: 03.11.14 18:42 odpovědí: 5 změna: 04.11.14 07:07

Může častá konzumace extrémně pálivých jídel způsobit nějaká závažná onemocnění?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.11.14 18:44

Naopak, tvrdí se že jídla obsahující kapsaicin, což jsou ty palívá mají pozitivní vliv na zdraví, údajně například na nadváhu

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.11.14 18:55
avatar

Ti, co mají časté zažívací potíže si je můžou pálivým jídlem ještě víc zhoršit, ale ne je jen jím způsobit. Ale nic závažného to i tak není. A naopak to má žádoucí účinky. Ale jako obvykle, všeho s mírou.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.11.14 23:48
avatar

Samozřejmě. Například kolega byl velkým příznivcem těch nejpálivějších chilli papriček. Začala se mu v moči objevovat krev, měl problémy se zažíváním - fakt špatné. Nevěřil mi, že si to způsobuje hlavně těmi papričkami. Přestal je jíst a problém jako zázrakem zmizel.

Zkuste se zamyslet, proč nás něco pálí. Nesnaží se nám tím třeba tělo říct, abysme si dali pozor? Pálivé a silně kořeněné potraviny překyselují, někdy mohou až ochromit trávicí systém. Hlavně lilkovité pálivé rostliny jsou nebezpečné - obsahují jedovatý alkaloid kapsaicin. Z pálivých potravin lze doporučit jedině česnek.

doplněno 04.11.14 22:41:

Není rozhodně zdravé jíst pálivá jídla pravidelně či ve větším množství. Nezahřívají, naopak ochlazují organizmus a to dost nešetrným způsobem. Pálivost chilli papriček způsobuje jed v nich obsažený. Krátkodobě se může zdát že na nějaký problém pomáhají, ale vždy spíše škodí. Jejich konzumace neřeší příčinu problému, ale jen důsledek - např. se používají na potlačení bolesti místo aby se řešila příčina bolesti. Snižují krevní tlak (zdánlivě léčí), ale vůbec neřeší příčiny vysokého krevního tlaku. Tak by se dalo pokračovat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.11.14 02:15
avatar

Vším se dá předávkovat, úplně vším. Ale teď jak jsem hledal info ohledně svojí odpovědi jsem četl, že pálivá jídla nepřekyselují. Tedy konkrétně chilli papričky naopak můžou snížit množství žaludečních kyselin a urychlit trávení.

doplněno 04.11.14 02:16:

Je ale nutné dodat, že se to prostě nesmí přehánět.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.11.14 07:07
avatar

Prý mají dobrý vliv na křečové žíly a též v tomto zimním období na prevenci chřipky a nachlazení. Papričky zahřívají. Souhlasím, všeho s mírou a strava má být pestrá. Nejsme v Mexiku, ale ať každý jí, to co mu chutná, ale nepřehání to. Viz odstrašující různé soutěže v pojídání velkého množství jídla, nejrychleji snězené nebo deset stupňů k nejpálivější papričce.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.