Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otcovství, alimenty, odmítnutí dítěte

Od: softee* odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer všem. Velmi se trápím. V šestém měsíci těhotenství mě se slovy "nehodíme se k sobě, jsme jiní a máme jiné hodnoty" opustil přítel a otec mého dítěte. Ani mi to neřekl do očí, ale rozešel se pomocí sms. S ničím kolem zařizování co se dítěte týče mi nepomohl, když jsem ho o něco požádala, řekl, že mám rodiče a bratra, at se starají. Nezajímal se, zda se malé už narodilo, zda je syn zdravý, natož zda já jsem v pořádku. Místo toho přišla do porodnice sms, at mu najdu lepšího tátu...nechal mě na vše samotnou. Odmítl jít na matriku a uznat své otcovství aby se vyhl vyživovací povinnosti a aby nemusel mít kontakt se mnou a s dítětem.

Nyní je malému půl roku a ex jej ze své vůle neviděl ani jednou, ani jednou se nezeptal, jak malý vypadá, nechtěl jeho fotky, prostě NAPROSTO ŽÁDNÝ ZÁJEM. Probrečené noci už ani nepočítám. Oba dva jsme vysokoškoláci, mě je 36, jemu 43, jedno dítě již vychoval s jeho bývalou ženou, která před 3 lety zemřela.

Chtěl novou rodinu, další dít a když se mu to splnilo, odvrátil se od něj a nemá o dítě absolutně zájem. Prosím o rady, vím, že to musím dát k soudu,n ejprve určit otcovství a následně výpočet alimentů. Budu ráda za jakoukoli zkušenost ženy, která si prošla stejnou bolestí a smutkem, z opuštění partnerem a zřeknutím se svého dítěte. A také, jak soudní líčení probíhá, zkrátka cokoli. Můj mail je stejný jako nick a je na seznamu. Děkuji všem a nepřeji žádné ženě, aby jí do života vstoupil takový sobec a hlavně srab a zbabělec jako byl , je a navždy bude můj ex ze Všestar.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

people90*
hodnocení

4x

Milá Softee,

především Vám přeji hodně sil a štěstí do dalších bojů. Sestřenka je v naprosto samé situaci. Otěhotnělo všechno bylo v pořádku do jisté doby, měsíc před porodem se ještě kasal jak není problém se o ni a dítě postarat a všechy řeči kolem. Výsledek? 14 - dní před porodem utekl, zmizel. Okázalá a nudná sms: Promiň, ale mi nejsme připraveni spolu tvořit rodinu a tak radši jdu stranou.

Je hezké, že byl opravdu tka hodný a aspoň se uráčel napsat. Ale? 14 dní před porodem a co? Dítě a vše kolem něj a najednou sama. Na matriku se nedostavil a to jsem to vybíhal jak idiot se sestřenkou nepřišel na dvakrát domluvenou schůzku. Malé byl tedy vydaný RL bez otce, takže bez nároku na výživné apod... Přišli těžké chvíle, kdy všichni jsme ji museli podat pomocnou ruku, peníze, pomůcky, lékaři, neuvěřitelný kolotoč a chaos.! po půl roce dostala jakž takž sílu a podala na trestní oznámení. po 14 dnech přišlo vyrozumění, že dotčená osoba se na adrese trvalého pobytu nezdržuje a je nezvěstná, dnes je to rok a ještě ho nenašli a tak kdo ví kdy bude mít malá zapsaného otce, on bude platit to k čemu se má postavit čelem ubožák a doufám, že si to pěkně odpracuje v nějakém vězení a tam si na to vydělá! Neznám ubožejšího chlapa než je on, nedávno poslal 1,000 kč a že jí to musí stačit.. Ale odkuď kdoví, rok ho nemůžou jnajít...

Jsem chlap, ale tohle chlapy nejsou to jsou prasata, nevycválaný sraby!

Takže Softee plno síly, hodně štěstí nedejte se a věřím, že se za pár let všemu budete smát a budete na své dítko co nejvíce pyšná vedle chlapa, který ho přijme za své a poskytne vám bezpečí, lásku a příjemný domov a hrdostně se mohla podívat jak třeba vaše dítko vyrostlo a je lepší a lepší než celý jeho táta. Vychovejte ho tak, ať máte být na co hrdá, teď zabojujte za sebe a dítě. Síla přijde a tenhle hnus co vám udělal jednou odejde a budete za to ráda!

Krásný večer Tomáš

softee*
hodnocení

Dobry vecer Tomasi, velmi Vam dekuji za slova utechy a povzbuzeni. Je mi take lito, co potkalo Vasi sestrenici.Doufam, ze se ji zivot jiz srovnal, je stastna a treba uz i rada, ze s expartnerem neni. Ja jsem na uplnem zacatku teto cesty, ceka me soudni liceni o zapis do rodneho listu otce ditete a nasledne stanoveni vyzivneho, dalsi tezka vec, oznamit to me rodine, ze jsem s ditetem sama a na vsechno sama. Verim a pevne doufam, ze za rok uz bude situace jina, ja budu o krok dale a jizvy bolesti se jiz budou zacelovat. I kdyz pomalu. Preji Vam a sestrence mnoho sil a stesticka v zivote, Petra.

joudic*
21.11.12 13:12
hodnocení

3x

kr*pl

softee*
hodnocení

krypl, presne tak

hodnocení

2x

Dobrý den, Váš partner je opravdu sobec. Zvláště by mě bolelo sdělení, že máte rodiče a bratra. Co to má společného s vaším těhotenstvím, neotěhotněla jste s rodiči ani s bratrem, tak proč je do toho zatahuje?

Je dobře, že se miminko narodilo. Nejste už nejmladší rodička a mohlo by se klidně stát, ža byste prošla životem bez potomka. Takže třeba s lumpem, ale máte svůj malý poklad.

Udělejte to přesně tak, jak píšete, máte to v hlavě srovnáno. Otec v rodném listě, soud, určení otcovství a alimentů. Pán si nic jiného nezaslouží, zachoval se opravdu ohavně. O to víc, že není ženáč, ale mohl své povinnosti jako vdovec klidně dostát.

Nešetřete ho, nešetřil on Vás. A uvidíte, třeba jednou najdete někoho, kdo vás bude mít i s malým oba dva moc rád. Jaga.

luke237
Nejste už nejmladší rodička a mohlo by se klidně stát, ža byste prošla životem bez potomka.
Pisatelka se nikde nezminuje o tom, ze by to bylo jeji prvni dite.
softee*
hodnocení

paní to odhadla dobre, je to me prvni a nejspise posledni a jedine dite

luke237

Tak v tom pripade chapu vase rozcarovani. Dockat se konecne ditete a nakonec to skoncit takhle :(

Jeste mate par dobrych let pred sebou, tak vam preji, at otec toho pristiho se na prcka tesi, kdyz uz se rozhodne ho s vami mit.

softee*
hodnocení

Mila Jagusko, velmi dekuji za odpoved. Jsem rada, ze se z me bolesti a smutku mohu alespon castecne vyzpovidat a vypsat na internetu. Zalobu na JB podam v lednu, ted si nechci kazit Vanoce. Bude to velky stres chodit k soudu, ale kdyz jsem prezila vse doposud , tak si rikam, ze ted uz me nic neporazi. JB bohuzel nema zadny zajem o miminko, doposud neprojevil zadnou snahu ho videt, nezajima se o nej. Dnes jsou malemu presne 5 mesicu. Nedokazu to pochopit, nedokazu, jak se muze nekdo odvratit od sveho ditete, 43 lety chlap, od sveho jedineho a krasneho syna. Ja si v zivote preji, aby bozi mlyny zafungovaly na pana Broze a vsechno to zlo, smutek, trapeni a nesmirnou bolest, kterou mi zpusobil, aby bylo odcineno. Ukradl mi moznost plne radosti a prozivani stesti z narozeni synka, smutek, strach a obavy, jak to vse bude a zda vse zvladnu , jaka me a maleho Jakoubka ceka budoucnost...neustaly kolotoc myslenek, otazniku mi nedopraly byt v klidu a stastna v sestinedeli a i dalsi tydny.

prochy35*
hodnocení

0x

Obyčejnej zbabělec, jinak se to nedá nazvat

dawn*
hodnocení

0x

Dobrý den,

taky moc moc držím pěsti a přeju pevné nervy! Na nás se vykašlal hned na začátku, že je prý neplodný a nebude rozhodovat ani se nijak angažovat k cizímu dítěti, ale přitom do pátého měsíce jsme se nadále vídali a já hormonama zblázněná trubka myslela, že potřebuje jen čas..jenže pak najednou přišly naschvály, urážky a kdoví co, testy udělal na své náklady, když jsem mu oznámila, kolik by ho stály soudně nařízené, rodný list podepsal až po půl roce výmluv, ale "dobrovolně". Vždycky jen něco nadějného slíbil a nic nesplnil! Na výbavičku nakonec nepřispěl a já nevěděla, že mám mít od všeho účtenky, takže ani koruna. Výživné na mě jsem nechala být, ptž teď bydlíme v odlišných městech a kdyby se nedostavoval k soudu, stál by mě právník a dojíždění víc než co bych dostala, ale za pokus to u Vás stojí, pokud je malému méně než dva roky. K soudu pokud možno jděte s právníkem, ať je vše čistě a v pořádku hned napoprvé, připravte se nejspíše na návštěvu sociálky kvůli svěření dítěte do výhradní péče no a obrňte se pevnými nervy a trpělivostí, na vše jsou zákonné lhůty apod..Jinak já osobně alimenty dostala jednoměsíční a pár drobných, nejspíš si myslel, že na něj pak nebude moci policie, což tedy opravdu zatím nemůže, ale ptž zmizel do zahraničí..ale pro další postup je důležité mít ten platný rozsudek o výši alimentů! Jestli z něj někdy něco dostanu Vám neřeknu, ptž tak daleko ještě nejsem. Na úřadech jako samoživitelka co pracovala do posledního možného dne před mateřskou nemám paradoxně zatím nárok ani na korunu, porodné taky nebylo - nechápu, kde tolik příspěvků jiní lidé dostávají, nebýt mých rodičů, jsme už nejspíš na ulici nebo chcípeme hlady na ubytovně!?:(
O psychické stránce ani nemluvím, znáte asi dobře sama, jsou dobré dny, ale i ty náročnější..přeju hodně štěstí a v budoucnu snad lepší zákony, ptž platit alimenty je asi to nejmenší, co dotyčný rodič může dělat, když se o dítě nestará ani nezajímá a v Čechách prý neplatí 40% povinných..:(

softee*
hodnocení

Dobry vecer,

koukam, ze jste take narazila na poradneho sraba. Je to presne, jak pisete, jsou dobre dny a pak ty narocnejsi, kdy vse na cloveka pada. Trochu me vydesilo, jak pisete, ze mam ocekavat socialku ohledne svereni ditete do me vyhradni pece. bydlim se synem v malinkate garsonce, cca 25 metru ctverecnich, tak sand to nebude problem pro socialku. No to me jeste cekaji veci :( . radeji bych so uzivala krasne obdobi se synkem, ale premilani myslenek co bylo, co bude me nici a tahne dolu. Doufam, ze soud p Brozovi vymeri spravedlive alimenty, kvuli kterym, aby se vyhl povinnosti platit diteti vyzivne, se odmitl nechat zapsat jako otec ditete. Pritom platit na dite je to nejmensi, co muze udelat, kdyz se nechce starat o syna a vidat ho. Kolik je vasi ratolesti?

dawn*

Dobrý večer,

mému synovi je právě dnes 15měsíců, utíká to jako voda a já až teď si začínám uvědomovat, kolik času a energie jsem promrhala vzpomínkami, zbytečným doufáním, snahou o pochopení proč a dáváním si viny pomalu i za to, že voda teče z kopce a ne opačně..
Asi se to nepovede ze dne na den, ale zkuste být v přemýšlení pozitivní, užívat si každou minutku s dítětem a problémy řeště jen když budou aktuální, přece jen dobře naladěná a spokojená maminka má i takové miminko a hlavně si tím i to dobré k sobě přitáhnete;)
Sociálky se nebojte, obvykle to jsou normální lidé, po bytě mi paní vůbec nechodila, sedly jsme si a sepsaly jak se to má s otcem, že vůbec nepřispívá, jaké jsou průměrné náklady na plínky, stravu apod. a poté u soudu navrhovala částku alimentů podle zjištěných faktů - jen je to prostě blbý pocit..
Jinak finančně je to v naší zemi prostě krize, svobodné matky nemají pomalu na nic nárok, tak snad na tom budete lépe než já..dlužných alimentů se holt člověk nenají! A pokud by se Vám stalo co mě, že přizná příjem 8000,- i když bral mnohem víc, nenechte si to líbit a ozvěte se, rozumný soudce se alespoň dívá, kolik se ve zmíněné profesi bere průměrně peněz a může z toho vyjít..
Držím pěsti a přeju poklidné Vánoce!;)

slavicka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

mám malou holčičku a s přítelem spolu jen žijem. Do svatba se bohužel taky nehrne a brání se. Nechápu proč nechce abychom byli oficiálně rodina. Vztah to úplně idilický sice není, ale který je? Stavíme domek a starosti kolem toho také moc nepřidají, takže to přičítám tomu a doufám, že až dostavíme a nastěhujeme se bude lépe.Před stavbou bylo vše OK. Také jsem se trápila kvůli občasným hádkám, ale co jste popsala, nechápu. Jak může dospělý chlap takhle reagovat po tom všem co prožil? V tomhle jsou mé problémy nic oproti vašim. Přeji ať se vám do cesty připlete nějaký milý a hlavně spolehlivý partner. Ať se máte lépe než doteď.A hlavně bez problémů a velkých starostí.

softee*
hodnocení

Dobry den,

az dostavite baracek, urcite se vse srovna. Muj ex partner se take zenit nechtel, aby neprisel o vdovsky duchod a to uz bylo dite na ceste. prislo mi to od nej smutne, zejmena kdyz s jeho platem, ktery jde do desetitisicu, tak se bal o vdovsky duchod, ktery byl par tisic. Jak ubohe, nejubozejsi. Vsak se nakonec ex vybravil jako nejvetsi ubozak mezi vsema. Bohuzel ho musim jeste videt parkrat u soudniho stani, na coz se vubec netesim.Nemohu se mu ani podivat do oci, cloveku, ktery ze dne na den opustil svou tehotnou partnerku a dite, ktere si pral a chtel. Jeste je to vse prilis cerstve, abych o tom dokazala mluvit bez negativnich emoci k panu ze Strancic:(...achjooo, snad bude lip, ale uz 9 mesicu se placam ve smutku, bolesti, trapeni. Ne z rozchodu, ale z toho, ze odmitl sve, nase dite, ktere ho za par mesicu uz bude potrebovat jako sveho tatu. A on se k malemu vubec nezna. kdyz byl v nemocnici Kubik, psala jsem mu to, ale ani neodpovedel, nezajimal se, co malemu je...neumim si predstavit horsiho cloveka a rodice, nez je pan Broz. Srab, co ma rad jen sam sebe a resi jen svuj zivot, aby ho mel co nejlehci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]