Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci házet hrnky na zeď

Od: chizuru* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,
za poslední měsíc se mi vyvinulo bezdůvodné nutkání házet hrnky o zeď, pokaždé když držím hrnek v ruce. Žádný jsem sice ještě nerozbila, ale mám k tomu docela blízko. Proti hrnkům nic nemám a spousta se mi jich i líbí.. Dokud hnrek nevezmu do ruky tak je vše v pořádku, ale jakmile ho mám v ruce chci s ním prostě co nejsilněji hodit proti zdi. S žádným jiným předmětem takový problém nemám, nejsem typ osoby co si užívá ničení věcí a tak podobně..
Mám to ignorovat, pokusit se s tím sama bojovat a nebo zajít za nějakým doktorem na hlavu? :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte zajímavé choutky ! Já, když dostanu chuť na pivo, tak si zajdu. Nakupte v bazaru nějaké levné hrníčky, najděte si otřískanou zeď a vyzkoušejte, co to s vámi udělá ! Možná vás to pak přejde. Pokud ne, tak psychiatři vám neutečou.

cesmina*
hodnocení

1x

Švihnout a pořádně nějakým obyčejným a někde kde nebude vidět rozbitá omítka.Já měla touhu sprejeřit.A po prvním spreji už to přešlo.Zkuste to, jestli to nepomůže ,tak psychologa.Cesmína

doplněno 08.10.14 18:16:

Abych nebudila pohoršení -stříkala jsem na našem starým přístřešku a nic ošklivýho to nebylo.

sonyboj*
hodnocení

1x

Já bych to asi nejdřív zkusil. Potom bude totiž nutně následovat uklízení střepů, oprava malby, nebo omítky a když to nutkání i po tom všem bude přetrvávat, pak bych se teprve zamýšlel nad tím, jestli to je na doktora. Teď momentálně v tom nic špatného nevidím. Nehledě na to, že je to rozhodně lepší, než vtíravé nutkání něco polykat, poškozovat se, nebo ublížit někomu druhému ;)

hodnocení

1x
Kdykoliv držím 2 lahve vína za hrdla (v každé ruce jednu láhev), mám nutkání s nima třísknout o sebe *smich*
Zocelujte sebeovládání nebo to udělejte ať máte klid ;)

hodnocení

0x
Hmm,zajimave...Volila bych toho lekare,nebo nebudete mit v domacnosti ani jeden hrnek a povazte,ze by to lezlo pomerne dost do rozpoctu ;)

junkers*
hodnocení

0x

Tohle jsem měl jeden čas taky. Měl jsem v práci pěkný 1/4 litrový puntíkatý hrnek,a hroznou chuť s ním švihnout o železné zábradlí. Bylo to naprosto iracionální. Ale vždycky zvítězila nějaká ta vrchnější vrstva vědomí, takže hrnek mám dosud a už mě ani nějak moc neláká ho rozšvihat. A taky jsem to nechtěl uklízet, to byla asi nejsilnější brzda.

hodnocení

0x

Já měla chuť, když jsem byla dítě, několik let, kousat kovovou lžíci. Asi bych, být Vámi, zašla k psychologovi než rozbijete hrnky.

sipky
hodnocení

0x

Kupte si na doma elektronické šipky na zed´ . Ty lepší, kde je několik her a hrát můžete i sama . Jsou to rány a vybijete chut´ něčím silně mrštit na zed´ a to házením šipek. Jestli to nezabere, tak máte doma šipky))

Ještě se zeptám, s těma hrnkama co byste nejraději praštila, jsou to vaše hrnky, nebo to cítíte i když v práci vidíte hrnek nadřízené?

chizuru*
hodnocení

Děkuji za vaše názory, asi to tedy ještě chvíli zkusím přemáhat a když to nepřestane tak zkusím vyhledat pomoc. :)

limetka*
hodnocení

0x

Já mám občas nutkání přizabít našeho drzého teenagera a abych to fakt neudělala, tak pěkně vezmu talíř a vší silou s ním křápnu o zem. Neskutečně se mi uleví, než to uklidím, úplně se uklidním a synátor dosud žije. Takže to prostě zkuste a majzněte tím hrnkem, vždyť to není nic špatného, pokud to není starožitný porcelán po prababičce.

sebod*

Nic v sobě nepřemáhej. Jak někteří radí, jdi někam, kde neuděláš moc "bordel" a tím hrnkem křápni. Uvidíš, co to s Tebou udělá.

Limetko. Taky jsem práskala sklenicemi v době rozvodu. Vždy sama, aby mě nikdo neviděl . Moc mi to pomáhalo*smich*

Jinak dnes již existují firmy, které si na něčem podobném založily svůj byznys. Člověk tam příjde a může si vybrat, co rozmlátí. Uvolňuje to z těla napětí. Nevím, ZATÍM jsem tam nebyla *smich*. Až navštívím, tak dám vědět.

sonyboj*
hodnocení

0x

No, na jednu stranu je dobré, držet svoje emoce na uzdě, ale na druhou stranu, když jsem podlehl vtíravému nutkání praštit o zem s milencem mojí ženy, nesmírně se mi v té chvíli ulevilo. Navíc jsem došel i k poznání, že není pravdivé rčení, že z cizího krev neteče... ;) Takže všechno má svá pro i proti...

hodnocení

0x

No vidíš to. Mám doma /u sebe a dole u babičky/ asi 20 opotřebovaných hrnků. Už se mi nelíbí, slouží nám spoustu let, jsou okoukané a trochu po obvodu otřískané. Přitom mám 3 balení nových. Ale znáš šetrného českého človíčka, je mi líto vyhazovat a měnit.

Jsem ochotná Ti ty mírně otřískané dát, abys mohla popustit uzdu svým choutkám.

Jinak je to vážně spíš na psychiatra. Já měla nezvladatelnou chuť nejednou praštit o zeď malým rozcapeným a nevychovaným cikánem. Byl to spratek, jak měl vypadat a neustále vydíral a řval jako protržený. Měla jsem ho ve třídě. Naštěstí jsem se ovládla. Jinak bych dneska nepsala z domova, ale z Mírova.

Tak záleží na Tobě. Ale tomu doktorovi asi neunikneš. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]