Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OVOSAN,Varumin, Folaxan - zkušenosti

Od: sonya* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je tady někdo, kdo má zkušenost osobní nebo blízkého člověka s užíváním těchto potr. doplňků na léčbu rakoviny? Už jsem položila spoustu otázek do různých fór i lékařům osobně, ale nic konkrétního nevím.Předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Proč přes spoustu položených otázek nevíte nic konkértního? Protože nic konkrétního, co byste mohla dozvědět, neexistuje ... Nehledejte odpovědi v internetových poradnách nebo fórech, rozumnější bude spolupracovat s ošetřujícím lékařem.

emil*
hodnocení

2x

Jen náhodou jsem narazil na tuto otázku z 8.10. 2014, četl jsem odpovědi a názory, je jich na tak závažnou nemoc neskutečně málo. I tak z toho lze usoudit jaké je k tomu veřejné mínění, nečekal jsem jiné. V dnešní době, kdy je zvykem přecházet nemoci a když je nejhůře tak jít k lékaři pro nějaké prášky a co nejdříve mazat do práce. Jenže toto onemocnění vám změní celý život a všechny životní hodnoty. Kdo ho nezažil nepochopí, nepochopí prosbu o radu, někoho, kdo ji tak moc potřebuje. Odpověd je stejně složitá jako je toto onemocnění. Nechci popisovat princip chemoterapie, radioterapie atd. Nikdy se nezjistí, jak dlouho by člověk, který by tuto léčbu odmítl žil, odpověď kolik lidí nepřežilo tuto léčbu se také nedozvíme, to procento není ale vůbec malé. Odpověď na tuto otázku je ve dvou směrech. Pomocí přírodních léčiv snížit co nejvíce její následky, tady už jsou zcela namístě konkrétní rady. Podpora krvetvorby při ozařování, imunitnícho systému při obou léčbách, podpora jater atd. Selhání těchto životně důležitých funkcí a orgánů je často důvodem proč tito lidé umírají, není to teda zcela důvodem rakoviny, jen následkem jejího léčení. Bohužel jiná léčba zatím, mimo pár vyjímek není. Pravě pro tento důvod, kdy je v přírodních produktech, bylin i čajů tak obrovské množství výběru, které dokáží tyto potíže překonat vidím velkou pomoc a šanci toto vysoké procento snížit. Bohužel je ale potřeba někoho blízkého, který by pomohl, nemocní lidé už většinou po prodělání obou léčeb již nemají sílu a jsou často i apatičtí.

Druhá část odpovědi je přírodní léčba rakoviny, z mých zkušeností je tady opět velmi mnoho možností, neexistuje žádná zázračná bylinka ani prostředek, který by tuto nemoc vyléčil, ale v jejich kombinaci cíleně určených bylin i přípravků je veliká síla a tím i možnost tuto nemoc zpomalit, někdy i překonat, je to ale zcela individuální. Nikdo nikdy neví, co může dokázat úplně obyčejná bylinka, může to být ta pohádková myška, která pomohla vytáhnout řepu. Proto také nikdo nemá právo tuto možnost odsuzovat a není ani málo lékařů, kteří při tomto onemocnění tuto pomoc sami vyhledávají. Není univerzální rada, protože těchto onemocnění je mnoho druhů a jak jsem podotkl musí se postupovat individuálně.

Tímto onemocněním se už zabývám mnoho let, nikdy jsem ještě neodpovídal na podobné otázky, jen s vyjímkou snad minulého týdne, kdy jsem opět náhodou při projíždění stranek tuším Giga lékárny přidal komentář k prostředku Imu Se Zin, ktérý přímo souvisí s tímto onemocněním. Stejně jako i tam na závěrer připomenu, že tím nejsilnějším lékem je psychika a s ní je přímo spojená náděj a s ní je i přímo spojená nenápadná bylinka, která prakticky roste všude...

doplněno 23.01.15 23:44:

Jen ještě o něco málo doplním, kdo trochu ví, jak toto onemocnění a jeho léčba probíhá, ví, že je neskutečně těžké tyto pacienty přinutit jen něco málo sníst a mít radost, že jim něco málo v těle zůstane i když většinu jídla vyzvrací, podpoření imunitního systému zeleninou je dobrá rada, jen to moc nefunguje, nejde jen o imunitní systém, jde úplně o všechno, o všechny orgány. nejlepší úspěch lze docílit nutričnímy drinky, které obsahují sestavu k tomu to účelu určenou, hodně jsou už podobné umělé výživě podávané kapačkami.

K bylinám a lékům jen dodám, že dříve se léky vyráběli především z přírodních surovin, dnes už to tak není, ze značně velké spotřeby by prakticky nikde už nic nerostlo, vyrábí se synteticky, bohužel sebelepší lék, nikdy nemůže nahradit přírodní léčivý prvek, který se vyrobí synteticky, léčivá síla je součástí celku a tím se i mnohonásobně zvyšuje...

sonya*
hodnocení

dobrý den pane Emile, děkuji za pěknou odpověď, vím, že je to těžké radit, NIC universálního, chce to asi zkoušet. V říjnu když jsem psala dotaz, mně bylo hodně blbě, ted je to o něco lepší, ale to nechutenství a slabost...,nejsem podvyživená ještě, protože jídlo jím i přes moc.Jím dost sladké, ovoce, jogurty, vývary. Když jsem venku v přírodě je to dobré, jenže nevydržím dlouho chodit, tak max 2 hod . Na podzim jsem si objednala 4 balení Ovosanu a od prosínce jím GESAVIT, mám také 4 balení, myslím že je lepší na trávení a proces kolem toho. Byla jsem začátkem ledna na CT, útvar se zvětšil od léta kdy bylo záření o 5mm, ale prý je to dobré, léčba nebude - zatím, já doufám že už nikdy. Protože záření hlavy , to si nedovedete představit, jak mně bylo, manžel měl OČR. S hlavou jdu na MGR v únoru, snad to bude OK.

Máte pravdu, že důležiá je psychika a víra, jenže to je složité, jako ta nemoc. Nezmínil jste se o té bylince, jak se jmenuje, teda jestli to chcete napsat.

doplněno 24.01.15 11:10:

taky nevím, jak by mně bylo bez užívání ovosanu a gesavitu zejména z hlediska velikosti útvaru a to se nikdy nedozvím...tak to prostě je, musela jsem už něco zkusit...

emil*

Dobrý den, trošínku jste mě nepochopila, to že je těžké radit, je pravda, ale vůbec to neznamená, že to nejde. Na to abych mohl poradit potřebuji mnoho informací, abych se vyjádřil co konkrétně užívat. Ten název té bylinky nebyl tak myšlen, bylo to jen obrazně. Ta rada se skládá z mnoha částí, jak léčby, životosprávy atd, je to vždy komplexní. Je to, aby jste se vyvarovala chyb, které děláte, (například s tou stravou). Samotná rada v léčbě je přímo cílená na typ nádoru a také vždy individuální, nikdy se nejedná jen o jednu zázračnou věc, vždy je složená ze základní části, která je pevně daná a přidají se k tomu nějaké alternativy. Nechci psát nic konkrétního, nemám k tomu ty důležité informace, lékařskou zprávu, krevní obraz, typ nádoru, prostě ty nejzákladnější informace. Teď už vím trochu více.Velmi pozitivní informace je k pomalému růstu nádoru, to dává mnohem větší naději k docílení úplného zastvení. S nechutenstvím a dalšími potížemi je to mnohem lehčí. Ta příčina je pro mne jasná. Bohužel odpovědět nemohu bez těch pro mne důležitých informací...Emil

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - pokud se jedná o potravinové doplňky, tak to nejsou léčiva a nemohou nic léčit. Na léčbu jsou léky a to je jiná kategorie. Doplněk stravy snad může nahradit ty látky, které člověk nedostává v přirozené stravě (přirozenou cestou). Zdravím!

doplněno 08.10.14 17:10:

sonya - rakovina není jenom jedna a také záleží na stádiu onemocnění. Normální je léčit se u lékaře a s ním se poradit. Nějaké léky jsou, ale to ví zase jen lékař. Ty doplňky stravy mohou zvýšit imunitu, ale toho se dosáhne i bez nich pestrou a zdravou stravou. Myslím, že na prvním místě je stále lékařské ošetření a je důležitější, než babské rady a šarlatánství.

doplněno 09.10.14 10:47:

sonya - rozumím. Je to pro Vás těžké období a chtělo by to podporu rodiny. A zlepšit psychický stav mysli a věřit v dobrý výsledek. Mohu Vám popřát hodně štěstí a síly v tomto boji s chorobou.

sonya*
hodnocení

no jo, ale léky žádné nejsou nebo o nějakém víte? CHT a RT nepočítám.

sonya*
hodnocení

ben - mám nechutenství, takže skoro nic nejím, lékař řekl, že se s tím musím poprat, jenomže já už nemám sílu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]