Nejste přihlášen/a.
Dostalo se mi do rukou zhruba 300 tisic Kč a nevím úplně přesně co s nimi dělat.
Mám rozhodne v plánu si za 8000,- pořídit ridicak, ale to je tak jediný nezbytný výdaj v teto chvíli (jsem student - 18 let).
Ono když nad tím přemýšlím vic, tech výdajů by me napadlo mnohem víc (notebook - 20000, oblek, dovolená..). Na druhou stranu by mi tímhle tempem "zmizelo" během 1 roku třeba 100 tisíc.
Bylo by fajn alespoň část peněz někde investovat nebo jinak zhodnotit. Spořici úcty maji ale minimální úrok, a pokud bych tam peníze mel třeba 3 roky (než si budu zarizovat byt atd.), asi by to moc velký přínos nemělo.
Myslite, ze dluhopisy (státní X soukromé?) jsou dobrá volba? Příp. nějaké fondy? Moc se v tom neoriwntuji, takže velmi ocenim Vaši radu.
4x
0x
Před pár lety jsem měla dluhopisy na nízkou částku peněz a přišla jsem o 1000kč. Kurz dluhopisů šel dolů, neměla jsem nervy čekat, až se zase zvednou. Paní v bance říkala, že lidé začnou "panikařit" a vybírat, když cosi na dluhopisech klesá. Že nějací lidé nepočkali, vybrali hned po propadu a přišli o 60 000kč...
Jinak si můžeš nastavit zasílání výpisů, kde je vidět kolísání. Na takovou nejistotu nemám nervy
Co třeba stavební spoření s nižším úrokem + státní podporou? Nebo klasický spořící účet (úrok nic moc)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.