Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omylem poslane platby

Od: blanca* odpovědí: 15 změna:

Poslala jsem platby na jiny ucet,meli byt poukazany na vodafone,ale ja spletla kod banky,volali mi z vodafonu,ja vytiskla a odvezla na pobocku a musela jsem zaplatit dalsi platby,tudiz jsem opet poslala dalsi rodinne platby na dany ucet,az kontrolou u vodafone jsme zjistili,ze penize odesli,ale na jiny ucet,ktery jsme zjistili,ze je v exekuci.Uvidim jeste sve penize?Dekuji za odpověd.Vim,ze jsem udelala chybu,ale snad se to vyresi,je to firma s.r.o.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alena*
hodnocení

0x

V tomto případě se budete muset obrátit na exekutora, který exekuci na daný účet vydal. Banka ani firma, která je majitelem zablokovaného účtu vám nepomůže.

blanca*
hodnocení

Dekuji za odpovědi,volala jsem dnes exekutorovi a tem mi řekl,že exekuce nema nic spolecneho s tim,ze ja tam poslala penize.a ze nic zjistovat nebude,musela bych pozadat o exekuci,jinak ze mi neporadi,jen ze dotycny ma exekuci a ja ted zkusim napsat primo jemu samotnemu a uvidim.Zatim a moc dekuji.

jen k predeslemu...poslala jsem penize na cizi ucet,misto vodafonu.

jwp
hodnocení

0x

Peníze nejspíše již neuvidíte.

bajki
hodnocení

0x

Tak to je pěkný. Není to tak dávno, co se tu jeden tazatel ptal, jestli musí vracet peníze, které mu omylem přišly na účet. Všechno odpovědi byly ano, že se opačná strana může klidně soudit a vyjde ho to draho. Ale tady tazatelka o peníze určitě přijde, protože to prostě poslala na špatný účet a nezkontrolovala si to.

dw

Směšujete více případů dohromady. Na tento účet je exekuce a věřte, exekutor nezkoumá, odkud a za co penize došly na účet.

sebod*

dw. To není pravda. Jestliže by tazatelka nechala zaslat peníze na CIZÍ účet, tak exekutor tyto peníze musí vrátit. Z dotazu jsem však pochopila, že peníze byly zaslány na VLASTNÍ účet, kde je exekuce. Pak jsou peníze pryč. Ale... Je zde možnost vybrat si dvounásobek životního minima.

wo

Je i divné, že by u jiné banky existovalo stejné číslo účtu. To je jako vyhrát ve sportce.

blanca*
hodnocení

Ne,bohuzel je to jeden pripad a muj.Musi existovat zpusob,aby penize vratil.

buss

Je-li na účet exekuce, ex. nebude zjišťovat odkud a proč to přišlo. Chyba odesílatelky. A měla se radit na postup s bankou, za jí pomůže ona. Zde jí to nevyřeší. Vhodné je psát do zpráv o co se jedná za platbu.

bambula*
hodnocení

0x

Do 24 hodin se nechalo manipulovat

blanca*
hodnocení

Predstavte si,ze firma v Praze,ktera je podobna komunikacnim sluzbam,maji stejne cislo jako vodafone,jen s jinym kodem banky...smula..jdu volat pravnikovi..

To bude nejlepší. Tohle je opravdu zapeklitý případ. Samozřejmě že majitel účtu, který by nebyl v exekuci, by se nevrácením peněz dopustil neoprávněného obohacení. ale majitel už teď s účtem nemanipuluje. Nicméně exekutor má sice veliké pravomoci, ale taky ne neomezené. Možná by prošla žaloba na vynětí z exekuce, ale to jen tak plácám. Na druhou stranu, exekutor by se možná mohl postavit na stanovisko, že jste ty peníze poslala dobrovolně, že příjemce je oprávněn si je ponechat a že jde o fintu, jak něco z exekuce zachránit? No nic, zkuste právníka a jsme jistě všichni zvědavi, jak uspějete.

blanca*
hodnocení

Budu vas informovat...dekuji za vase nazory,moc si toho vážím.

Tím si nejsem jist. Nejde o 24 hodin, jde o to, zda již byl příkaz zpracovánm, čili, záleží na uvedeném datu splatnosti.

karim*
hodnocení

0x

Určitě s tím bankéř ihned nic neudělá. Ale s čím může pomoci, je sepsání formuláře o navrácení špatně převedených fin. prostředků. Banka takto bude kontaktovat majitele - exekutura a on by měl finančné prostředky uvolnit. První dopis je navrácení chybnš převedených prostředků, druhý je tentýž, ale s urgencí a pak se zasálá třetí a banky by mohla sdělit info o klientovi a když i tohle nebude fungovat zajít si na PČR a podat trest. oznám za neoprávnšné obohacování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]