Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnost hradit zálohy na pojistné

Od: kurk odpovědí: 3 změna:

Nikdy jsem nepodnikal,nikdy jsem neměl udělaný ŽL.Začal jsem pracovat jako OSVČ v roce 2014,v březnu.Jsem povinný hradit minimální výši záloh na pojistné,v roce 2014? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pracujete na černo...když vás někdo udá, budete platit obrovské pokuty

OSVČ - Osoba samostatně výdělečně činná podnikající na základě živnostenského listu. Zálohy pokud jste osvč jako hlavní výdělečná činnost ----zálohy soc. pojištění 1.894 Kč/měsíc (bez nemocenského, možno platit dobrovolně navíc) + zdrav. pojištění 1.752 Kč/měsíc

+ roční vyúčtování daně finančnímu úřadu

help1.cz/...

doplněno 04.10.14 20:05:

takže nejdříve na živnostenském úřadě vyřídit živnostenský list + oběhat příslušné úřady a přihlásit se k platbám jako osvč

kurk
hodnocení

OSVČ mám jako hlavní činnost,na zdravotním i sociálním jsem nahlášen,platim zdravotní.Jde mi o to,jestli musim platit i zálohy na důchodové 1892kč minimální,když jsem OSVČ teprve první rok.Není to dobrovolné první rok,až poté je to povinné?

iz*

V prvním roce podnikání nemusí zálohy na sociální pojištění odvádět OSVČ vedlejší. OSVČ hlavní hradí zálohy od začátku. Zajděte si na OSSZ a dohodněte se s nimi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]