Nejste přihlášen/a.
Nikdy jsem nepodnikal,nikdy jsem neměl udělaný ŽL.Začal jsem pracovat jako OSVČ v roce 2014,v březnu.Jsem povinný hradit minimální výši záloh na pojistné,v roce 2014? Díky.
pracujete na černo...když vás někdo udá, budete platit obrovské pokuty
OSVČ - Osoba samostatně výdělečně činná podnikající na základě živnostenského listu. Zálohy pokud jste osvč jako hlavní výdělečná činnost ----zálohy soc. pojištění 1.894 Kč/měsíc (bez nemocenského, možno platit dobrovolně navíc) + zdrav. pojištění 1.752 Kč/měsíc
+ roční vyúčtování daně finančnímu úřadu
doplněno 04.10.14 20:05:takže nejdříve na živnostenském úřadě vyřídit živnostenský list + oběhat příslušné úřady a přihlásit se k platbám jako osvč
OSVČ mám jako hlavní činnost,na zdravotním i sociálním jsem nahlášen,platim zdravotní.Jde mi o to,jestli musim platit i zálohy na důchodové 1892kč minimální,když jsem OSVČ teprve první rok.Není to dobrovolné první rok,až poté je to povinné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.