Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uřad Práce - nahlášení brigády

Od: tesnost* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, nevíte do kolika dnů se musí hlásit brigáda na Úřadu práce, když jsem na úp veden? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, povinnosti uchazeče:

- oznámit krajské pobočce Úřadu práce výkon nekolidujícího zaměstnání bez ohledu na výši měsíčního výdělku nebo odměny při podání žádosti o zprostředkování zaměstnání nebo nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti. Ve lhůtě stanovené krajskou pobočkou Úřadu práce je povinen dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny.

doplněno 02.02.15 17:26:

A Layborr má pravdu, pokud nastupujete o víkendu, IHNED pošlete mail ještě před nástupem, to se bere jako "důkaz", že jste skutečnost oznámil.

layborr*
hodnocení

1x

Pokud si brigádu najdete až v rámci evidence na úřadu práce, máte oznamovací povinnost nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti.

Praktický problém nastane, když se vám brigáda naskytne o víkendu a chtěli byste i okamžitě zahájit její výkon. Protože ale úřady o víkendech nemají úřední hodiny, a vy musíte oznámit brigádu ještě před jejím zahájením úřadu práce, nezbývá, než zaslat e-mailovou či faxovou formou oznámení o výkonu činnosti s přílohou kopie dohody vašemu zprostředkovateli.

Dostojíte tak svojí povinnosti a nehrozí vám sankční vyřazení z evidence úřadu práce. Ač se to může zdát zvláštní, tak tento postup vyplývá i z rozhodovací praxe Ministerstva práce a sociálních věcí

doplněno 03.02.15 19:59: tesnost® - Proti vyřazení z UP je opravný prostředek písemné odvolání s uvedením důvodu proč jste brigádu zapoměl včas nahlásit , pokud máte pádný argument tak s odvoláním uspějete.

hodnocení

1x

Vyzkoušejte, jestli ta emailová adresa, co vám dali na ÚP, funguje. Aby vám nepřišlo jako mě, že je to nedoručitelná zpráva. Nejsem jediná. Nedávno sem taky někdo psal, že nešel odeslat email na určenou adresu. Posílala jsem to poštou. Ale kdyby to byla smlouva- nástup na brigádu a mělo se to hned ten den doložit, tak tam jedině zajet osobně ten den. Ale nemáte zas důkaz o tom, že jste to tam dal. To mi řekla sama paní na úřadu práce. Ale proč mi nedala funkční mailovou adresu, to nechápu. Hlavně že mě prudila když řekla, tady máte mailovou adresu.

tesnost*
hodnocení

A stihlaste se nahlásit včas? Co se děje kdy se to nestihne? Díky

martinaa*

Budete trestně vyřazen z UP na 3 až 6 měsíců. Povinnosti uchazeče nejsou jen tak srandu, což si lidi ještě pořád neuvědomují.

hodnocení

0x
Pokud ji máš ofiko tak stači jim ten den zavolat s tim že maš brigádu a smlouvu jim pošleš emailem. Na UP praha zapad jsou celkem normální.Jestli chodíš na stavbu na černo tak to hlásit nesmíš!☺

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]