Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu mít odstupné?

Od: sarka40 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám normální smlouvu na rok přes agentůru, nyní jsem dostala výpověď z důvodu rušení místa...mám nárok na odstupné? Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Přes agenturu? :)

Nevím co máte ve smlouvě a zda Vám něco agentura třeba nenabídla což oni rádi dělají, že nabídnou místo v nějaké prdelce vzdálené moooc daleko a samozřejmě bez ubytování

iz*
hodnocení

0x

Od kdy do kdy máte pracovní poměr sjednán? Kdy jste obdržela výpověď a co přesně v ní stojí? (Uveďte prosím přesná data.) Nejde o poděkování za práci a sdělení, že s Vámi agentura po uplynutí sjednané doby dále nepočítá?

Jestli jste obdržela výpověď podle § 52 písm. c), vznikl Vám nárok na odstupné ve výši jednonásobku průměrného výdělku.

Přiznám se, že mne u agentury tento postup překvapuje. Setkávám se s tím, že agentury sjednávají pracovní poměr na "dobu přidělení ke klientovi", potom nedávají výpověď a nevyplácejí odstupné ...

sarka40
hodnocení

od 1.4.2014 do 31.3.2015 , Výpověď z důvodu zrušení prac.místa.,

iz*

Pak byste měla obdržet odstupné ve výši jednonásobku průměrného měsíčního výdělku. Odstupné se vyplácí spolu s poslední výplatou po skončení pracovního poměru.

sarka40
hodnocení

Děkuji moc a krásný večer přeji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]