Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jsem opravdu zoufalá, už 3 dny mě šíleně bolí zub, že nezabere ani prášek. Došla jsem si k zubařce a ta mi řekla, že na pohled není nic vidět, žádný kaz ani prasklinka, že to musí být uvnitř. Na poklep mě ale bolí 3 zuby a paní doktorka neví, který z nich by to mohl být a všechny 3 se jí otevírat zbytečně nechtějí, hlavně by to bylo pro mě hrozně nákladné. To jsem netušila, že se může stát, že i zubař si není jistý, o který zub se jedná? Nezjistí se to například z rentgenu? Nebo nevíte jak se ještě pozná, který by to mohl být? Děkuji
To se divím, že Vás zubařka s bolestí zubu poslala domů bez toho, že by Vám udělala snímek, nebo neposlala na větší rengen celé čelisti. Asi bych změnila zubařku.
Stalo se mi to samý. Tak jsem změnil zubaře. Udělal mi celkovej rentgen. Zjistil, že pod sedmičkou je kaz co vede až k nervu, takže při kousání vystřeluje bolest a šíří se. Na rentgenu to de vidět dobře. Můj problém je v tom, že aby se dostal ke kazu v sedmičce, musel mi vytrhnout osmičku. Takže než se dostane na řadu ta sedmička, kde mě bolely taky 3 zuby , mě teď bolí půlka huby, mám to oteklý jak balón a za 3 týdny až pude ta sedmička. Nepřeju to nikomu.
Sestra si přelomila 2 přední zuby a stálo jí to 17tis na zub.. Vypadá to skvěle, ale bojí se kousnout i do jablka..
To mám v plánu, ale jaksi nejsou finance. A že by s umělými zuby mělo být po bolestech také není 100%, protože dáseň bolí i v těchto případech. Mám několik korunek a ty mě bolí stejně tak
Děkuji moc všem za odpovědi. Včera jsem tam opět naklusala a bohužel jsem si sama musela naordinovat, který z nich to asi je. Tipla jsem si sedmičku ( i když ona si myslela, že to bude jiný zub), neudělala mi žádný rentgen a rovnou začala vrtat a čistit kanálky. A ještě, že jsem věřila svému instinktu, protože už 24h žádná bolest, takže to byl on Že bych měla změnit zubařku mi říká opravdu každý a už kolik let, ale já si nikdy nedala říct, možná že už je na čase...
O kvalitě zubů rozhoduje hlavně strava - kdo se denně napájí litrem coly a k tomu se cpe sladkostmi, kořeněným jídlem, kouří, pije kafe, cpe se prášky, nemůže se divit, že má zuby v háji. Toto chování vždy vede k překyselení a následnému odvápnění organizmu. Ze zubů se vyplaví vápník a ani čištění 10x denně nepomůže. Překyselený organizmus se taky nedovede bránit infekcím. Vše dohromady vede k tomu, že se zuby velmi rychle kazí. Současně dochází k odvápnění kostí, takže ani případný implantát s hrotem z porézního titanu není pořádně kam uchytit.
Pokud zubařka nedokáže poznat kde je kaz a ani nemá rentgen, okamžitě běžte jinam, jinak přijdete o zuby a následně se nedoplatíte za implantáty.
dobrý den, otevírám pokračování :
jak zjsitit který zub bolí...?
na pravé straně pred 2 mesíci pomalu v čase cítím při kousnutí bolest, před mesícem u zubaře, prohlédl, udelal RTG a predposlední zub pod amalgánem naprasklý, tak odstraní staré výplně a výpln nová+ lehké zbroušení ale zub má prasklinu takže muze dále bolet, pokud by to bolelo dále nezbývá než vyrhnout to mi řekl zubař... zda se že je to lepší ale stále tam cítím pri kousnutí (ale ne pri kazdém kousnutí jen nekdy v urcité poloze jak vznikne urcitý tlak) ted pred pár týdny mne opet bolí při kousnutí jen envím kde to nejde to poznat, zdá se že duhý zub od konce dole...taky má plombu, RTG udelán nic nezjisteno, muze to být pod plombou to RTG neukáže..jde o to co ted dál, doktor nyvrhuje vyčkat protože nevíme který zub to přesně dělá
mám otázku na Vás :
jak zjsitit který zub bolí přesně - ja sám to nedokážu poznat - při kousnutí je to nekdy fakt pecka ale nevím zda jde z horního nebo spodníhu zubu, chvilku bolí pak ustane...citlivé na chlad i horký čaj, na poklep nebolí, na tlak prstem nebolí... co mohu ještě zkusit? dekuji moc za odbornější odpovědi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.