Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypořádani dědictví

Od: dajkalajka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,zdědili jsme s bratram každý polovinu rodiného domu,v domku bydlím já se svou rodinou a bratr má své bydlení a chce po mě vyplatit víc jak polovinu a hrozí že me do domu někoho nastěhuje má na to právo,chce i klíče od domu ale nic svého tam nemá. Jak mám postupovat vyplatit ho chci ale jen zjeho podílu děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

zdědili jste dům na půl, proto mu náleží 1/2 ceny (dle odhadu). Asi nemáte dobré vztahy, tak bych ho vyplatila i za cenu hypotéky, ať máte klid. Na čem zakládá požadavek na větší částku?

Druhá varianta je, že mu budete platit nájem za jeho "polovinu", kterou užíváte, a on se bude podílet na opravách a investicích také polovinou.

Vše je na dohodě.

jmhad*
hodnocení

0x

Pokud se nedohodnete a u notáře není nějaký jiný podklad o podílu z dědictví /mohl mít odkázáno více/,pak rozhodne jen soud.Nic jiného není.

bambula*
hodnocení

0x

Pokud máte platný odhad, tak jej vyplaťte samozřejmě u notáře s jeho podpisem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]