Nejste přihlášen/a.
Před dvěma měsíci měla sestra angínu. Dostala od lékaře recept na Penicilin. Do lékárny jsem jí běžela já. Zaplatila jsem 30kč za recept a asi 160kč doplatek za Penicilin. Tehdy mě celkem šokovalo, že za ten nejběžnější lék na angínu se doplácí skoro 200kč. Dnes jsem byla já u téhož lékaře. Mám angínu. Dostala jsem recept na Penicilin. Šla jsem do téže lékárny, s týmž lékárníkem (jsme na menším městě) a zaplatila jsem pouze 30kč za recept...? WTF? Prostě tomu přestávám rozumět...
U nás jsou 2 lékárny a v obou se platí poplatky.Jezdím denně do Prahy,tak to vyzvednu vždycky v Maxu bez poplatku.A za jeden lék v Maxu už dva roky nedoplácím ani korunu a v těch našich dvou bych platil kolem 150,-za krabičku.Mám vždycky napsané 3 krabičky, tak to je cca 450+ poplatky,kdybych to vyzvedával u nás.Je pravda,že pokud nemáte jinou možnost,tak snad jen absolvovat cestu do většího města.Ale když je Vám šoufl a potřebujete antibiotika,tak se někam harcovat je na nic.
Přesně tak. Situace je nepřehledná a mění se každou hodinu. A proč vlastně platíte těch 30 Kč za recept. U nás už se skoro v žádné lékárně neplatí. Musíte hledat, vybírat a ptát se. Víte kolik toho naběhají důchodci než seženou léky za rozumnou cenu?
Skoro v žádné – tak to nevím. Některé větší lékárnu ho skutečně neúčtují, třeba dr. Max,ale řada zejméne menších lékáren si to nemůže dovolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.