Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek za léky?

Od: alle odpovědí: 6 změna:

Před dvěma měsíci měla sestra angínu. Dostala od lékaře recept na Penicilin. Do lékárny jsem jí běžela já. Zaplatila jsem 30kč za recept a asi 160kč doplatek za Penicilin. Tehdy mě celkem šokovalo, že za ten nejběžnější lék na angínu se doplácí skoro 200kč. Dnes jsem byla já u téhož lékaře. Mám angínu. Dostala jsem recept na Penicilin. Šla jsem do téže lékárny, s týmž lékárníkem (jsme na menším městě) a zaplatila jsem pouze 30kč za recept...? WTF? Prostě tomu přestávám rozumět...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

1x

Ono se to mění. Taky se mi to stává, že jdu pro léky a platím jak mourovatej, a jdu pro ně za pár měsíců a doplatek žádný. Dokonce se mi stalo, že se mě lékárnice ptala, jestli bych si nepočkal na lék dva dny, že pak bude bez doplatku.

hodnocení

1x

U nás jsou 2 lékárny a v obou se platí poplatky.Jezdím denně do Prahy,tak to vyzvednu vždycky v Maxu bez poplatku.A za jeden lék v Maxu už dva roky nedoplácím ani korunu a v těch našich dvou bych platil kolem 150,-za krabičku.Mám vždycky napsané 3 krabičky, tak to je cca 450+ poplatky,kdybych to vyzvedával u nás.Je pravda,že pokud nemáte jinou možnost,tak snad jen absolvovat cestu do většího města.Ale když je Vám šoufl a potřebujete antibiotika,tak se někam harcovat je na nic.

hodnocení

0x

Přesně tak. Situace je nepřehledná a mění se každou hodinu. A proč vlastně platíte těch 30 Kč za recept. U nás už se skoro v žádné lékárně neplatí. Musíte hledat, vybírat a ptát se. Víte kolik toho naběhají důchodci než seženou léky za rozumnou cenu?

alle
hodnocení

Psala jsem - jsme male mesto s jedinou lekarnou. Jet s anginou 20km do mesta se mi vazne nechce, navic za dopravu zaplatim 60kc, takze tak.

Skoro v žádné – tak to nevím. Některé větší lékárnu ho skutečně neúčtují, třeba dr. Max,ale řada zejméne menších lékáren si to nemůže dovolit.

No sice je to třeba limitované tím, že musíte mít jejich zákaznickou kartiku, ale jinak se fakt neplatí. Co tak vzpomínám minimálně 6 lékáren kolem mě. Spíš nevím kde se poplatek ještě platí. Asi v nemocnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]